Kakor är gott och allsång är sommrigt

Ännu mer badande blev det idag, denna gång i älven med trevligt sällskap som Maja dragit dit. Det blev lite simmning motströms, lite vattenkrig, lite stenkastande, lite sand(sten)slottsbyggande på Amandas mage och lite allmän "sitta på en handduk och prata"  tid innan det var dags att dra sig tillbaka. För en gångs skull skulle någon åt samma håll som mig på hemvägen. Linnea skulle nämligen göra ett besök hos sin stackars sjuka pojkvän. Men först blev det ett snabbt stopp hemma hos henne där jag fick en rundtur i deras fina hus samt kakor. Kakor är gott, så jag är glad att vi stannade till där innan vi cyklade iväg bortåt Kroppkärr.

Efter badandet kom jag hem och då satt pappa och tittade på allsång på skansen, åt goda ostar och försökte bestämma sig för om han skulle ta med Sydafrikanskt eller Portugisiskt vin när han ska ut och segla. Det Portugisiska fick min röst och jag fastnade en stund framför allsången. Mycket sommrigt och fint.

Badstrand och Magnumglass

Efter en varm dag på jobbet, där en smula vattenkrig och många pauser i skuggan blev högst nödvändiga för att vi inte skulle förgås i hettan, så kändes det defenitivt som att årets första dopp (jag vet, det är sent) skulle passa bra. Jag knuffade in de delar av familjen som var kvar hemavid (alltså far och lilla lillebror) i bilen, vred på ACn på högsta volym och körde iväg oss till Alsters strandbad där det sedan blev lite badande och mycket solande/läsande. Ränderna som jag har på mina annars pepparkaksbruna axlar efter att ha gått omkring i bh och stekt under flera mycket soliga jobbdagar är nu rosafärgade eftersom bikinin lämnade dem oskyddade. Jag gillar ju vanligtvis rosa, men kanske inte just nu.

Efter som att detta var första doppet för i år känndes det även bra att avsluta turen med att svänga in på macken, se lite snäll ut och sedan knuffa ut pappa och lillebror ur bilen för att få dem att gå in och köpa glass. Första magnumen för i år och nu har jag hela sommaren på mig att äta mig igenom hela deras sortiment. Men jag gillar den med mandel, den är helt klart en favorit.

Sitter på altanen, med en filt och mina tankar.

Vad jag skulle vilja ha just nu är en varm kopp te samt en kram. Te för att det helt klart är den ultimata drycken och för att det för första gången på hela dagen är tillräckligt svalt för att det ska vara uthärdligt att dricka någonting varmt och en kram vill jag nog ha bara för att. Bara för att kramar nog är rätt mysigt, bara för att det tar bort känslan av att man är helt ensam i en stor värld, bara för att det värmer.

Men jag inser att ingen utav de sakerna är speciellt brådskande, det kan jag fixa sedan, eller i morgon. För ju fler minuter jag sitter här ute på altanen, helt ensam mad min filt och alla myggen, desto mer avslappnad känner jag mig. Ibland är det väldigt skönt att vara ensam i världen och ibland duger inte ens te. Man vill ha en smula tid att enbart existera.


Dansk choklad är mycket uppskattat.

Familjen har återvänt och huset känns inte längre så tomt. Dock kan jag inte säga att jag har saknat dem speciellt mycket (även om det är trevligt att ha dem hemma), jag har helt enkelt varit för upptagen. Jag har grillat två kvällar i rad. Först i torsdags, då några vänner kom över och gjorde huset lite mindre tomt. Grillningen gick väl sådär (Pappa visade mig just hur man egentligen ska göra med grillen) men så mycket godis som vi hade så gjorde det inte så mycket. Vi spelade även lite spel och tittade (för tredje gången för min del) I Taket Lyser Stjärnorna. Det blev kanske lite sent dock, så igår på jobbet var jag en smula trött, men lyckades i alla fall måla staketen vita och bli ganska vitmålad själv (Inte framprovocerat, jag provocerade ingen alls, absolut inte, jag målade ingen vit, jag förtjänade verkligen inte att bli vitmålad. Inte alls).

På eftermiddagen igår kom Malin hit och hämtade oss och så bar det av hem till henne, där vi grillade (Fast jag och brorsan fick pizza, för att hålla på traditionerna så), spelade kubb och sjöng singstar med Malin, Anders och några vänner till dem. Med andra ord en väldigt, väldigt rolig kväll. Idag vaknade jag, rätt tidigt, med en hund på fötterna och sedan har dagen varit rätt lugn och behaglig. Moa, kusindottern, är så söt så. Det är så kul när hon är glad och skrattar och vill leka och inte bara vara hos Malin, så på förmiddagen har jag lekt en hel del med henne. Titut är en mycket rolig lek...

Efter lunch (mycket godare hamburgare än de jag lyckades göra komenterade lillebror) blev det hemfärd och resten utav dagen har sedan spenderats på gräsmattan (i skuggan, för gud vad varmt det är) med näsan i en bok (någon som är förvånad? Nej, jag tänkte väl det) och nu kan jag knappt hålla mig borta från fjärde delen i Twilight-serien längre (för gud vad bra de är!). Det ska bli interessant (och en smula sorgligt) att se hur det hela slutar. In fact så ska jag gå och ta reda på det nu.


Hälsningar från vår soliga trädgård.

Jag skrev ju inget inlägg igår, fy på mig, så nu ligger jag här på gräsmattan och försöker knåpa ihop ett idag istället. Men vad ska jag skriva om? No idea (dethär med bloggande kanske inte är så lätt ändå). Igår skulle jag ju i alla fall eventuellt gått på dejt (vilket fånigt ord... aja) men det blev inget utav det (så nu har jag inte några interesanta, snuskiga detaljer att skriva om heller, tyvärr...) utan istället följde jag med Maja till Glada Ankan (en utav krogarna nere vid torget i vår lilla stad) för att lyssna på när en kompis till henne spelade med sitt band. Det finns väl inte så mycket mer att säga om det för sedan åkte jag hem, sov, åkte till jobbet och sen har vi målat stall i princip hela dagen. Mycket fint vit och grönprickig är jag nu.

Överlevnadsplanering

Mor, far och lilla lilla bror håller på att packa för en tripp till Legoland och jag bävar för att bli lämnad ensam här. I och för sig är ju den lite äldre modellen lillebror hemma, men det tror jag knappast räknas eftersom att han nästan enbart håller till i källaren och knappt märks.

Det är klart att det är skönt med lite lugn och ro och defenitivt trevligt med en paus från disneychannel som annars står på dygnet runt. Men huset är alldeles för stort för att bli övergivet sådär, det känns alldeles för tomt ensligt och jag känner mig så ensam när jag försöker befinna mig här då. Dessutom finns det ju ingen hemma som kan laga mat åt mig då, (otroligt jobbigt, men vi har ju fryst pizza i nödfall). Men jag tror faktiskt att jag lyckats lösa det hela rätt bra. Jag jobbar ju på dagarna och sedan har jag lyckats planera in en hel del. I morgon efter jobbet blir det en tripp på stan och sedan får vi se om det eventuellt blir en dejt också. Spännande, spännande. På torsdag tänkte jag försöka tvinga hit det fåtal utav mina vänner som fortfarande befinner sig hemavid för att grilla eller något sådant, vilket jag hoppas att vi lyckas göra utan att bränna ned huset. Sedan på fredag så kommer hjälpen farande efter jobbet, i form av kusin Malin som plockar upp mig och brorsan för spelkväll och övernattning i Väse vilket jag defenitivt ser fram emot.

Men nu ska jag lämna min kära blogg för ett tag gå och undersöka om bastun fortfarande är varm och i vilket fall som helst ta en dusch. Godnatt på er!

En liten gnutta sol gör livet lättare att leva.

Jag är otroligt lycklig över att jag har min kära lilla laptop och inte någon stor klumpig stationär sak. För det innebär att jag kan ligga ute på gräsmattan, i solen, med ett kallt glas saft och ändå snacka skit över msn. Är inte livet underbart?

Ännu en underhållande dag på jobbet

Idag har vi bland annat gjort slut på flera flaskor grönsåpa, förvandlat lektionsstallet till ett badhus, fläckvis bättrat på brännan, oavsiktligt lyckats stänka ner varandra rätt ordentligt samt kommit fram till att sex, speciellt i ställningar som doggystyle, är rätt ovärt. I alla fall om man är tjej. Man bränner helt enkelt inte tillräckligt många kalorier...

Farligt fängslande

Jag är helt fast i Twilightböckerna. Mamma beställde de tre första på engelska och de kom för några dagar sedan. Nu kan jag inte sluta läsa... Vill veta hur de slutar men samtidigt vill jag inte att de ska ta slut (för hur ska jag då kunna fly undan verkligheten när den inte är bra nog?). Dessutom vågar jag inte läsa ut trean, för mamma har inte skaffat hem fyran än. Vilka problem man kan ha...

Sju sorters blommor.

Sju sorters blommor att ha under huvudkudden inatt...
Det blev varken bok eller skräckfilm. Och detdär med att hålla sig ifrån datorn gick ju sådär... (Pernillas fel!) Vi gick ut för att plocka blommor istället. Som bekant ska man ju lägga sju sorters blommor under huvudkudden för att man ska drömma om den man kommer att gifta sig med och jag och Pernilla tänkte att vi skulle testa. Så vi får se om det dyker upp någon drömprins inatt när jag somnat ;) Vilket dock inte lär bli än på ett tag med tanke på hur pigg jag är.

My Feets Hurts

Tredje inlägget idag och till råge på allt så är det midsommar. Vad ska folk tro om mig egentligen? (Är jag ett bloggberoende freak utan liv?) Jag har dock hunnit med en hel del IRL-stuffs (för det är väll så man säger i den coola världen?) under dagen. Dels var det midsommarfirande i Ölme, dels midsommarmiddag hemma hos kusinerna och sedan även en smula uteliv i Kristinehamn. Det sista var väl inte mycket att hurra för direkt. För utelivet blev bokstavligt talat uteliv. Vi skulle till någon bågskyttebana, och efter en lång promenad dit så upptäckte vi att ingen var där och blev istället sittandes en stund utanför något midsommarstängt McDonalds dit alla hade dragit. Varenda kotte där var kille och jag kände inte någon enda av dem, kul... Sedan blev det långpromenad tillbaka till Kristinehamns centrum, med två killar jag inte har någon aning om vilka det var samt kusinens kompis som jag heller inte vet vem det är men som lovade att peka ut vägen tillbaka åt mig (för man går ju så lätt vilse i denna lilla håla) och jag kan fortfarande inte sluta undra, hur hamnade jag där?

Nu har jag i alla fall nyss kommit tillbaka in och sitter här med Pernilla, som tänker fixa skräckfilm (usch och fy!). Jag har ont i fötterna samt känner ett stort sug efter kaffe helt plötsligt. Den stora frågan nu är om det blir film eller om jag ska sno Pernillas exemplar av Twilight som jag börjat läsa lite i. Kanske kan jag dessutom försöka förstå vad som är hela grejen med midsommar, för det har jag inte riktigt fattat än. Vi får se, här ska jag i alla fall inte sitta längre.  

Glad midsommar!

Jag och Pernilla vill bara passa på att önska glad midsommar till er alla, från oss alla, nu när vi sitter i Axels säng med varsin laptop och är jättesociala.






.


Dagens I-landsproblem

Nu har jag gjort som alla andra och skaffat spotify. Det finns bara ett problem... Vad ska jag lyssna på? Efter mycket radiolyssnande på jobbet de senaste dagarna så har vi kommit fram till att Alexander Rybaks Fairytale går väldigt ofta på radio. Jag kom att tänka på det och fick plötsligt stor lust att lyssna på den, men vad gör man när man inte får ladda ner saker olagligt längre? Jo, man skaffar (helt utan hjälp, då hjälpen sover) spotify. Nu har jag dock lyssnat på Fairytale och vet inte vad jag ska lyssna på härnäst. Och en spellista med en låt känns lite ovärt. Så mina minuters hårt kämpande för detdär jäkla pogrammet kanske var helt bortkastade.

Jag ska nog försöka hitta något att ha på mig istället för att ägna mer tid åt det där tror jag. Och hoppas på att mina fina vänner ger mig bra låttips när de ser detta.
Trevlig midsommar på er i alla fall! // Amanda

Vatten faller tyvärr nedåt (för Newton hade rätt)

Idag har vi sprungit rätt mycket på jobbet. Snabba språngmarscher mellan stallen för att försöka unvika att bli blöta närmare bestämt. Ändå känner jag mig fortfarande inte helt torr och dessutom helt genomfrusen fastän det är ett par timmar sedan jag kom hem. Dagen har förutom språngmarscher i regnet spenderats med en hel del hårt slit, men även välförtjänt slappande vid borden i cafeterian. Vi halvsov mer eller mindre allihop där, en bra stund innan lunch. Vilka underbara anställda vi måste vara.

För att ytteligare informera om alla möjliga jätteviktigta ting så kan jag medela att idag åker de söta shettisarna på bete. Det var med sorg i hjärtat jag vinkade adjö till de halvdränkta små sakerna innan jag cyklade hem i regnet och blev lika halvdränkt själv. Dessutom kan jag medela att varm choklad är en aldeles, aldeles underbar (precis som en bal på slottet) dryck regniga och kalla dagar, samt att vadet jag och Yi slog nog har blivit rätt inaktuellt.

Sömnlös

Det är så störande att inte kunna sova, att känna att man bara inte får vissa saker ur vägen. Speciellt när man vet att man ska upp relativt tidigt dagen efter. Jag undrar om jag kommer ligga sömnlös halva natten och grubbla eller om jag kanske har turen att falla ned som död på kudden så fort jag går och lägger mig trots alla virriga tankar i huvudet. Det hela blir ju inte lättare av att jag inte ens är trött heller. Någon som har sömnpiller att låna ut?

Lite solbränna kanske?

Idag har nästan all tid spenderats utomhus, i linne, och jag tror minsann att jag håller på att bli lite brun (eller röd?) om axlarna. På eftermiddagen har jag legat på gräsmattan och läst och på jobbet så var vi ute (och bland annat tvättade fönster, några blev rena, två gick sönder, duktigt värre!) nästan hela dagen, förutom några timmar (Timmar alltså, med stort T, alldeles för många dessutom) på förmiddagen som ägnades åt att helt tömma ridskolestallet på färjestad på torv, som i endel fall var hård som cement och i princip omöjlig att få upp. De första fyra boxarna och typ sex spiltorna (matte är ju inte min starka sida...) i stallet gick på nolltid, eller i alla fall fort med tanke på hur många det var, men när vi kom till de två sista boxarna var vi sju tjejer som stod i säkert en timme och fick ut minst tjugo skottkärror brunnen torv (inte som i eldsvåda då, utan sådär brunnen som torv blir). Man tycker ju synd om häststackarna som stått på detdär.

På promenad med Comet

Tänkte skriva ett långt inlägg om hur jäkla nöjd jag är med mitt sommarjobb och hur roliga arbetskamrater jag fått (ibland har man tur alltså!). Men det får nog vänta tills imorgon eller så. Nu tänkte jag i alla fall att ni skulle få nöjet att beundra denna snygging. Under metern hög är han, men äter som en hel häst (haha, nu var jag rolig...). Vi var nämligen ute och betade i ett par timmar på förmiddagen, vi tjejer och så shettisarna. Mycket mysigt var det, med både sol och trevligt umgänge, både i häst och mäniskoväg och dessutom så får vi betalt för det, kan det bli bättre? Först var det denna herre (Comet) som gick runt med mig släpandes efter i koppel (ärligt talat så var han väldigt beskedlig när han upptäckte att han fick äta hur mycket han ville...) och sedan tog jag ut den några centimeter högre varianten Nelly som även hon var jäkligt mysig. När vi väl kommit ut så ställde hon sig på samma plätt och stod sedan där tills gräset var slut och hon fick flytta någon meter på sig. Lagom hög var hon också och jag somnade i princip på ryggen på henne med fötterna nästan släpandes i marken.

Seems like a fair way to make a living

I morse blev det en tidig morgon, vaknade till och med en halvtimme innan klockan ringde, vilket nog är första gången i världshistorien. Efter att ha fixat ett par lunchmackor samt druckit flera koppar te i sällskap med morgontidningen så bar det av till Färjestad ridklubb för första dagen på sommarjobbet.

Jag var ju lite nervös igårkväll, men det var inte så farligt. Faktiskt så verkar det snarare väldigt lovande. Vi är tio ungdommar, som av dagen idag att dömma, ska hänga i stallet (som dock kommer tömmas på (ridskole)hästar på... torsdag? tror jag) i tre veckor och ta det rätt lungt. Lite slitgöra blir det väl säkert, men det har jag ingenting emot direkt.

Ridskolan har ett ministall med shettisar därborta, och de är så sjukt söta! Ett litet missöde hände dock idag. Vi fick i uppgift att släppa ut alla sju (?) småponnisarna i två hagar under ledning av två av tjejerna som håller till där ofta och känner igen alla hästarna (som är jäkligt svåra att se skillnad på ._.). Dock fick de detdär om vilka ponnyer som skulle gå i samma hage lite om bakfötterna och runt lunch så fattade våran handledare det. Det visade sig att stackars Comet var helt genomsvettig efter att ha ägnat förmiddagen åt att bli jagad runt i hagen av de andra ponnyerna. Åh, vad vi tyckte synd om honom då.


Imorgon är en annan dag.

Nu är det sista lediga dagen på ett tag och imorgon börjar sommarjobbandet. Jag har knappast hunnit smälta att det är sommarlov och det kommer kännas konstigt att styra kosan mot ett annat ställe än skolan imorgon. Dessutom är det en smula nervöst, tänk om det inte alls är klockan 9 jag ska vara där? Tänk om jag gör bort mig totalt? Tänk om jag får hemska arbetskamrater? Osv... En hel del tänk om där.

Dagen idag har i alla fall varit väldigt bra. Var hos kusin Malin och hennes Anders på vischan i förmiddags och firade deras söta lilla dotter Moa som nyss fyllt ett år. Det blev en hel del kaffedrickande och kakätande och även en del glass. Dessutom så började vi prata om att jag och Nils borde komma ut dit någon dag och spela spel. Sånnadär riktiga spel som man spelar i verkligheten (som monopol till exempel). Jag undrar om brorsan klarar av det eller om han får datorabstinens då? (Eller så blir det kanske jag som får bloggabstinens? Har börjat fästa mig vid allt detta bloggande nu.) Jag hoppas i alla fall att det blir tilfälle att göra det någon gång snart, trots att vi i så fall får lämna datorerna hemma (och nej, det är egentligen inte så allvarligt som jag får det att låta, jag klarar mig bra utan all denna elektronik med) för det lät onekligen väldigt roligt och det var länge sedan jag spelade monopol. Det har nog faktiskt inte hänt sedan förra gången vi hade spelkväll hos Malin, vilket var ett par år sedan. Jag hoppas att jag inte har glömt bort hur man gör bara, speciellt inte med fuskandet, som jag (förlåt om jag skryter nu) var rätt duktig på då ;)

Champagne och petit chouxer

Med gräddfil, lök och röd caviar till. Mycket uppskattad förätt, men vad är det vi firar? Ingenting egentligen. Nu ska jag i alla fall gå ut och sätta mig på verandan i kylan (för det är sommar) och äta grillad entrecoté. Jag uppskattar dessa plötsliga infall från mor och fars sida om att äta god mat.

Blip-blip shopping och besök på subway.

Idag var jag och pappa, efter ett besök hos farmor, iväg till bergvik. Vi shoppade en sommarskjorta till pappa och sedan blev det handling på OBS! (som det i alla fall hette när jag var liten och söt). Vi inhandlade en hel del mat, så att jag bland annat klarar mig när mamma och pappa åker till legoland (inte bara för att de två tycket att det är så kul med lego utan för att minsta brorsan tycker om legoland) om ett par veckor. 

Jag fick springa runt och blip-blipa varor och har blivit lite småkär i dessa blip-blip grejer (jag har faktiskt ingen aning om vad de heter egentligen...) som man har när man shoppar i matvaruaffärer. Småbarnslig som jag är så tyckte jag ju detta var jättekul. Så när jag någon gång flyttar hemifrån så ska jag också skaffa medmera kort med blip-blip anslutning som jag kan använda när jag åker och handlar.

Efter att veckohandlingen var avklarad så var vi rätt hungriga så pappa bjöd på lunch på subway. Mycket gott och pappa verkade också gilla det (premiärbesök för honom där, min övertalningsförmåga är god). Jag kom fram till att det var första gången jag åt på subway utan Ante, för när han varit här har vi besökt kedjan flera gånger. Dels inne i stan påväg mot busstationen och sedan även en gång ute på bergvik. Får se om det blir ännu ett besök när han kommer hit nästa helg...

Gårdagen var, trots skyfall, riktigt trevlig. Mamma stjutsade iväg mig och Madde till stället där klassen skulle vara. Vi hittade dem ihopkrupna under ett partytält (bra initsiativ!) upsatt i halv höjd för att undvika regn från sidorna. Någon femkamp blev det inte utan det blev mest att sitta där i tältet och prata, för att undvika regn. Sedan vandrade vi in mot centrum för att se vad som hände där. Inte så mycket kunde vi snabbt konstatera. Burger king var aldeles för belamrat av skrikande fjortisar och dessutom stängde de toaletten som vi så förtvivlat gärna ville använda, så jag, Lovisa och Madde vandrade iväg till donken. Där blev vi sittandes ett tag, ätandes på deras nya Mc flurry marängsviss. Något att rekomendera faktiskt. Trots att mamma så vänligt erbjudit sig att hämta mig, (även om jag hade ringt halv tre eller så, min mamma är snäll) så blev det bussfärd hem vid midnatt och samanfattningsvis en väldigt lugn kväll.


Skolavslutning med pompa och ståt.

Eller inte. Så speciellt var det ju då inte med avslutningen, men den känslan kanske beror på vädret? Och som esteternas trevliga prick till rektor (Varför kan inte han ta över istället för vår högt älskade och mycket omtyckta Håkan? Han skulle väl ändå sluta som estetrektor?) sa så älskar ju vi svenskar att prata om vädret. Därför ska jag ägna ett par rader åt att ösa galla över hur hemskt det är med allt detta rusk. För glad blir man ju i alla fall inte när man tittar ut. Speciellt inte när kvällens planer innefattar en gräsmatta (utomhus, i regnet, usch och fy!) och det inte verkar finnas någon plan B. Plan B får nog istället bli en smärre ändring av klädsel (tänk om, tänk rätt, har man sandaler utomhus blir fötterna till små isklumpar, det misstaget räcker det med att Amanda gjort en gång idag). Så kvällens outfit (sådant brukar man blogga om va?) kommer nog bestå av jeans, ett flertal varma tröjor, vinterkängor alternativt gummistövlar samt regnställ och halsduk. Frågan är om jag kommer kunna röra mig eller om jag kommer se ut som en boll med alla lager utav varma kläder. Det återstår att se.

Jag är en fläckig leopard.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag, för det har faktiskt inte hänt någonting. Jag har inte ens orkat färga håret än och börjar istället bli lite småförtjust i min fläckiga nya frisyr. Jag kanske ska ta och behålla det så? Eller gillar jag håret som det är nu bara för att jag är för lat för att göra något åt det? Jag vet inte. Jag borde väl lägga upp någon snygg bild på hur det ser ut, men då måste jag ju ta en först... Ska nog ta och göra det förresten. Då kanske jag samtidigt kan övertala lillebror att sänka ljudet på TVn, som står och skriker ut disneychannel på högsta volym.



Tio minuter och ett antal bilder senare är jag nu tillbaka här, TVn står fortfarande på på hög volym och jag stör mig fortfarande på det. Här är i alla fall bilder på mitt något fläckiga hår. Nu ska jag gå och sätta mig och läsa istället. Så jag har inte ens tid att färga det. Tyvärr.

Ledig onsdag=Bra onsdag

Sovmorgon och sedan blondering. Jag vill klippa mig (Jag vill verkligen ha kortare hår! Jag vet precis hur jag vill ha det, någon som har lust att klippa det åt mig?) och förövrigt ser mitt hår lustigt ut nu. Pappa suckar och himlar med ögonen utan att ge mig en chans att förklara att denna fläckiga blondering bara är tillfällig. Att den svarta färgen jag hade förut skulle vara ett misstag (det skulle ju ha blivit mörkbrunt!) fnyser han bara åt utan att tro på mig det minsta och jag tycker att han borde vara tacksam över att jag inte färgat håret mörkrosa eller ljusblått... än.... Han bara skrattar.

IKEA innebar ingen rosa vattenkanna, istället inhandlades fyra svarta örngott, två svarta lakan samt ett rosa påslakanset (någon som ser dagens tema?) Mormor bjöd på cheesecake och kaffe vilket var välbehövligt efter en hård shoppingtur och på hemvägen så kikade vi in lite snabbt på Coop Bergvik där jag faktiskt hittade en vattenkanna. Dock är den vit men jag har tänkt att måla rosa blommor på den som matchar min tapet (för jag är ju såå konstnärlig). Vi får se hur det blir, dock innebär det väl att det kommer bli ännu fler blogginlägg om denna vattenkanna. Folk kommer ju tro att jag är besatt

På ridningen lite senare var det terminsavslutning vilket var lite sorgligt. Inte för att jag kommer genomlida sommaren utan hästar direkt (haha) men några fler ridlektioner på KRK (Karlstad ridklubb för er oinsatta) blir det inte på ett tag nu och jag kommer sakna pållarna där. Vi hade hoppning och hoppade bland annat en liten bana på tid. Jag var långsamast (av de fyra som hoppade, vi var fem som dök upp... vilken upslutning) men kom i alla fall runt med hedern i behåll. Värre blev det när vi skulle hoppa någon form av höjdhopp, det blev inte stiligt alls det. Jag slits mellan två känslor, den ena är glad att jag slapp se det själv, den andra hade gärna stått på marken brevid för att få sig ett gott skratt åt mig.

Jag hatar ourplockade diskmaskiner.

Det är väldigt trevligt att ha mormor och morfar boende så nära. Speciellt när de har ett så mysigt kök med fönster med bardisk ut mot vardagsrummet. Där har jag suttit och druckit te (väldigt gott te dessutom), ätit rostbrödmackor med marmelad samt diskuterat allt och ingenting med mormor. Hon ringde mig förut och ville ha barnvakt. Inte åt sina barn då, efter som de är utflugna sedan länge och har egna barn (som mig tillexempel, woho!) utan till ett av dedär barnbarnen, som sov över där inatt. Så jag knallade bort dit och satt och läste medan mormor for iväg och hämtade morfar i hamnen och när de kom tillbaka blev det då te somsagt.

Men nu har jag knatat hem igen och ska ta och försöka plocka ur diskmaskinen (blä på det) och sova sedan. Så att jag orkar upp och blondera mig imorgon innan jag och mormor ska till IKEA vid tolv. Dock har jag inga planer på att förbli blond, eftersom jag verkligen inte passar i blont hår, utan när jag kommit hem från IKEA, alternativt efter ridningen beroende på hur länge jag och mormor blir borta, så tänkte jag färga håret browniefärgat (hur nu det blir, färgen hette så i alla fall). Tanken på att gå runt blond en hel dag skrämmer mig lite dock, men har jag tur så blir håret helt orange istället. Om nu det passar mig så mycket bättre.

En latte vore ju inte fel.

Åh, vad jag är sugen på kaffe nu. Helst en stor latte med sånntdär sött mönster on top. Och åh vad det är svårt att skriva med en hand. Om ni nu inte visste det redan förståss.

Att sitta i skolan är så seriöst.

Sitter i en datasal och jobbar hårt med skolarbete... Not. Snart sommarlov och Amanda är överlycklig. Lovisa, Emma, Madde och Jesper hälsar. Vi väntar på Maja och sedan ska vi äta lunch. Och jag lyckades skriva ett kort inlägg. Duktigt! Jesper hälsar förresten inte. Men Lovisa säger att de som vill se honom live kan komma till ICA maxi imorgon eftermiddag där hon ska tvinga honom dansa. Tror att jag uteblir dock.


Jag VILL ha min rosa vattenkanna!

Jag ska gå och lägga mig nu. Imorgon blir ju en hektisk dag, hela 1 (en) lektion och sedan någon slags lekar med klassen. Får se vad som har hittats på.

Idag har det också varit mycket att göra. Var i skolan i ungeför tio minuter och rensade ur skåpet samt pratade med Pär. Fick G i Kemi och gissa om jag är glad. Även ett VG i naturkunskap (jag trodde att han tänkte ge mig IG när han med besviket tonfall satte igång och förklarade att provet inte gått alls bra och att jag inte gjort så mycket väsen av mig på lektionerna, där ser man...). Sen har jag gått på stan och införskaffat blondering, hårfärg, hårborttagningsmedel (hoppas det fungerar, har aldrig provat) nagelfil, concealer och foundation (herregud, någon som ser ett samband? Seriöst så lovar jag att jag inte är så utseendefixerad egentligen, det bara råkade bli så just idag...) och även hunnit ta vaccinationsspruta så att halva armen domnade bort. Någon vattenkanna hittade jag dock inte men jag mötte mormor på hemvägen. Pensionär som hon är har hon numera dagarna lediga, och gymnasiebarn med stundande sommarlov har ju numera även dem dagarna lediga, därför planerade vi en liten sväng till IKEA på onsdag och jag hoppas att jag hittar en vattenkanna där så att ni slipper höra mer tjat om en såpass oviktig pryl. Istället blir det läggdags nu så att jag är fit for fight imorgon eftersom jag börjar redan tio i tio då.

Dröm söta drömmar, för det ska jag göra! // Amanda

"sitta hemma och slappa medans andra jobbar tid"

För ledig det är jag, nästan hela dagen. Och det fick jag en rolig komentar om i ett sms i morse, människan ville inte störa mer under "lektionstid/sitta hemma och slappa medans andra jobbar tid" och jag fick mig ett gott skratt. Men det är skönt, jag är nästan ledigt hela veckan och det känns nästan som sommarlov. I början av lovet ska jag ju jobba (på Färjestad Ridklubb, nära och bra) så jag tycker att jag förtjänar lite ledigt nu. Det enda som händer idag är att jag ska till skolan en snabb sväng för att prata Kemi A och NK betyg med Pär (håll tummarna!). Sedan hade jag tänkt gå på stan en sväng. Det finns egentligen inte så mycket jag tänkt köpa, mest lite smågrejer men också en vattenkanna till mitt rum. (så att min stackars krukväxt förhoppningsvis undgår en långsam död till följd av uttorkning)  Helst en rosa, som matchar min nya filt (tror ingen annan än mamma förstår hur roligt det är att jag köpt ännu en ny fleacefilt, men det börjar bli lite av en besattenhet). Hittade förövrigt den perfekta vattenkannan (herregud vilket interessant ämne folk måste tycka att detta är) för några månader sedan på blomsterlandet. Varför köpte jag den inte då?

Men nog om vattenkannor. Somsagt är ju detta med kommentarer något av ett problem för mig, förstår verkligen inte hur man ska göra. I alla fall så fick jag under föregående inlägg en fråga om i fall jag och Andreas var ihop igen, men det är vi inte. Dock så har han tänkt sig att komma hit till midsommar och jag finner det relativt troligt att vi kanske blir tilsammans då, men tills dess så är vi bara kompisar eller vad man ska säga för att förklara på ett bra sätt. Svårt detdär...

Detdär med rubriker är svårt ibland ._.

Idag känner man sig faktiskt lite vuxen, har ju röstat för första gången i mitt 18åriga liv. Varken för ett rött eller för ett blått europa, utan för ett grönt. Och jag tänkte på det, egentligen är det rätt sjukt vad sekretessbelagt det är vad man röstar på när allting annat man gör är så offentligt i dagens "storebror ser dig"-samhälle. Lite lustigt så.

Utöver det har jag och pappa åkt runt i bilen, köpt en matta till uteplatsen, varit i varenda elektronikbutik och kollat efter en dator åt mamma (i flera timmar, sedan hittade hon en på nätet som hon åkte iväg och köpte på typ 20 minuter... typiskt va?) samt hälsat på lite snabbt hos farmor. Efter hemkomsten har jag inte gjort så mycket, läst lite (kom att tänka på att jag vill läsa twilightböckerna, för filmen var faktiskt jäkligt bra) suttit vid datorn lite samt pratat i telefon. I telefonluren kom jag att tänka på vad mycket enklare det vore att känna att jag tagit rätt beslut om vilja ha tillbaka killen såsmåningom om vi inte pratade så mycket varje dag och om allt han sa kändes sött och bra istället för som nu att det blir irriterande och jobbigt ibland. För det blir det faktiskt, och jag vet att det inte går att undvika med tanke på allt som varit. Dock känns det riktigt bra ibland och jag hoppas att allt blir lite lättare när han kommit hit. Dessutom kan ju inte allt vara enkelt heller, det vet jag ju.

Över till ett helt annat ämne så tycker jag att det är jättekul att få bloggkomentarer. Det har kommit flera stycken på senaste tiden och jag blir så glad över att läsa dem. Jag vet bara inte hur jag ska svara. Hur gör bloggare egentligen? Om de människor som kommenterar har en egen blogg kan man ju gå in och svara där, men annars? Ska man skriva en egen komentar till inlägget där man svarar på kommentaren? För det läser väl ingen i så fall när man väl kommenterat inlägget en gång. Eller är det meningen att man ska skriva något i nästa blogginlägg? Jag får ta och hitta lite folk som skriver blogg och fråga dem. Tack i alla fall, ni underbara vänner som komenterar, även om jag verkar högst oförmögen på att svara på era kommentarer så uppskattar jag dem verkligen!


Du gamla, du fria...

Sitter och ser på VM-kval matchen mellan Sverige och Danmark och Danmark leder med ett noll. Just ett bra sätt att fira nationeldagen va? Fast egentligen bryr jag mig inte så mycket, det är ju fotboll liksom...

Idag har det blivit lång sovmorgon och sedan ett besök på landet hos morfar. Har sprungit runt och lekt med en söt liten tös på I belive I can fly ^^3 år som till skillnad från annars var väldigt social idag. Vi har matat lamm och lekt med vattenpistoler och jag har även fått i mig en hel massa kaffe. Det är väl ungefär allt som hänt idag och det passar mig bra. Det var ju tjejkväll hos Frida ikväll, men jag orkar bara inte, hade ju fullt upp både igår och i förrgår så ikväll planerar jag att göra iordning lite dipp och morötter, ta en skål chips och något gott att dricka och sedan sjunka ned i soffan och se på Twilight i lugn och ro. Då får jag se om den är så bra som alla säger, för jag har faktiskt inte sett den än. Igår hade vi det i alla fall bra. Vi var en liten skara folk (Lovisa, Linnea, Yi, Jesper, jag och efter ett tag även Frida) som åkte hem till Nils och hoppade studsmatta, satte upp lite tält, grillade och spelade lite bluffpoker. Sedan blev det promenad i regnet, med destination Fridas hus. Jag hoppas de andra kom fram ordentligt men jag hoppade av här.


Lovet kryper närmare.

Idag var klassen till läromedelsdepån och lämnade tillbaka böcker. Bara känslan av att stå där med böckerna och veta att man snart är av med dem är obeskrivligt härlig. Sedan tänkte jag efter och insåg att jag varken kommer läsa mer matte eller mer (här var ett långt avbrott för att gå ut på gräsmattan och kasta boll med lillebror) engelska under hela min gymnasietid. Efter som det har blivit beslutat att det trots allt blir en franska 5 grupp nästa år (woho! :D vi fick som vi ville, även om mina känslor är lite delade angående detta) så blir det franska i stället för engelska C och efter att ha klarat mig helskinnad ur matte E så har jag ingen lust att läsa fler mattekurser nästa år. Det känns lite konstigt, för det är ju liksom två utav de ämnen som man alltid har läst. Istället blir det (i alla fall under hösten) dubbla svenskakurser. Alla som ska läsa svenska C verkar ju dock redan gjort det så jag kommer nog bli väldigt ensam om att ha den lektionen. Sedan får vi väl se vad det blir mer. Det känns som att det kommer bli något färre kurser än i år i alla fall, vilket är skönt. 


Mikromarsmallows är också gott.

Igår var en hektisk dag, mycket att göra, mycket att tänka på. Till att börja med hade vi kemiprov (men det gick så dåligt, så det nämner vi inte mer nu...). Och sedan så var det ju tänkt att klassen skulle åka på någon slags studiebesök hem till vår kära kemilärare Pär. Dock så blev det för min del istället ett besök på sjukhuset, där jag fyllde i papper och tog blodprover för att kunna bli blodgivare. Så om jag inte har AIDS eller så så kan jag börja vara blodgivare i slutet av sommaren eller något sådant. Vad duktigt utav mig...!

Efter besöket på sjukhuset strövade jag runt på stan, köppte ett par shorts samt korv, korvbröd och jordgubbar till våran franska grillkväll (mer om det snart). Lovisa skulle gjort mig sällskap... men nejdå, istället glömmer hon sina nycklar och lämnar mig ensam och övergiven på det stora hemska konsum i mitt i city. Därifrån får jag ströva ensam till Tingvallagymnasiet där det var dags att skriva på papper för att få jobba i sommar. Dock så hade inte människan mina papper, utan lovade att posta dem idag istället. Så vi får väl se hur det blir med det... När jag kom ut stod i alla fall Lovisa där och efter att även hon skrivit på en hel hög papper så bar det iväg hem till henne, där vi lämnade papper och hämtade paraply och sedan åkte vi till sundstatjärn i regnet. En helt övergiven sundstatjärn visade det sig. Var var alla? Jo, fyra tappra små människor satt i en söt blå bil på parkeringen, resten hade uteblivit på grund av regn (illa).

Godhjärtad sAlla våra fina inköp inför kvällen :)om Lovisa är så bjöd hon hem oss till henne, där det istället för grillning och kubb blev stekning och spelande av med andra ord. Jag har jättemycket fina bilder för att ilustrera detta, men de tror jag hamnar på facebook istället, för nu har jag lite bråttom. I alla fall så värmde vi marsmallows i mikron, tills de blev stora som hus och sedan blev de uppätna med jordgubbar till. Så jag fick både marsmallows och jordgubbar, snacka om lyckad kväll! :D Måste även tillägga att jag och Yi vMarsmallows kan tillagas på olika sätt :)ar bäst på med andra ord... Alla andra bara fuskade... typ. Efter maten började folk troppa av. Hela åtta stycken var vi ju från början, men sedan övergav Emma och kilsborna oss (men en stor eloge till Helena för att hon kom över huvudtaget, efter allt mitt tjat :D) ._. och så var det bara fyra kvar. Låter nästan som någon barnvisa det... Haha. Vi spelade lite mer med andra ord, vinsten uteblev dock för min och Yis del ändå... men, men. Yi spelade även en hel del musik, och jag har jättefina videos för alla som vill se ^_^

Sedan har jag och Yi slagit vad om hur länge jag och Ante kommer vara tillsammans denna gång. Med andra ord (haha, nu var jag lustig...) så måste jag ju se till att ta tillbaka pojken. Insatsen är två muffins, jag gissade på mitten av sommaren och Yi på slutet. Någon mer som vill lägga ett bud? Det kanske låter lite brutalt, men det var riktigt kul att sitta och prata om honom. Började sakna honom som fan då och detdär med att göra slut verkar ju ändå bara bli tillfälligt varenda gång, så då kan jag ju lika gärna vinna muffins på det, aye?

Dock så har jag nyss pratat med människan i fråga och han sa att han vill komma hit till midsommar, samt att några muffins inte blir aktuella. (ska jag tro på det va?) Dessutom har jag kommit fram till att jag nu har jättebråttom till skolan. Vad förvånande...

Ha en trevlig dag! // Amanda

Intensivt kemipluggande? Svar nej.

Jag tror att den här lilla bloggen har blivit min minipsykolog, det känns skönt att skriva även om det är om de mest ointeressanta sakerna i världen och dessutom är det interessant att dagen efter läsa och se vad jag tycker om det hela då. Dessutom så har jag ju fått upp ögonen för bloggandet i helhet och det är otroligt kul att läsa om andras vardag i deras bloggar. Speciellt folk jag känner även om alldeles för få av dem har blogg. Jag funderar allvarligt på att lägga fram ett förslag i riksdagen som gör folk skyldiga att blogga, så att jag kan läsa om deras interessanta liv när jag kommer hem från skolan och har tråkigt... Haha, eller inte...

Idag har jag en hel del förvånande saker att reflektera över, så jag tar väl min kära lilla rosaprickiga vän till hjälp. Men jag är inte det minsta förvånad över alla förvånande saker egentligen. Varken över att jag gör annat än att plugga kemi eller över att det andra jag den senaste timmen gjort istället för att plugga kemi är att prata i telefon. Jag är inte ens förvånad över att killen jag pratade med råkade vara mitt ex. Han vill ha mig tillbaka och inte ens det är jag förvånad över, utan det är väl ungefär vad jag räknat med skulle komma (Låter jag självgod nu? Det är inte meningen i alla fall). Dock trodde jag absolut inte att det skulle komma så fort. (och jag som planerat att strula med en massa folk och komma över honom... Där ser man (och nej, jag var inte seriös...)).

Nu när han väl finns där och jag vet att det bara krävs ett telefonsamtal för att ta honom tillbaka vet jag dock inte vad jag ska göra. Jag är förvirrad som bara den och sitter och väger fram och tillbaka. Hade han inte hört av sig så vet jag att jag hade haft det jättebra utan honom, kunnat leva mitt liv utan en massa komplikationer och bara sett tillbaka på tiden med honom med ett litet leende och inte mer med det. Men nu när han väl har hört av sig, skulle jag ändå försöka avvisa honom nu så vet jag att jag alltid skulle gå runt och undra om jag gjorde rätt. Och faktiskt är tanken på att bara säga till honom att jag inte vill prata mer med honom rätt främmande, jag kan bara inte tänka mig det scenariot. Men jag är rädd att bli fast i någonting som i längden blir jobbigt och jag är rädd för att allting går så fort. Allting som har varit skulle kanske lägga sig mellan oss? Det känns lite som att han är en total främling för mig, jag känner inte honom, inte helt, men samtidigt så känner jag honom så väl. Jag vill lära känna honom bättre, jag tror faktiskt att jag vill det, för det känns så naturligt att vara med honom. Men jag är rädd för vad det för med mig för mig i sådana fall.

Men det behövs nog betydligt mer hjärnverksamhet för att lösa detta än jag orkar avvara just nu. Den behöver jag så väl för kemiprovet imorgon. På tal om kemiprov så kan alla mina kära läsare tacka sina lyckliga stjärnor för att människan ringde, för nu slapp ni i alla fall ett långt inlägg med klagomål över kemins existens (även om jag betvivlar att alternativet blev bättre).

Wouldn't it be nice

House tog slut (ett tårdrypanda avsked och en jättefin säsongsavslutning) och jag hamnade här igen. Dock står tvn fortfarande på och "50 First Dates" går på 6an. Jag kom att tänka på en annan kväll när satt i soffan, med datorn i knät och telefonen i handen och såg på den. För länge sedan, i ett annat liv. Mamma skrattade åt mig då, och det gör jag också nu när jag tänker på det.

Wouldnt it be nice if we were older
Then we wouldnt have to wait so long
And wouldnt it be nice to live together
In the kind of world where we belong

You know its gonna make it that much better
When we can say goodnight and stay together

Wouldnt it be nice if we could wake up
In the morning when the day is new
And after having spent the day together
Hold each other close the whole night through

Happy times together weve been spending
I wish that every kiss was neverending
Wouldnt it be nice

Maybe if we think and wish and hope and pray it might come true
Baby then there wouldnt be a single thing we couldnt do
We could be married
And then we'd be happy

Wouldnt it be nice

You know it seems the more we talk about it
It only makes it worse to live without it
But lets talk about it
Wouldnt it be nice


Jag vet inte... Men jag gillar låten :)

House.

Nu blir det tv-soffan med mamma. House är liksom våran grej. Men först ska jag ta en kopp kaffe (inte te idag... vad har hänt?). House är förövrigt en underbar serie.


Ciao // Amanda


Nu somnar jag snart.

Och ändå är klockan inte så mycket. Jag brukar ju sitta uppe längre än såhär, men idag känner jag redan nu hur ögonlocken blir tunga och sängen skriker efter mig. Det kanske är på grund av vädret? Man blir ju trött av frisk luft har jag hört. Och idag har jag fått riktigt mycket frisk luft. Nästan hela eftermiddagen har spenderats ute på gräsmattan med antingen en bok eller min kära lilla laptop som sällskap. Pappa frågade om jag tänkt bosätta mig på gräsmattan, och visst, drar han bara ut el dit så att laptopbatteriet inte tar slut lite då och då så kan jag nog överväga att göra det under sommaren. I alla fall dagar som denna.

Jag har förövrigt en kopp te här bredvid. Kännde att det var länge sedan jag nämnde den underbara drycken i min blogg. Och jag har skrivit NK prov idag. Det gick nog bra tror jag. Och jag kanske får tillbaka fysikprovet i morgon. Håll tummarna för mig. Dock är jag lite orolig, för matteprovet som jag fick tillbaka för någon vecka sedan fick jag MVG på trots att det känndes uruselt. Trodde inte ens att jag skulle bli godkännd. Och fysikprovet känndes jätteenkelt, alltså har det säkert gått svindåligt. För min intuition är kass. Och jag skriver sammanhängande saker när jag är trött. Så nu ska jag sova!


Natti natti // Amanda


Längtan efter sommarlov.

Vaknade mitt i en väldigt underlig dröm i morse. Jag satt frivilligt och pluggade vid ett bord av något slag tilsammans med lite annat folk som jag nu inte har en aning om vilka det var, då verkade jag känna dem väldigt väl i alla fall. Jag kommer ihåg att jag satt väldigt skönt och var helt inne i pluggandet och allt bara flöt på när det kom ett gäng tanter. De skulle rensa ur någon garderob och ville att jag skulle flytta på mig så att de fick plats för att ställa saker på bordet. Jag förklarade vänligt att jag helst satt kvar, efter som jag satt så bra och fick ett väldigt otrevlgt fnysande till svar. Arg som ett bi for jag då upp och skällde en av tanterna efter noter. Väldigt irriterad på henne var jag när jag vaknade. Tänk om jag fått sitta kvar i lugn och ro? Då hade jag kanske till och med lärt mig något? Som det är nu har jag under morgonen suttit och skrivit klart en inlämningsuppgift och skickat in, men naturkunskapspluggandet är det värre med. Får ta och gå ut och lägga mig på gräsmattan och ta tag i det nu. Kanske till och med blir lite brun på köpet.

Men det måste väl ändå vara ett bevis för att vi har för mycket att göra i skolan nu? Att pluggandet till och med infiltrerar min goda nattsömn... Skönt är det ändå att det är slut snart, i alla fall för den här terminen.

// Amanda

Nattliga funderingar

Jag tror att blogg är bäst på natten. Det är nu det är kul att gå in på folks bloggar och läsa om vad de gjort under dagen och det är nu som man har lust att sätta sig ned och skriva ett inlägg. Dessutom är det på natten alla känslor letar sig fram. Även om det kanske inte alltid är possitivt. (Jag hatar honom för att han gjorde det han gjorde, jag hatar honom för att han inte lät mig betyda mer. Men jag har hört att hat och kärlek bara är två sidor av samma mynt. Jag önskar att han vore här.)

Dagtid är allting mycket lättare. På dagarna mår jag bra, på allvar. Då kan jag låta min logiska sida tala, sidan som säger att jag ju faktiskt har det bättre utan honom, sidan som vet att jag kommer träffa någon annan såsmåningom, någon som är värd att älskas. Sidan som tänker att nu slipper jag gå och undra vem det är som kommer vara i telefonen i kväll (en kille som bryr sig eller någon som bara vill bråka?). Och så undrar jag om jag är ledsen för att jag faktiskt saknar honom eller om jag bara är sårad över att jag blev förd bakom ljuset sådär.

Usch vilka jobbiga tankar egentligen. Det tror jag faktiskt inte att jag ska bry mitt trötta huvud med något mer. Istället kan jag berätta att jag haft en fin dag ute i det gröna. Jag har varit hos farbror och haft lite morsdag-firande. Smörgåstårta och paj, mums! Sedan blev det också en del dopp i den iskalla vänern. Undertecknad stod dock över. 

Hoppas att alla andra också haft en härlig dag // Amanda 

RSS 2.0