Icke-samarbetsvillig blogg.

Nej idag så har blogg.se varit ovanligt vresigt när jag försökt blogga. Fick för mig att lite random så försöka göra en bloggdesign, till en annan blogg, men det var det ju bara att glömma. Har i alla fall suttit med bilden jag tänkte ha högst upp ett tag i photoshop. Blev flera roliga bilder till slut och jag kännde mig lagom underhållande när varenda människa som försökt prata med mig mötts utav snabba, jäktade svar efter en sådär tio minuter. Undrar om någon överhuvudtaget kommer ta kontakt med mig i fortsättningen om jag fortsätter redigera bilder framöver (men det är ju så jäkla kul!).

I alla fall så hade jag ju inget för att göra en header, efter som jag inte får in den på bloggen. Så istället ska jag passa på att tipsa om en låt jag sitter och lyssnar på just nu faktiskt. Nämligen Silversteins version av låten Apologize.

Natti natti!

Eftersom att det är skoldag imorgon så ska jag försöka vara ansvarsfull och faktiskt komma i säng före midnatt (önska mig lycka till!). Dock är det ju en massa saker som jag "bara" ska fixa först. Som att uppdatera bloggen med meningslösa inlägg till exempel. Dessutom så behöver jag varva ned en smula innan jag kan tänka på sömn. Är nämligen lite smått till mig över ett flertal saker. Kanske kan tanken på skola tidigt i morgon ta ned mig på jorden?

Ännu en tur till svampskogen.

I morse blev det till att gå upp tidigt här hemma. Pappa hade nämligen bestämt att vi skulle ut och plocka kantareller och jag bestämde att vi skulle åka förbi kusinen för förmiddagsfika först, för att ladda upp inför strapatserna i svampskogen.

Först blev det till att tillverka en smulpaj med plommon i (aldrig provat förut, men det blev bra! :D) och sedan bar det av! Efter att vi druckit vårat kaffe, ätit pajen, skrattat lite åt söta kusindottern och suttit och pratat lite så var vi ute i skogen en stund, i sällskap av en halvvild, flygande hund. Kantareller blev det inte så värst många (tycker inte att det lät så dummt att låta vovven gå en svampsöks-kurs), men det var i alla fall jag som hitade över hälften av fångsten, så nu blir det kantarellsmörgåsar till kvällsmat igen! När jag och bröderna tröttnat på skogspromenaden så tog vi med oss vovven (eller så tog vovven med oss?) tillbaka till kusinen där vi var så duktiga så och planterade en massa buskar innan mor och far återvände och det blev dags för hemfärd.


Sedan dess har jag suttit och spelat Sims (nästan hela tiden i alla fall), vilket faktiskt är väldigt underhållande lite då och då. Det är nästan så att jag funderar på att på något sätt införskaffa sims 3, det vore ju lite kul att testa!

Dagens låt: Hoobastank - The Reason


Skor jag inte behöver, för pengar jag inte har.

Rubriken kan härledas till vad som skulle bli en snabb tur till Bergvik med mamma. Berättade häromdagen för henne att nu när höstsesongen börjat så är jag nästan rädd för att åka ned på stan utan ansvarsfullt sällskap... På grund utav affärerna. Stövlar är nämligen något jag gillar en smula för mycket. Och höstkläder är väl de mysigaste kläder som finns?

Idag trodde jag ju dock inte att det skulle bli någon fara, jag hade ju min mogna och ansvarsfulla (?) mor med mig... Tji fick jag, hon övertalade mig att köpa ett par jättesnygga klackskor (som jag inte kommer ha den minsta användning för...) och dessutom så blev det ett par bruna stövlar. Nu är jag helt pank, men när studiebidraget dyker upp (fy vad jag kommer ligga minus då...) så blir det nog några snygga tunikor och stickade tröjor att ha till stövlarna dessutom. Visst blir man en lyckligare människa av lite shopping?

Ut i regnet och iväg.

Nu bär det snart iväg till Frida, efter en trevlig dag på borgmästarholmen. Enda molnet på dagens (bildligt talat) klarblå himmel är molnen på den (bokstavligt talat) svarta himmlen. Regnet öser nämligen ner och utav tre personer med körkort i hushållet är tre personer oförmögna att köra mig den kilometern eller så jag behöver ta mig. Så det får bli en trevlig promenad istället... jag hoppas verkligen att jag kan hitta ett paraply!

Tänkte ju skriva om händelserna som passerat under dagen också, men det hinner jag nog faktiskt inte utan istället lär jag ägna några minuter av morgondagen åt att lägga upp bilderna (som ju säger mer än tusen ord...) på facebook. Om någon utav mina ungefär noll komma tre bloggläsare är interesserade av att veta vad jag haft för mig alltså.

Det mest interessanta jag gjort idag...

...var att köpa nya stiftpennor för att matcha mina färgade stift. Så nu har jag en rosa penna med rosa stift, grön penna med grönt stift och blå penna med lila stift, ja ni fattar grejen... Skitsnyggt! Förhoppningen är väl att det ska bli mer interessant att ta anteckningar om jag kan göra det i snygga färger (man kan ju alltid hoppas...) och om inte annat så får jag ju känna mig riktigt cool med så snygga pennor! 

Flygfärderna idag var mindre allvarliga.

För idag så flög jag faktiskt inte av! Istället flög vi så snyggt över hindrena så, vilket känndes helt underbart efter förra veckans luftfärd. En utav ponnymammorna kom till och med fram efteråt och sa att det hade sett jätteproffsigt ut, vilket ju självklart var hur kul som helst att höra även om man själv tänker på vad man kunde gjort bättre. Pratar såklart om när jag var i stallet förut, om inte det framgått än. Vi hade hoppning och jag hoppade denna skönhet. Hon håller defenitivt på att bli en favorit! 


Jag tar tillbaka allting jag någonsin sagt...

...om att min far är bra på att skicka lite småroliga sms.

23:51 mottog jag nämligen detta: "Glöm inte disken! ;-)".

Ska inte alla föräldrar vilja att deras barn går och lägger sig i tid, för att få all nödvändig sömn inför morgondagen? Och att mamma har mage att klaga på att jag skriver till lillebror nere i källaren på msn och sedan ändå inte hindrar pappa från att skriva sms uppifrån övervåningen... Jag känner mig förrådd.

Faktorer som påverkar pendelns period...

...ägnar jag och Lovisa våran håltimme åt att skriva om.

Men som ni säkert kan gissa så sitter jag ju (uppenbarligen, efter som jag skriver detta...) vid en dator istället. Vi har i alla fall värsta planerna på att gå ut hårt i år, ägna några av håltimmarna vi har runt lunch varje dag (utom på fredagar, för då har jag ju bara en lektion. Kan inte sluta älska det faktumet) åt skolarbete för att undvika en situatin a la Kemi A (dvs ägna en vecka i slutet av kursen åt att skriva varenda labbraport då, inte bra, inte bra). Nu fick vi dock sällskap och jag ska nog gå och ansluta mig till dem (planerna om pluggande var kanske lite för högflygande?) ett tag.

Ha en trevlig dag!

Och så var det måndag igen

När man är ständigt ledig existerar liksom inte begreppet måndagmorgon. Men nu när skolan satt igång så slår det till igen, med full kraft. Att jag dessutom sov hos en kompis och var tvungen att gå upp vid fem (!) imorse gjorde ju inte direkt saken bättre (eller jo delvis förresten, det är ju betydligt enklare att gå upp när man inte själv har möjlighet att sätta klockan på snooze, men dedär åtta timmarna rekomenderad sömn blev det ju inte direkt då...).

Vi hade i alla fall inte en speciellt lång dag (franskan har inte kommit igång än), vilket var jätteskönt. Så efter två lektioner kunde jag och Lovisa konstatera att vi var lediga för resten av dagen! Det blev ändå någon extra timme i skolan för att luncha med resten av gänget (som förväntansfullt väntade på att äntligen få slå upp matteböckerna igen efter sommaren...) och sedan satte vi oss på Lovisas altan och njöt av solen som tittade fram där ett tag.

När jag sedan kom hem så blev det till att ta hand om delar av plommonskörden innan jag lade mig i soffan med intentionen att logga in på datorn och se efter vad som hänt i världen. Uttmattad som jag var gick dock inte allt riktigt enligt planerna och jag somnade till ett bra tag där, innan lillebror kom hem och gjorde det totalt omöjligt att undgå att vakna...

Dagens låttips är förresten en sjukt underbar låt av Savage Garden. Det är en utav mina absoluta favoriter all times, en sådan där låt som jag kan sitta och lyssna på om och om och om igen. Jag är helt trollbunden. Two Beds And A Coffe MachineEnjoy!

Roligare att skriva om igår än om idag...

Kom inte iväg förrens vid nio igårkväll, då jag tog en rätt försenad buss in till stan. Inga pengar har jag ju på mobilen heller (håller på att byta operatör, that's why) så när bussen ankom till torget så satte jag mig och väntade på vad jag trodde var Emmas buss... Tills hon smsade innifrån score där hon redan satt med en kompis.
 
Efter att ha hittat dem och blivit vedebörligen presenterad för Simon så satt vi hela kvällen och tjatade och dissade musikvideor. Det var riktigt mysigt och så var det ju trevligt att träffa Emmas vän också. Eller ja, vän och vän... Hon försäkrade mig i alla fall om att hon såg honom som en vän, han däremot är jag mer osäker på. Sättet han tittade på henne... Det var verkligen en såndär blick som man läser om i böcker men inte tror existerar på riktigt (sjukt sött alltså, vad skulle jag inte göra för att en viss person skulle titta på mig sådär...) och jag kan inte riktigt hålla med Emma om att han bara verkar se henne som en kompis. Men säger hon det så...

Sedan skulle man ju hem också. Simon kunde tänka sig att stjutsa mig till Bellevue på Emmas inrådan, men efter några om och men så bestämmde jag mig för att fara hem istället. Vilket låg åt totalt fel håll, så då fick det bli en tur med bussen istället. Smarta som vi är kunde vi konstatera att 2an gick om bara någon kvart och sedan så for Emma och Simon iväg mot Hammarö. En kvart senare kunde jag ju då konstatera att det är en rätt ogenomförbar ide att försöka ta en buss upp mot campus såhär i början av hösten när terminen just satt igång, när alla pubar just stängt och alla studenter är ute och festar utan det blev ytterligare lite väntan på 4an som dök upp efter någon halvtimme när jag var lite halvt ihjälfrusen och nästan började ångra att jag inte tagit cykeln istället.

Frukt över högt och lågt

Något som jag tycker är barnsligt roligt är att följa med pappa och handla. Under vinterhalvåret händer det väldigt sällan, för då brukar han storhandla i samband med att han stjutsar mig till stallet, men nu under sommaren så händer det lite då och då. Jag vet inte riktigt varför jag tycker det är så kul, men roligt är det i alla fall och jag känner mig ungefär som om jag vore tio igen när vi går omkring inne på bergvik och plockar varor. Dessutom så är det ju rätt trevligt att kunna påverka vad vi har hemma ("pappa, kan vi köpa det här? snäääälla?" *blink, blink* fungerar för det mesta...). 

Nu sitter mamma dock och ojar sig över att vi inte köpte någon ingefära, eftersom hon fått för sig att vi ska ha plommon i madeira till efterätt (vi har ett helt träd fullt med plommon och jag och pappa köpte i alla fall madeira, så det borde väl för tusan inte vara några problem?). Något vi i alla fall kom ihåg att köpa är lax, så jag happas att det snart blir middag. Lite senare (efter det att vi ätit dedär jäkla plommonen, haha) tänkte jag dessutom åka ned på stan och sätta mig på score med Emma och "tjata lite" nu när det äntligen är helg (vilken ovanlig känsla nu när man varit ständigt ledig så länge). Jag kan tänka mig att det blir en lugn kväll, vilket passar bra nu när jag inte riktigt är helt fit for fight, men å andra sidan så började Emma prata om applemartinis förut (vad är hela grejen med all denna frukt!?) så vi får väl se.

Det enda possitiva med hösten...

...är de ändlösa timmarna med en kopp varmt te i handen.

Några sådana spenderades i eftermiddags hemma hos Lovisa, efter en lång och slitsam dag (ehm... timme...) i skolan. Nu har jag kurslitteratur till tre utav de hela fem kurser jag läser i höst (Bland annat 4 (!) böcker till svenska B) och har hunnit konstatera att samhällskunskap B kommer bli precis lika meningslöst som sammhällskunskap A (vi har med andra ord samma lärare...).

Men förutom att det nu defenitivt är sesong för varmt te så har jag svårt att se tjusningen med allt regn och rusk. Att jag har ont precis överallt efter det oväntade mötet med marken i onsdags, är helt utmattad efter att ha haft så mycket saker på gång och dessutom tror att jag håller på att bli sjuk hjälper mig väl inte direkt heller att se världen med blida ögon.

Nu ska jag i alla fall se till att kvällen blir riktigt lugn. Se till att få i mig något att äta (även om frysen verkar eka tomt, nudlar kanske blir), ta en varmt dusch (mabye färga håret? om jag orkar), undvika all kontakt med mänskliga varelser (det finns en gräns för hur social Amanda orkar vara, haha) och sedan sjunka ned i soffan och se på ett öga rött, som jag haft hemma ett tag men fortfarande inte fått tillfälle att se. 

Imorgon är jag förhoppningsvis fit for fight igen (och på tal om det så måste jag komma ihåg att höra efter med Emma hur imorgonkväll ser ut innan jag börjar undvika alla dedär mänskliga varelserna... så duktig är jag på att hålla mig till planerna)

Skolstart...

...och en smula rännande på stan

Ohja, idag började det. Vad finns det att säga om det? Vi satt i skolan, snackade, fick fylla i samma papper som varje år, fick våra skåp (och jag fick överskåp, woho!), planerade en kommande friluftsdag, fick en massa nyttig information och snackade sedan lite till.

Efter det så drog vi ihop lite folk och drog ned på stan och satte oss vid älven. Man säger ju dock att en bild ofta säger mer än tusen ord. Så här tänker jag bespara mig en hel uppsats:

Vi sprang även runt endel inne på H&M och provade kläder. mycket fina kläder vill jag lova... gråter nästan när jag tänker på hur min kamera dog halvvägs in i klädprovandet, för oh så mycket den gick miste om. 

   

Ser stjärnor

Huvudet snurrar och jag känner mig öm i hela kroppen. Gjorde nämligen en mycket snygg avsittning förut.

Var ju till stallet förut, så vi var ute och red och skuttade över ett par bommar och så. Sedan skulle vi ta oss mellan två bommar på ett visst antal galoppsprång. Gjorde det på rätt många först och sedan skulle jag göra det på sju... Jaha, tänkte jag då, då blir det väl till att ta ordentligt med fart... Och fart blev det! Över sista bommen blev det dessutom ett stort skutt, följt utav en serie bocksprång vilket avslutades med en flygande Amanda och en häst som stack tillbaks till stallet.

Känslan när man vet att man kommer åka av och att det verkligen inte finns någonting att göra åt det är rätt lustig. Man hinner både oroa sig för hur man ska landa, samt sända många tankar till stigbyglarna och hoppas på att man inte fastnar med foten och blir hängandes efter en skenande häst. Nu landade jag helt okej, gled nån meter och fick sand över precis hela mig och ont överallt men klarade mig utan större blessyrer. Inte fastnade jag i stigbygeln heller, tack och lov för det! Och vafan, sju gallopsprång blev det i alla fall, innan jag for av!

Lovet lider mot sitt slut...

...och jag försöker förtvivlat att ta vara på de sista solstrålarna.

I och för sig kan det nog blir rätt kul att återvända till skolan imorgon. Vi har ju faktiskt inga lektioner sådär första dagen utan kommer med all säkerhet bara att sitta och prata (ehm... flamsa) bort en massa tid. Därpå följer en fredag, då jag är nästan ledig och sedan blir det helg ovanpå det... Låter inte så dummt va?

För att ta vara på de sista timmarna i frihet har jag idag gått upp tidigt (dvs runt nio, det är tufft att behöva inse att det, om en vecka, kommer räknas som sovmorgon) och stjutsat iväg lillebror till mormor innan jag cyklade förbi tandläkaren en sväng för att få höra att allt ser så bra ut så. Sedan blev det en kort vända förbi stan (bara för att det var så otroligt härligt väder) innan det bar hemmåt igen för att jag skulle kunna laga kantarellmackor till lunch. mums!

Om ett par timmar ska jag iväg till stallet och jag måste säga att det är en av de få (kanske den enda?) vardagsrutiner jag saknat under sommaren. Det ska bli så kul att träffa både fyrfota och tvåbenta vänner igen så det känns verkligen som ett bra sätt att ta vara på mina timmar i frihet. Efter det (om jag inte är helt slut redan då) har jag även lösa planer på att träffa en bekant. Man måste ju ta vara på de sista timmarna i frihet somsagt, men vi får de hur det blir med det.


Kantareller över högt och lågt.

Tonvis med kantareller har plockats idag... Efter det att ett badrum målats, köksluckor och tak kvistlackats och en farstu isolerats. Gissa om jag är slut?

Och jag har gått runt och sjungit på en och samma låt hela dagen:
Cyndi Lauper - Girls Just Want To Have Fun
Förutom att den är otroligt medryckande så känner jag mig rätt träffad av en av verserna. 

Some boys take a beautiful girl
And hide her away from the rest of the world
I want to be the one to walk in the sun
Oh girls they want to have fun

Jag hatar det, är arg på mig själv för att jag lät det hända.
Arg på mig själv för att jag lät det bli en av anledningarna till att jag var allt för rädd för att ta chansen att få det jag ville ha när jag verkade ha chansen att kunna ta det jag ville ha.

To bad it isn't summer anymore

För i mitt fall är det inte tiden som läker alla sår, det brukar vara sommaren. Att komma över exet gick ju somsagt riktigt fort, denna gången... Men varför nöja sig med att må sådär riktigt jävla bra som jag gjort hela sommaren? Nu håller det ju på att bli höst och mörkret sänker sig över världen igen. Då måste man ju givetvis hitta saker att må dåligt över igen och när man inte längre har ett destruktivt förhållande som tynger ned en så får man hitta på nya saker att gräma sig över. Som att bli interesserad av killar som inte är interesserade av en själv. Typexempel (och likaväl var jag dum nog att gå på det...) men jag trodde verkligen inte att det skulle göra så ont som det faktiskt gör.

Ett sött litet yrväder på besök.

Just nu ligger jag i soffan med datorn på magen och orkar knappt röra mig. Fick nämligen besök av mitt 3åriga yrväder till kusin i morse och har sedan varit med henne större delen utav dagen.

Inte en lungn stund där inte. Vi har hunnit med att flytta på varenda pinal i hela huset, ta fyjan ned till stan (där hon sedan gick på museum med mamma och lillebror medan jag fixade en massa grejer) och sedan sätta oss på waynes för att dricka kaffe och äta blåbärsglass (jag drack kaffet, hon tog glassen alltså). Vi matade de söta pippifåglarna (big no, no, jag vet!) och lyckades spilla glass överallt.

Vi har även hunnit med att springa runt och lekta kurragömma både på torget och inne på bergkvist och göra vårat bästa för att hoppa fram och skrämma vettet ur mamma samt sitta och sjunga en massa trevliga låtar på bussen hem. Sedan blev det pankakor och en massa skuttande i soffan framför barnpogram innan mormor kom och kidnappade den lilla sötnosen.

Imorgon kommer dessutom hennes far och väcker mig och brorsan tidigt så inte får man någon chans att ta igen sig heller. Det blir nämligen en hel massa målande.

Blåmusslor och Toscasnäckor

Jag och pappa var ute och körde förut, vi åkte förbi wallinders och handlade toscasnäckor och sedan åkte vi upp till farmor som bjöd på kaffe medan vi berättade om hur vi haft det på kusten samt satt och komenterade allt som hände utanför fönstret. Att befinna sig i bilen idag var dock ingen hit, den luktade nämligen blöt hund och ruttna alger. Det visade sig bero på en hink med snäckskal i skuffen, lillebror hade nämligen inte bara samlat skal utan även levande (i alla fall från början...) blåmusslor.

Nu har vi tvättat bilen och även damsugit och fuskvaxat den. Så efter lite vädring så är det nu i alla fall uthärdligt att befinna sig i den. Såhär snygg var den innan den torkat och den behövde verkligen tvättas efter en vecka på kusten kan jag lova!
För att fortsätta med havstemat så är dagens låt My Heart Will Go On med Céline Dion. Låten från filmen Titanic alltså. Den är helt enkelt så sjukt fin.

Wok, wok, wok

Har wokat två dagar i rad nu. Igår (eller i förgår kanske, beroende på hur man ser det) var några kompisar här eftersom att jag, när jag är själv, vet med mig att jag knappast kommer mig för att laga mat alls. Inte är det kul att äta själv heller, så sagt och gjort så bjöd jag hit några vänner och lyckades (om jag får säga det själv...) riktigt bra med att laga kyckling och nudelwok. Sedan blev det godis, chips, morötter och dipp, en massa snackande och en smula slagsmål (haha, godis och sittplatser är viktiga saker...) framför Benjamin Buttons otroliga liv. Trevligt, trevligt! :D

Idag (eller igår då...) så kom familjen hem från kusten och jag upprepade min bedrift. Lite variation på receptet i alla fall och de blev så glada så när de möttes av middag. Kanske borde fixa det oftare? Det är ju så otroligt enkelt att woka, och blir dessutom så otroligt gott! Lite kött av något slag, de grönsaker man har hemma och/eller lite wokgrönsaker på burk och så nötter. Nötter är viktigt! Sedan är det ju bara att ha i lite nudlar och en burk kokosmjölk för att förvandla det till en komplett måltid. Enkelt och riktigt gott, kan det bli bättre?

Men nog om wokande, nu ska jag nog sova tror jag, innan batteriet på datorn dör. Helena är förövrigt massa bäst! Och alla andra som komenterar också. Då blir lilla Amanda massa glad! Även om jag mest bloggar för mitt eget höga nöjes skull så är det kul när någon hälsar på liksom, så en stor guldstjärna till er! 

Natti natti

Dagens "att göra"-lista

  • Städa efter gårdagen innan familjen återvänder från kusten
  • Lämna tillbaka film på konsum
  • Köra igång en tvättmaskin
  • Ev. försöka hinna med att leka med Maja (& co.)
  • Vara social med familjen, när de återvänder
  • Plocka in sakerna jag lämnade på gräsmattan igår (smart som fan, yeah)
  • Ta in posten
  • Fixa lunch

Woho!

Lovisa kom fram till varför jag var så glad. Skolan börjar ju om en vecka! Haha, åh vad jag (inte) längtar.

Har en känsla över att det blir en jävla massa springande hos studievägledaren i höst. Har precis sett årets schema nämligen. Och visst, det ser toppen ut, sovmornar, långa luncher och tidiga eftermiddagar. Kruxet är väll bara att hälften av kurserna är felaktiga... För inte fan ska jag läsa någon matte i höst, speciellt inte nån kurs jag tog för ett år sedan. Och om någon skulle kunna vara så vänlig att förklara för mig varför jag ska göra labbarna i en kurs jag inte ska läsa, eller hur jag ska kunna göra fysiklabbar samtidigt som vi har samhällskunskap (btw med en annan lärare än den vi hade under A-kursen, woho!)?

Som det ser ut nu har jag i alla fall bara 50 minuter shemalagd skoltid på fredagar.
Är det underbart eller är det underbart?

Fallingwater

Har varit hemma i ett par timmar nu och jag känner mig fortfarande omskakad av att vara det faktiskt. Dock kan kanske en del av förvirringen bero på att det hänt så otroligt mycket medan jag varit borta. Jag menar, jag har ju bara varit borta några dagar, kan inte folk hålla sig lungna då...?

Har i alla fall haft det mysigt på kusten, med växlande väder. Sol, spöregn, snö (!), en jävla massa åska och sedan återigen lite sol. Spelat både en massa kort och apfapet, saknat en bra bok att läsa, hoppat runt på klipporna, solat en smula, gått långa promenader i den vackra naturen, gjort en massa utflykter, shoppat, shoppat lite till, smsat en hel massa (och varit inne på facebook på mobilen, haha) och haft trevliga telefonsamtal är väl ungefär vad jag gjort.

Nu ligger jag här och tar det lungt. Och är på jävligt bra humör av någon anledning. Känns nästan som att jag skulle kunna flyga om jag försökte. Vilket är jävligt skummt efter som jag inte har ett skit att vara glad över (eller, ja, det har jag ju, men inte mer än annars liksom). Misstänker att jag blivit drogad (vilket i och för sig inte är speciellt troligt eftersom jag inte träffat någon på flera timmar, haha) lider utav svälthallunicationer (det finns inget att äta i huset så jag måste gå och handla, orkar inte, orkar inte!) eller helt enkelt är övertrött.

Dagens låt: You Dance Just Like Me - Lisa Miskovsky

0-2 kbps

Det är ungefär hur snabbt detta nätet går. Det säger mig ingenting, men något som gör det mer begripligt är att jag, efter en kvart uppkopplad, fortfarande håller på att logga in på facebook. Msn finns det överhuvudtaget inte en chans att jag ens försöker mig på. Blogga går förvånansvärt nog bra (än så länge...) men kräver ju i och för sig inte så mycket av nätet (dock lyser alla trevliga specialeffekter med sin frånvaro). Dagen idag då? En vanlig måndag. Pappa fick för sig att vi skulle fjällvandra. Vädret såg helt okej ut. Tills vi gått ett tag... Blixtovädret och spöregnet dök upp från ingenstans och vägen tillbaka gick över det oskyddade fjället... Alltså spenderades alldeles för lång tid i skogen, där vi geomblöta satt och huttrade och försökte överrösta mullrandet från blixtnedslagen. Puff var livrädd och vi andra planerade hur vi långsamt skulle strypa pappa om vi klarade oss med livhanken ur detdär. Tillslut drog i alla fall blixtarna iväg och vi vågade oss ut på fjället och tillbaka till bilen, varpå vi snabbt åkte tillbaka till stugan. Sedan har jag och mamma spenderat lite tid nere i byn. Shoppat kläder (2 par shorts, vilket ju verkligen behövs nu... samt en tröja blev dagens skörd) och besökt coop. Efter det har en massa tid spenderats i stugan, några små får kom förbi och hälsade på, en jäkla massa kort har spelats, jag har wokat och pappa har lagat till ett par krabor, vi har tittat på tv (vi har både 1an, 2an och barnkanalen! Fantastiskt!) och läst en massa böcker. Nu framåt kvällen har jag tråkigt.

Nu bär det iväg

Mot lata dagar i solen på stranden... Haha, eller snarare flera dagar instängd i en stuga i hällande regn, möjligtvis med inslag av mycket shopping i byn, för att råda bot på tristessen, och kvällar på någon lokal resturang. Det återstår att se, för jag har faktiskt inte koll på väderleksrapporten för veckan (och även om jag hade haft det hade jag knappast litat på den...). Kommer att sakna vissa, ospecificerade, saker här hemma men tror ändå att det blir rätt trevligt att komma iväg. Anyway, nu måste jag springa, annars åker de nog utan mig. 

Katthår

Hela jag är täckt av katthår, hela golvet är täckt av högar med kläder. Reklamen på tvn är nog dock snart slut, så nu blir det film igen. Och kanske lite smsande, om jag vågar... Har i alla fall varit en very najs day, har hunnit med att både bli attackerad av onda får, sönderriven av små pälsbollar och uppäten av hejvetesjävlamygghelveten. Ingen som är vänligt stämd mot mig idag?

Lägesrapport

Vi har folk hemma och de flesta sitter ute på altanen nu med cider och champagne (och jag sitter här, haha). Morfar fyller år och vi ska äta kräftor (trevligt, trevligt!). Myggen är inte lika enträgna som de varit vissa andra kvällar, men de kommer väl såsmåningom (ohja, så optimistisk är Amanda...). Mamma vill ha hjälp i köket och jag ska väl gå och göra en insats (kanske lyckas blidka henne lite i alla fall...). Småkillarna klättrar i äppleträdet och Nils loggade precis in på msn (haha, är vi släkt måntro?) Fontänen porlar och bilarna susar förbi (och alla pratar i munnen på varandra). Jag träffade Martin igårkväll (just like everybody said I would...) och vi åkte och badade. Nu ska jag lägga datorn här och gå ut. Pusshej.

Mygghelveten.

Hemska, förjävliga, störande små otyg som inte förtjänar rätten att få existera. Vänster armbåge (av någon anledning?) är helt täckt med myggbett och resten av kroppen har inte heller kommit undan smärtfritt. Detta beror delvis på att jag ägnat dagen åt att ligga ute och njuta av solen men till största delen skulle jag tro att gårdagens nattpromenad med Elin bär skulden.

Hade nämligen tråkigt igårkväll, och Elin kom med det excelenta förslaget promenad! Så vi vandrade omkring på kyrkogården och på övriga Rud ett par timmar i sällskap av myggen och snackade om allt och ingenting (mest om killar, haha) samt bestämde oss för att gå ut i kväll (Jag älskar sommarlov, jag älskar möjligheten att gå ut en onsdagkväll). Så nu blir det middag här hemma, lite rotande i garderoben för att hitta något jag kan ha på mig och sedan ska jag ned till stan och möta upp Elin och Jon. Sedan är väl planerna ungefär Score, nattdopp (ehm... vi får väll se hur det går..) och sedan lite film efter som att de stänger så tidigt nere på stan. Dock är ju jag inte den som är bäst på planering här i världen och kvällen kanske blir helt annorlunda när det väl kommer till kritan. Mer om det imorgon i så fall för nu är tydligen maten klar.

Internet bara jäklas!

Att skriva inlägg på bloggen fungerar aldeles utmärkt, likaså att logga in på både msn och facebook. Men när man ska lägga till bilder i inläggen, chatta med någon på msn eller kommentera folks status på facebook så blir min lilla dator helt knäpp. Därför kommer ett inlägg om söta vovvar (som jag satt och skrev förut) inte förrens senare (när det fungerar att lägga in bilder på dem).

Istället måste jag passa på att beklaga mig. Jag kommer aldrig klara en vecka i Grebbestad med bara familjen om det blir sådant här väder och jag ska sitta i en stuga och umgås med mina bröder sju dagar i sträck. Håller som bäst på att fundera ut vad jag kan hitta på istället, att vara hemma själv känns nämligen inte så kul (någon dag möjligtvis, så att jag kan passa på att bjuda in massa vänner, go wild and crazy och riva hela huset, men sedan blir det lite uttjatat). Så alltså har jag kommit fram till att jag måste hitta någon som ska hitta på någonting som jag kan hänga med på (eh... ja). Följa med någon till sydeuropa, eller kanske på en kryssning i karibien, shoppingweekend i New York eller liknande (kan dock tänka mig något mer realistiskt också). Så om det är någon (utav alla de många som läser min blogg... får nog fråga runt IRL istället, haha) som har något roligt för sig i nästa vecka så hör av er! Själv ska jag ta och kolla upp tågförbindelserna, för med SJ som styr trafiken så är det säkert inte helt enkelt att ta sig därifrån (alternativt ta sig dit, om jag hittar på något i början av veckan) utan bil.

Lavendel

Mamma har köpt nytt tvättmedel/sköljmedel (eller vad det nu är) och hela huset luktar numera lavendel. Tröjan jag har på mig är inget undantag och jag börjar fundera på att leta fram någonting ur garderoben som inte hunnit med en tur ned till tvättstugan sedan mammas inköp. Men först blir det nog lunch, med en fåfäng förhoppning om att tröjan ska börja dofta nyponsoppa (vilket jag hoppas att vi har hemma, för det är jag verkligen sugen på) under tiden i köket. Kanske att jag allra först letar fram ett par strumpor (från allra längst in i garderoben) förresten, för att slippa se mina fötter förvandlas till isbitar (hallå, vad hände med sommaren?). Kan i vilket fall som hälst säga att det halvplanerade badandet idag blir väldigt inställt.

Two Beds And A Coffee Machine

Andas, räkna till tio, concentrate on the music. Allting känns bara en smula upp och ned just nu, filmen jag suttit och sett tog slut och likaså mitt tidsfördriv så nu sitter jag och försjunker i tankar igen. Idag har nämligen varit en sådandär dag då jag har hunnit med att tänka en massa, och hurvida det är possitivt eller negativt har jag inte riktigt klart för mig. (I vilket fall som helst så har jag kommit fram till att mina egna tankegångar är väldigt interessanta...) Att bli störd mitt i allt tänkande är dock en smula jobbigt, speciellt när det är mamma som skriker på mig om allt och ingenting. Från fundersam till nere är steget nämligen inte långt och skrikandet (för naturligtvis är jag ju dum nog att skrika tillbaka) tog verkligen på den minimala kraftreserv jag hade kvar efter att ha varit igång hela dagen. Så just nu känner jag för att gå och lägga mig, men är å andra sidan inte säker på att jag står ut med mitt eget sällskap. Jag ska dock lösa det, någon annan dag...

Rubriken är förövrigt en låt med Savage Garden, hur sjukt bra som helst!


Aj ._.

Detdär med att köra bil hela dagen är en smula ovant har jag kommit fram till. Och det som fick mig att inse det är att det just nu känns som att mina skulderblad ska trilla av (alternativt gå sönder) när som helst (och att jag ligger och stödjer mig på armbågarna nu gör ju inte saken bättre direkt, way to go girl!). Jag har nämligen kört heela långa vägen till Lidköping och tillbaka idag, plus en hel del omkringrännande väl där. 

Mamma och pappa bestämde sig nämligen för att det vore trevligt att hitta på någonting någon ledig dag och jag hade inte något för mig så jag bestämde mig för att följa med. Schemat var pressat, men det gick! Upp vid sju, för att lämmna bort lillebror i väse vid åtta och sedan bar det iväg. En hel del kaffe har det blivit, en tur till en porslinsfabrik, lunch på någon trevlig herrgård, en massa fotograferande (jag snodde pappas systemkamera en liten stund, men annars har jag mest lekt motiv... haha) glass i solen på kinnekulle med utsikt över vänern, besök på en stenmarknad som vi råkade trilla in på och slutligen någon timmas kaffedrickande hos några okända människor utanför kristinehamn där brorsan (och hans barnvakter) tydligen hamnat under dagen.

Mamma och pappa börjar tycka att körkortet var en riktigt bra investering nu, mamma kunde nämligen ligga och sova i baksätet hela morgonen och sedan läsa hela vägen hem och pappa kunde unna sig både ett glas vin till maten och cognac hos människorna vi stannade hos på vägen hem. Själv börjar jag undra, för ska det fortsätta såhär så får jag nog snart skaffa en privat massör tror jag minsann, eller kanske ställa in sätet annorlunda?  

RSS 2.0