Vänder på veckan

Efter att onsdag blivit till fredag, torsdag till följd av det en riktigt lugn och ineffektiv söndag och fredag en riktig nystart i pluggandet med heldag på universitetet och en riktigt måndagskänsla hängande över sig så hade jag knappt någon koll på vilken dag det var idag. Satt till och med uppe på universitetet några timmar och pluggade på eftermiddagen. Och folk säger att studenter vänder på dygnet... HA! min dygnsrytm är nog den enda tidsrytmen jag har som fungerar, vet knappt vad det är för månad just nu ens.

Det är tur att jag har en grymt mysig pojkvän som håller ordning någorlunda på min veckorytm i alla fall, och idag har jag minsann fått veta att det är lördag. Efter att han varit på hockey och jag pluggat klart så möttes vi inne i stan och vandrade runt där en stund och spanade in restaurangmenyer innan vi slutligen hamnade på den grekiska restaurangen Agapi. Ett mycket bra val kan jag konstatera i efterhand! En Moussaka och sedan kaffe och Ananascarpaccio med riven vit choklad, passionsfruktssås och vaniljglass (det vattnas i munnen bara jag läser det!) i otroligt fint sällskap senare så befinner jag mig högt uppe bland en massa sådanadär rosa moln.

Just nu råkar de rosa molnen dock vara vår soffa, där vi sitter och tittar på konståkning. Det var liksom det som var det första lockande som Patrik bläddrade förbi när vi kom hem och landade här, och nu kan jag inte slita mig.













Riskabelt värre!

Men allvarligt? Bryter de inte nacken i alla fall i 70 % av fallen? Det måste de väl nästan göra? Egentligen är det nog bara en plott alltihop... massor av look alikes och när en bryter huvudet av sig så klipper de bara lite i programmet och kastar in nästa. Ha, avslöjade!

Nu blir det lite vardag!

Vet inte om jag kan beskriva i ord vad som hände i onsdags, och tyvärr har jag alldeles för få bilder (ungefär 0 alltså). Men en sak kan jag konstatera, och det är att igår blev det inte alls så mycket pluggat som det borde ha blivit. En fördel med en fest som spårat ur totalt redan i samma stund den började vid 18.00 och sedan hunnit gå helt överstyr innan 19.00 är i alla fall att någon gång vid 20.00 så har man i princip druckit sin sista drink. Och då mår man ganska bra dagen efter! Men nu låter jag negativ, och det är jag definitivt inte! För kvällen var, om än något galen, riktigt rolig. Lånade lite fräckt en bild och jag kan ju lite häpet konstatera att här står ju faktiskt nästan alla möbler upp fortfarande... (å andra sidan är nog bilden tagen någon gång mellan sju och åtta eller något sådant)

Att alla dessutom är blå beror på att temat för festen var smurfarna och ja... jag som enda person i rummet som inte var blå (nä, för jag var Gargamels katt, Azrael) var nog den som när vi, efter att dessutom festat några timmar på Rumpan Bar, avslutade kvällen var mest blå. För färgen färgade av sig och smurfarna var enbart lite fläckigt blå efter att öl och blandsaft sprutats hela kvällen.

Men nu blir det en heldag i skolan, och förhoppningsvis en hel del pluggande i helgen (har för mig att vi planerade in en plugg-dejt i skolan på söndag) för att kompensera. Och nästa vecka blir det nog också en hel del sena kvällar... i biblioteket alltså.

Anledningen till att jag är lite frånvarande...

Tenta imorgon (och just nu sitter jag vid en dator på universitetsbiblioteket... tyckte att jag var sen hit vid tjugo över nio.. men de andra är inte ens här än, så vad gör man? Älskar att internet finns!) har resulterat i att jag mer eller mindre suttit klistrad vid anteckningar om marknadsföring hela veckan. Igår kom jag hem från skolan halv tolv... på natten och idag hoppas jag också att få en del gjort. Sedan blir det samma veva igen nästa vecka, eftersom vi har en ny tenta om två veckor...

Raggsockor, varmt te, massor av fika och trevligt sällskap och en kväll på universitetet blir faktiskt riktigt mysig!

Samma koncept idag förutom att dagtid är termosen full av kaffe...
Nu ska jag dra mig mot pluggandet!

Myskväll hemma i soffan

En kommande tenta, nu på fredag, fick mig att tycka att en lugn helg vore en bra ide, men som nämnt redan igår så fallerade ju det så snart helgen inletts. Hade en sjukt rolig kväll igår, trots att jag gick vilse på kronoparken och sedan när jag väl kommit till rätta fick stå ut med tre killars något begränsade sångkapacitet och något tvivelaktiga låtval medan vi vandrade runt och först hamnade hemma hos ett gäng helt okända socionomer som tittade på idol och sedan på en ännu inte inledd fest. Festen drog i alla fall så småningom igång och slutligen hamnade vi nere på stan och hann där till och med med lite dansande på Koriander innan de stängde och vi fann oss förpassade till Burger King... (som vanligt...)

Hade sedan en väldigt rolig cykeltur hem och har ett svagt minne av en väldig massa skrattande, trots min ensamhet. I efterhand kan jag dock konstatera att jag nog ska installera alkolås på både cykel och telefon...

Idag, när huvudvärken lagt sig någorlunda, var jag och Patrik sedan ute på Bergvik och handlade dator (åt Patriks mor), julmustessens (till sodastreamern), fika (förtärdes sedan på plats, av oss), byxor (åt Patrik), stor väska med plats för både träningskläder och pluggattiraljer (åt mig, äntligen!) och till sist lite god mat för kvällen.

Färsk pasta med champinjonsås och bacon (Och ketchup?! Ett stort svek från Patriks sida!) och så en sallad med både avokado och nötter i, jag säger då det, sämre kan man ha det! Efter en mysig middag så slog vi oss ned i soffan med pannacotta och kaffe och tittade på Star Wars och nu, när filmen är slut så sitter jag här i soffan och mår bra, medan Patrik står och diskar. En lördagskväll. Han är alldeles för gullig!

Måste förresten dela med mig...

Pizzakväll med min alldeles underbara älskling och snart blir det en tur upp till kronoparken, om jag nu hittar dit vi ska vara (inte i en korridor ikväll, vad är detta, kan man ha förfest i vanlig lägenhet alltså?!), för att sedan göra stan osäker tillsammans med några av mina vänner från universitetet.

Men innan jag beger mig någonstans så måste jag dock få dela med mig av en utav de saker, förutom wordfeud, kaffe, helt ljuvliga snickerskakor och överstrykningspennor gjorde min föreläsning idag värd att gå på.

If sex between three people is called a threesome, and sex between two people is called twosome, then why is handsome still a compliment?

Tror bestämt att humornivån sjunker rejält när Karlstads ekonomer har föreläsningar...

Saker man lär sig

Idag var jag riktigt duktig och var dels på en tre timmar lång föreläsning trots att jag fick byta bänkgrannar mitt i för att de jag började föreläsningen bredvid bestämde sig för att gå hem (blev nästan övertalad jag med, men stod emot och sökte upp några andra vänner istället, det ni, viljestyrka!) och dels satt jag och pluggade i biblioteket några timmar på eftermiddagen trots att alla mina klasskamrater fnyste åt tanken (tack vare nollningen har man ju i alla fall lite kontakter som har hållt på i några terminer, och därför ambitiöst sitter och håller en sällskap i biblioteket trots att det är fredagseftermiddag, nice!). Men det jag framför allt lärt mig idag är att se livet ur en katts synvinkel...

Uppifrån från vänster: Inte kartong, perfekt säng. Inte pappersinsamling, lekplats. Inte fruktansvärt kallt och oekonomiskt nu på hösten, livsnödvändig frihet. Definitivt inte halsband, helt klart kattleksak (sorry, fick du några rivmärken på halsen nu? Inte mitt fel!)

Min verklighet

Har parkerat mig på konteret (modifierad sanning, för just nu sitter jag i vardagsrummet och kollar vad som hänt på datorn sedan sist. Vågar inte släppa in den i min pluggarea... det skulle kunna bli farligt!) och sitter och pluggar inför tentan nästa fredag.

Tur att jag får hjälp!

Snart helg

Vilket liv man lever när man på tisdag kväll tycker att nu, nu är det snart helg. Onsdag morgon och känslan hänger kvar. I och för sig har jag en läskig tenta nästa fredag så helgen kommer nog mest gå åt till att plugga, men känslan av helg är ändå något speciellt! Tror att det kan bero på att jag, som brukar rida på torsdagar, var i stallet igår och det sabbade hela min veckorytm.


Miniheesten säger puss!
(alternativt är den på väg att attackera, om man ska låta Patrik tolka det hela...)

På tal om stallet förresten... det var nog första gången jag skrek på min tränare för att sedan bryta ihop och gråta efter en halv lektion. Herregud vad frustrerad jag var! Kändes som att jag var nybörjare igen och ingenting, verkligen ingenting fungerade. Trodde att botten var nådd i torsdags efter en helt katastrofal hoppträning, men efter ett dresyrpass på samma häst kan jag konstatera att så inte var fallet, det kunde bli ännu värre.

Lördag i nordvärmland

Patrik och hans två bröder, alla tre lika tokiga i allt vad teknik och datorer heter, bestämde sig för att åka upp till sina föräldrar över dagen alla tre och fixa en dator som står här och håller på att falla samman. Så sagt och gjort ställdes klockan i morse och jag och Patrik åkte och hämtade hans ena bror så snart vi vaknat och kommit igång för dagen. Därifrån kom vi, trots intentionen om en tidig avfärd, iväg vid halv tolv och sedan har eftermiddagen och kvällen spenderats här i Ekshärad.

Patrik och hans bröder är nu på god väg att få ordning på deras mors dator, hoppas jag. De har varit jätteduktiga och suttit hela dagen, förutom pauser för att dra upp båten ur sjön, fika och äta lunch. Själv har jag spanat in älgarna som gömt sig undan jägare här bakom huset, läst ut en halv bok, spelat en himla massa wordfeud och framför allt lekt med Patriks treåriga brorsdotter. Trevlig dag helt enkelt!

Hopprep is the shit!

Glad helg på er!

Efter en hektisk vecka ska det bli skönt med en lugn helg nu. Den ack så välkända studenttorsdagen firades inte med annat än en hur sjukt jobbig hoppträning som helst (och idag har jag träningsvärk så att det skriker om det), ikväll kommer ett par kompisar hit och så blir det mest bara att äta middag tillsammans och att ta det lugnt och umgås (och eventuellt bastande hörde jag förresten något om... jaja). Imorgon blir det sedan en tur upp till nordvärmland och Patriks föräldrar och inte en ynka utgång är planerad på kvällen och på söndag är vi sedan bjudna på middag. En lugn helg som sagt. Och det kan behövas!

Tisdagen var däremot allt annat än lugn. Nollephest, alltså finsittning som började redan vid halv 6 med blinddate och förfest med denne (efter att vi i och för sig dragit igång med kanelbullar, lunch, tårtkalas och flera timmars party framför spegeln uppe på campus redan efter förmiddagens föreläsning), sedan trerätters middag, tal och prisutdelningar och till sist festande natten lång, stod på schemat och igår skickade en kompis över några utav bilderna hon tog under kvällen...

Riktigt jäkla kul kväll alltså!

Söndagsångest, no more

Minns tiden då jag tyckte söndagskvällar var jobbiga, men den är numera över. Ser fram emot en vecka som har potential att bli sjukt rolig och ser tillbaka på en riktigt mysig helg.


Torsdag kväll blev det en väldigt hastigt påkommen utgång med klasskompisarna
- galet kul!
Fredag blev det först lunch på stan med Patrik och Tor och sedan en romantisk middag och filmmys i soffan med Patrik på kvällen
- välbehövligt och hur mysigt som helst!
Lördag kväll, då bilderna är tagna, blev det min favorit - sushi! Följt utav biljard med Emma och hennes Patrik, en öl på The Leprechaun och sedan lite försök till vilt festande på Glada Ankan, som dock gavs upp vid halv ett eller något sådant
- mycket trevlig kväll ändå!

Idag har jag varit på Leklandet på Nöjesfabriken, där lillebror hade kalas.
Nu vill jag också ha mitt kalas där, lätt!

Jag ser inte ut att vara i behöv av psykvård... inte alls!


RSS 2.0