Funderar på att skaffa barn...

Mamma tycks inte ha något att invända och poängterar att jag säkert hunnit gå ur gymnasiet innan ungen är född åndå och att hon hellre sitter barnvakt än hundvakt. Att den lilla skulle skrika i tid och otid är inte direkt ett problem i detta huset, för här sover ju aldrig någon ändå. Lillebror ett kan få sitta uppe och underhålla ungen på kvällarna vid sidan av WoW och lillebror två kan gå upp tidigt på mornarna och titta på barnpogram med bebisen (som förövrigt ska sova i hans rum, för att återgälda alla nätter då han väckt mig med sitt skrikande).

Bristen på argument emot något sådant ansvarslöst förstummar mig. Och gör mig en smula besviken... Hur ska jag kunna använda det som utpressningsargument när alla tycks vara för det? Vad är det för mening med att säga till mina föräldrar att om jag inte får en hundvalp att ta hand om eller i alla fall en söt liten bil att pyssla med så kanske jag skaffar en levande liten docka istället när de kontrar med att det är helt okej och att de i så fall kan skaffa en vagn till bebisen?  

Jag får nog helt enkelt komma fram till en annan övertalningstaktik om jag ska få min shibavalp och min TT. Å andra sidan kan det ju bli ett interessant inslag i dokusåpan jag lever i för tillfället. Detdär med att hitta en far till barnet alltså. Vilket såpan i stort sett redan går ut på, bortsett från barnet. Som vi konstaterade förut i skolan jag och tjejerna så dyker det nämligen upp en jävla massa killar i mitt liv hela tiden, killar som av någon underlig anledning är interesserade av mig. Killar som jag tyvärr är totalt ointeresserad av. Men det är rätt underhållande ändå, tycker tydligen både jag och vännerna. För allvarligt talat, vem vill inte leva i en dokusåpa?

Och med en blick på klockan kan jag konstatera att det är läggdags. Om någon trots den sena timmen skulle ta detta seriöst så ber jag er betänka hur stor del utav min dagliga konversation som är sarkastisk, ironisk, driver med något eller på annat sätt är totalt oseriös och sedan multiplicera det med tio. Resterande procent av texten kan möjligtvis innehålla ett uns seriösitet (ehm... vad är ordet jag söker?).

(Dessutom har jag ju redan hittat barnafadern... han är bara inte helt med på noterna... än)

(Och ja, parenteser bör också granskas kritiskt) 


Despite everything that have happened

Ännu en helg är nästan förbi. Imorgon är det måndag och jag har fortfarande inte gjort något åt franskan. Illa! Men jag har faktiskt haft fullt upp... med att vara lycklig. Det måste väl räknas som en fullgod ursäkt för att inte plugga va?

I Fredags så var vi hemma hos Emma och firade henne, hade hur kul som helst och kom hem vid fyra eller något (och då sätter man sig ju inte gärna och pluggar, eller hur? Då är det bums i säng). Efter en lång och välförtjänt sovmorgon blev det en hel del trädgårdsarbete förljt av lite matlagning och familjemiddag. Rödtott passade på att höra av sig när jag stod i köket så middagen följdes av en cykeltur i mörkret hem till Yi där vi hade myskväll. Vi tittade i modekataloger och spelade spel, vilket givetvis slutade i en jäkla massa skratt (vilket absolut inte berodde på min trötthet i kombination med min, Fridas och Nisses förmåga att dra interessanta paraleller (som förövrigt absolut inte var det minsta sex-relaterade), bara så att alla har det klart för sig så)

Idag blev det, trots att jag knappt trodde att det var möjligt, en ännu längre sovmorgon och sedan har jag hunnit med lite slappande tillsammans med Edward och Bella (ja, jag har suttit och halvsovit i soffan halva dagen med en bok, i confess, men det är ju för tusan söndag!) och lite fikande med farmor. Men inget pluggande...

Så nu måste jag verkligen försöka ta mig i kragen och sätta mig ned med avoir och être. Kanske går det bättre om jag försöker sluta hoppa runt i någon slags glädjerus över att livet leker just nu och över att jag har helt underbara vänner?

Jag kan ju alltid koncentrera mig på de mindre perfekta bitarna av mitt liv. Som att killen jag faktiskt gillar (alldeles för mycket...) visade sig ha helt andra avsikter än jag trodde. Men trots att han bara lekte med mig, trots att ingenting blev som jag ville, trots att han är den enda som jag funnit riktigt interessant efter att det tog slut med exet och trots att jag efter allting som hänt fortfarande gillar honom så kan jag inte samla mig tillräckligt mycket för att känna mig ledsen över det. Inte när jag jämför mitt liv nu med mitt liv för ett halvår sedan. De senaste månaderna har visat mig en sida av livet jag hade glömt existerade.

Så jag får nog försöka kombinera pluggandet med heltidssysselsättningen att hoppa runt i ett lyckorus... Önska mig lycka till!

Jag vet precis vart jag vill vara nu...

...och inte fan är det här.

Håltimme är mindre roligt, lång håltimme är total pest. Speciellt när man vet att man bara har en kortkort och dessutom säkert helt meningslös lektion kvar innan man slutar vid fyra. Hade det inte varit för den hade jag ju kunnat vara hemma redan vid 12. Visserligen ensam, men ändå!


Efter lektionen slutat kan jag i alla fall se fram emot en trevlig eftermiddag/kväll. Först blir det lite födelsedagsfirande (gud vad alla passar på att fylla år nu!) och sedan blir det en sen tur till stallet, vilket känns som att det vart alldeles för längesedan sist nu. Har jag tur kanske jag till och med hinner hitta på någonting efter det, även om jag knappast lär vara hemma och fit for fight igen före halv tio eller något sådant. Men har man sovmorgon så har man ju!


Åh, så mycket som har hänt.

Så därför har jag inte riktigt hunnit med bloggandet. Vad är detta? håller bloggberoendet på att sakterligen släppa? Nää, det tror jag inte. Möjligtvis håller det på att sjunka tillbaka till en vettig nivå.

Vad jag har då haft för mig de senaste dagarna som hindrat mig ifrån att blogga?

  • Klassfest med 80-tals tema ute i skattkärr, skojjigt värre!
  • Flera turer på stan (åh, höstkläder, stickade tröjor, så underbart!)
  • Några timmar i skolan lite sådär ibland
  • Kulturnatt nere på stan (fått se Yi spela fiol, yeah!)
  • Lite tid framför tvn (mestadels framför Martins tv dock, min känner sig nog lite övergiven nu, stackare.)
  • Totaldemolerat halva stan i ett försök att lära mig köra släpkärra (eller inte, det gick faktiskt riktigt bra)
  • Fika och viktiga disskutioner (haha...) nere på stan.
  • Nattpromenader och massor av te (och ännu fler viktiga disskutioner så)
Och nu ska jag till Grums och bygga på morbrors hus, ha en trevlig dag! 

Fy på mig!

Idag har Amanda inte varit i skolan alls. Inte har hon pluggat fysik heller. Illa!

När jag skulle vara i skolan så hade jag faktiskt en tandläkartid, vilket jag ser som en fullt gilltig orsak att utebli från ett par lektioner sådär. Och fysiken ja... Den skulle ju pluggas på. Men jag har gjort en massa andra saker istället! Som att gå ut och springa (owmajgad!), plocka ur diskmaskinen, städa mitt rum och somsagt gå till tandläkaren. Och man kan ju inte vara hur duktig som helst under en dag. Då blir det lite väl mycket av det goda.

Nu ska jag dessutom vara duktig ännu en gång och göra lite muffins eller något sådant!

Dagens låt: Face Down (acoustic) - The Red Jumpsuit Apparatus

Nu hade jag tänkt...

...skriva ett långt och innehållsrikt inlägg med massa symboliserande bilder om gårdagen. Hade nämligen en jättemysig franskkväll hemma hos Emma.

Men gissa vad som hände? Jo, det har jag redan beklagat mig över på facebook! (ni får gärna kommentera alla mina facebooksstatusar förresten, så att jag får känna mig viktig och cool!) Infogar skärmdump här så att ni får se hur illa läget är! Men när jag hittat USB sladden (gissar att den är nere i källaren) så kommer gårdagen upp i bilder på facebook i alla fall. Och efter som en bild säger mer än tusen ord så får ni väl gå in där och kolla såsmåningom, så slipper jag försöka vara inteligent och skriva en humoristisk skildring av gårdagen här! Toppen!


Nu kan jag konstatera att jag är bloggberoende...

...för nu har jag nämligen skaffat ytterligare en blogg!

Dels är det för att e-postadressen jag har registrerat denna blogg på inte längre existerar, och då vet jag inte hur länge till det kommer gå att använda denna. Dels är det för att jag kände mig väldigt kreativ och ville göra ytterligare en design, men inte hade hjärta att ta bort min underbara rosaprickiga design här. Och dels är det nog för att denna blogg mest känns som ett ställe där jag skriver om vad som hänt under dagen osv, vilket väl mest riktar sig till mig själv och folk jag känner. Så då kan jag ju inte gärna ange denna adress när jag kommenterar andra bloggar osv. (Vilket jag finner stort nöje i att göra, ytterligare bevis för att jag börjat bli beroende av bloggvärlden.. haha)


Men jag lär fortsätta att skriva på båda. Kanske till och med kan skriva i lite olika stil, sådär som vår svenska C lärare pratar om. Vi får väl se. Här är den i alla fall och nu senast har jag skrivit om hur jag, efter att jag råkat glömma att jag nog borde varit i skolan i alla fall någon halvtimme idag, spenderat min fredagseftermiddag på stan med hela gänget. Mycket mysigt! ^_^


Och så var det torsdag igen.

Torsdagar är i vanliga fall inte en sådan där dag som jag finner exeptionellt underhållande eller så, men dagen har visat sig vara oväntat trevlig. Svenska C verkar vara en riktigt kul kurs! Sedan ätbar lunch och håltimme, vilket ytterligare spädde på känslan av att idag var en bra dag.

Håltimmarna är ju i vanliga fall något för många, men idag var det emellertid riktigt skönt med lite ledig tid mitt på dagen. Först satt vi och lunchade ett bra tag och disskuterade vad vi ska äta under våran franska filmkväll på lördag. Vi har varit duktiga nog att komma fram till nästan en hel (vegetarisk!) meny. Det är bara själva huvudrätten som fattas...

Sedan gick vi ut i solen och la oss i det nyklippta gräset i någon timme innan jag vaknade av att Jesper medelade att klockan var ganska mycket. Trots det kom vi underligt nog inte alls försent till lektionen, för klockan var ju trots allt inte alls så mycket. Det hade tydligen bara varit så roligt att se reaktionen när vi trodde det... Grr!

Efter det fortsatte dagen att flyta på riktigt underhållande, jag och Jesper lyckades göra Emma överlycklig genom att bryta oss in i hennes skåp och byta ut hennes fysikpapper mot franskapapprena precis innan fysiklektionen och under fysiklektionen medelade våran lärare efter en lång föreläsning att vi gott kunde få sluta någon timme tidigare för att gå ut och leka i UV-strålarna eller vad vi nu ville hitta på. Det slutade med att vi fastnade i cykelställen och smidde onda planer och ändå var kvar på skolområdet tills halv fem då vi egentligen skulle slutat. Så bra vi är på att vara lediga!

Nu ska jag gå och sno några nybakade muffins, ciao!


Nu sitter man här igen

I skolbiblioteket. Finns snart ingenting kvar att skriva om detta stället, för så många luncher slutar ju tillslut här. Inte har jag gjort något interessant som jag kan skriva om heller, ujujuj. Igår var det bara skola hela dagen och sedan en kväll framför tv, med survivors på och en hel del snackande fram och tillbaka på msn. Jag har nog ärvt det draget av min moder, för det händer inte allt för sällan att vi båda sitter i soffan med varsin laptop, varsin bok, varson kopp te/kaffe och så tvn på. Tja man har ju hört att tjejer är bra på att göra flera saker samtidigt.

Godeftermiddag (:

Idag fanns en tripp till den lilla staden Kristinehamn på dagsordningen. Moster med familj var nämligen där, så vi passade på att ha lite firande. Bland annat så har jag fått en hel del filmtips, spelat pokemon med småkusinerna, fått lära mig mer om WoW (...), kommit fram till att tunga droger väl måste vara sådana med hög densitet och ätit en massa onytigheter. Nu ska jag... Hmm... Det var någonting jag skulle göra i alla fall. Hoppas att jag kommer på det snart.  

Var ute och gick häromdagen...

...och snubblade över lite svamp.

Så nu sitter jag och inmundigar kantarellmackor och te framför Forest Gump, ett mycket bra sätt att ta igen sig efter dagens shoppingtur!

Spenderade nämligen några timmar ute på Bergvik förut, där bland annat en massa underkläder samt en ny, jättesöt, skotskrutig kjol inhandlades. Sedan var vi inne i varenda (kläd-)affär på hela bergvik och letade efter en mysig, stickad polotröja att ha till, men gissa hur det gick...? Dåligt! Vilket i och för sig var tur... Efter som jag ändå inte har några pengar att handla för. (fy vad det är långt kvar till studiebidraget kommer!)


Utfyllnad.

Pappa har en hel del bra skivor i bilen. Bland annat Lisa Miskovskys Fallingwater som ständigt sitter i skivspelaren när jag är ute och kör numera. Mycket bra låtar som är kul att sjunga med i (när jag är ensam i bilen vill säga...). Idag var dock min far inte så glad på mig, för när jag körde hem inatt satt jag nämligen och lyssnade på ovan nämnda skiva på högsta volym...

Nu tror väl alla att jag ska säga att jag var så ouppmärksam på grund utav allt headbangande (eller kanske inte...) och sjungande så att jag körde på någon pensionär på vägen hem, men sådana brukar ju faktiskt inte vara ute mitt i natten, så jag måste göra er besvikna.

Nej men pappa kom just in (efter att ha startat bilen för att åka ned på stan) och klagade högljutt över chocken han fått när han vred om tändningslåset och musiken började dåna i hela bilen. Vaddå stänga av musiken innan man stänger av bilen? Det är väl onödigt? 


Jag kan vara snäll, bland!

Mamma brukar ju säga att jag och brorsan är helt bedrövliga, som sitter och chattar på msn när vi sitter typ 4 meter ifrån varandra (dock oftast på olika våningsplan) men så snäll som jag precis var så kan hon ju inte ha myckat att invända? Inte ens den minsta lilla förolämpning idag. Vad har hänt med den lilla krabaten som jag ständigt trakaserade (och som ständigt irriterade mig?) när jag var yngre?


Amanda säger: So you did get the compjuuutah at last?
mr.Death säger: yesh! :D
Amanda säger: there is some tea now, du vilja ha?
mr.Death säger: yay
Amanda säger: mit hojning?
mr.Death säger: ja :D
Amanda säger: :D
Amanda säger: i'll get some for you then
mr.Death säger: YAY :D
mr.Death säger: tack :D

Infogar bevisen för att jag idag är en riktigt god människa här. Och dendär filuren som inte heter Amanda är ju då alltså lillebror, för den som inte fattade det.


Regn och rusk.

Ute regnar och blåser det och jag kan inte undgå att känna att gråheten smittar av sig in hit. Tänk bara vad mysigt det vore att ta en kopp varm choklad, en utav blåbärsmuffinsarna mamma just bakat och sedan sätta sig och kolla på någon bra film i famnen på någon mysig kille.

Choklad och muffins går ju på två sekunder att fixa, en bra film skulle jag kunna ordna om jag ansträngde mig lite, men dendär mysiga killen lyser med sin frånvaro, och egentligen är det ju honom jag mest utav allt vill ha... Life isn't fair.

Sitter i skolan...

...och ägnar min gigantiska håltimme åt att skriva fysiklabbrapport. Åh vad kul man kan ha det! Hoppas på att alla små barnen som läser kemi avrundar sin lektion snart, så att jag kan gå och äta lunch med dem, men trots det så kan jag inte säga att jag ångrar mitt beslut att inte läsa kemi B. Det är skönt att slippa det!

Beslutsångest!

Hur ska jag göra imorgon nu då? Jag vet fortfarande inte. Det är ju fest på glada ankan imorgon kväll och jag kan verkligen inte bestämma mig för om jag ska gå eller inte. Fick just höra av Anna att det går att köpa biljetter direkt i dörren dessutom, så det kanske blir till att vänta tills i sista sekund och inpulshandla? Ena sekunden låter det som en jättebra idé andra sekunden inte.

Det som talar emot:

  • 0830-1630 varav 265 minuter svenska på torsdag kommer vara svårt nog att uthärda även om jag inte varit ute hela natten.
  • Mitt bankkonto är redan länsat efter två månader utan studiebidrag.
  • Det händer en massa annat i veckan som jag också ska hinna med och helgen är för fullspeckad för att jag ska hinna ta igen mig då.
  • Jag kommer redan vara helt slut efter en dag i skolan och en eftermiddag i stallet.
  • Jag har, förutom några få undantag, ingen aning om vilka fler som ska dit.

Det som talar för:

  • Det kan säkert bli jäkligt kul.

Hmm... känns som att listan emot borde tala sitt tydliga språk, men jag vet inte jag. Får väl se hur det blir imorgon...


RSS 2.0