Första regniga dagen på länge...

...och den spenderades självklart utomhus.

Ibland är det svårt att veta vad man ska göra med all påtvingad "ledighet" som infann sig i samband med studenten, men idag hoppade jag på 501an mot Kristinehamn och landade vid Väse-rasta. Där kom morfar och hans fru Agneta och plockade upp mig. De två bor på en liten gård ute i Väse tillsammans med en hel flock djur och senaste tillskottet är ett otroligt sött litet sto som de har på foder för att ersätta Agnetas gamle trotjänare som somnade in i våras och för att hålla morfars häst sällskap. För att utnyttja detta faktum till fullo och dessutom göra något roligt under dagen så ringde jag till morfar igår och planerade in en liten skogstur på hästryggen.


Twinie (som synes i vintras, när hon precis dykt upp)

Vad jag inte hade räknat med var att det skulle regna rätt ordentligt på förmiddagen och att morfar skulle till tandläkaren på eftermiddagen. Tandläkartider är ju svåra att ändra på, men väder går att trotsa så jag och morfar gav oss ut i alla fall. Att blöta grenar hängde ned över den knappt existerande stigen och sopade till lite titt som tätt och att morfar med häst ibland helt plötsligt försvann in i täta, till synes ogenomträngliga, regndränkta buskar och jag helt enkelt fick inse att "stigen" faktiskt gick där gjorde ju inte direkt sitt till för att man skulle undvika att bli helt dränkt. Men efter att ha legat tätt klistrad mot hästhalsen en stund för att undvika att bli sopad ur sadeln kom vi ut på några jättefina ridvägar och kunde sträcka ut i både trav och galopp utan risk för att bli överfallna av ondskefulla träd.

Twinie var precis lika mysig att rida som hon är i all hantering från marken (då hon kan charma vem som helst) och var dessutom exakt lika sällskapssjuk. Så fort morfar med häst drog ifrån några meter började hon trippa omkring och ville ikapp och jag hade fullt sjå att hålla koll på det lilla energiknippet. Men trots att hon var pigg och hela tiden ville framåt var hon otroligt lätt att få bukt med och jag smälte direkt måste jag ju erkänna. Dessutom var det riktigt trevligt att komma ut på en skogstur till häst.

(Att jag sedan, när jag kom tillbaka kände mig som en dränkt katt och kunde vrida ur litervis med vatten ur ridkläderna känns faktiskt rätt oväsentligt)

Hej hopp

Ligger ute i solen på verandan med laptopen och ett glas kall jordgubbssaft. Inte för att det behövs egentligen, i alla fall inte solen, utan snarare tvärtom... Det blev snarare lite för mycket utav sådant igår. Nu är framsidan (förvånansvärt nog) av mig svagt tomatfärgad, med bländande vita bikiniränder medan ryggen knappt verkar ha märkt av solen alls.

Annars är det ryggen och axlarna som brukar råka värst ut. Man fastnar i någon bra bok och blir liggande på mage och läser i flera timmar. Sedan vänder man pliktskyldigt på sig för att sola magen lite men efter två minuter ger man upp när man får solen i ansiktet och inte orkar hålla boken tillräckligt högt ovanför huvudet för att kunna läsa.

Well, igår så blev det inget läsande överhuvudtaget så jag skyller min röda mage på det. Var som sagt i Sunne och besökte vattenlandet där i sällskap av pojkvännen och två av hans kompisar. Hade faktiskt med en bok, förutseende nog snodd ur pojkvännens bokhylla som säkerhetsåtgärd. Men den blev liggande i väskan hela dagen.

Istället blev det lite badande (25-gradigt vatten var faktiskt helt okej). Några kallduschar följda av brant sluttande (ehm... tillräckligt branta för min smak i alla fall...), snävt svängande, totalt mörklagda rör, föreställandes vattenrutschkanor äntrade i gummibåtar eller badringar i storlek XXXXXL. Lite solande på den konstgjorda floden som löpte genom hela parken på innan nämnda badringar samt ännu mer solande (och en del slumrande) på gräsmattan på anläggningen. Lite lunch och en varsin glass hanns också med innan vi slutligen begav oss hemåt igen i tid för att pojkarna skulle hinna se tyskar och engelsmän springa runt och sparka på varandra (och någon gång ibland även den där runda grejen som tydligen ska försöka hamna i de där fyrkantiga, nätklädda båsen på vardera sida gräsmattan...).

Sammanfattning: Vattenland är faktiskt inte så värst hemska utan riktigt roliga, gårdagen var otroligt trevlig och väldigt mysig och fotboll är en aning överskattat.

Okristligt tidigt

Det är söndag morgon. Jag var vaken vid halv åtta. Det känns inte riktigt okej måste jag erkänna och jag är sjukt trött! Men strax så ska jag, pojkvännen och hans vänner iväg till Sunne vattenland och bada. Jag har aldrig varit där tidigare, men jag hoppas att det visar sig vara värt den tidiga morgonen!

Träningsvärk

Hade nästan glömt bort hur det kändes, men nu så. Använde det sista klippet på klippkortet jag hade innan jag skaffade månadskort på F&S och gick och dansade med ett gäng kompisar. Att den mesta av träningsvärken sitter i magen förvånar dock, men är kanske inte så konstigt egentligen...

Jag, Lovisa, Linnea och Robin har alla varit på danspasset någon gång och visste ungefär hur det skulle gå till, Yi, Samuel och Jesper däremot... Ja, vad skulle man göra annat än att skratta? (men jag måste erkänna att jag själv nog var snäppet värre de första gångerna jag var där...)

Sitter med datorn på verandan

Det är så härligt med bärbara datorer, och med trådlöst nätverk. Att kunna sitta ute i solen med datorn (visserligen ser man knappt skärmen, men ändå...) är inte helt fel. Främst för musikens skull, för det är ju ärligt talat mycket trevligare att ligga och läsa ur en bok när det är såhär fint väder och låta datorn stå och surra bredvid. Så har jag i alla fall tillbringat den senaste timmen och nu anstränger jag mig för att vakna till ur den loja koma jag hamnade i efter lite för mycket sol.

Snart ska jag i alla fall cykla iväg in till stan och träffa några kompisar, kanske försöka få en matbit i magen och sedan gå och dansa. Bra fortsättning på trevlig dag som började riktigt mysigt med scones och slappande på en filt i solen med Christoffer.

Roliga samtal under dagen

  • Scouterna
2 kompisar, tillika scouter (ska inte nämna några namn, vill ju inte peka ut något speciellt scoutförbund...) ringde och frågade vad jag gjorde ikväll samt om jag hade tillgång till bil. De hade nämligen fem flak öl som skulle flyttas till scoutstugan... Jaha, inget göra upp eld från grunden eller sitta och slå knopar där inte.
  • Lillebror (16 år)
Samtalet var inte till mig, men när jag kom hem så stod lillebror och pratade i telefon. Han försvann snabbt upp på sitt rum. När jag gick ut i trädgården stängde han fönstret och när jag gick upp på överväningen stängde han dörren. Samtalet pågick i över en halvtimme efter det jag kom hem och gud vet hur länge innan dess. När han avslöjade att han pratade med en tjej höll jag på att bryta ihop av skratt...
  • Lillebror (snart 8)
Lillebror är ute och åker färja ikväll och när pappa och jag pratade i telefon så kom han vilt tjoande in i hytten och ville också prata i telefon. I hastigt tempo berättade han om bollhavet ombord på färjan, retade mig för att jag inte var där, berättade att han skulle gå och äta, pussade lite i telefonen (han är så söt!) och slängde sedan ifrån sig luren igen lika hastigt. Tror det hela gick på under tio sekunder.

Att jag dessutom ringde Madde förut idag kanske inte var så kul i sig, men att det resulterade i en promenad till färjestad, glass på hennes studsmatta och massor av kelande med hennes sjukt söta lilla spanielvalp var otroligt trevlig.

Det värsta med att vara arbetslös...

Mitt träningskort gick ut ungefär i samma veva som jag tog studenten, så speciellt mycket träning måste jag erkänna att det inte blivit på senaste veckorna. Mycket promenader och en och annan springtur, men inte mer. Idag var jag ute en sväng, sprang ned till kroppkärrssjön och gick tillbaka. Insåg hur otroligt mycket jag saknat och träna och vad rastlös jag blir när jag inte gör det. Speciellt nu när jag ändå har en massa tid över. Men dansandet, skivstångspassen och den övriga gruppträningen som jag hela vårterminen ägnade mig åt på F&S kan verkligen inte ersättas med joggande.
  • Dels är det så otroligt jobbigt, inte fan orkar jag springa i en timme.
  • Dels är det sjukt tråkigt, jaha, här sätter jag ena foten framför den andra, och sedan andra foten framför den ena, och så börjar vi om igen. Kul...
  • Dels så är det väldigt ensamt, utan det där folkhavet av människor som också tränar känns det helt enkelt inte lika motiverande.
(jo, visst kan man gå ut och jogga med någon, men ingen joggar lika långsamt som jag...)

Nu känner jag verkligen att jag är i stort behov av att snarast möjligt förnya mitt träningskort, innan jag blir förslöad, inlagd på dårhus för psykiskt ohälsosam rastlöshet eller arresterad för mord på någon stackars joggare som har mage att se glad och hurtig ut under en löprunda. Det är ju bara det att träninskort är så sjukt dyra! Min månadsinkomst som arbetslös ligger på ungefär noll kronor. Detta ska nu under sommarmånaderna täcka mina utgifter för glass (mycket viktigt!), allt annat jag kan tänkas behöva och nu dessutom ett träningskort. Jag får det inte riktigt att gå ihop och inser att det blir nog joggingturer ett tag till...


Vad är det för fel på klockan?

Mamma och pappa skulle vara uppe och stressa inatt, det räknade jag minsann med. De har nämligen en hel del att fixa inför imorgon. Men jag själv tänkte nog faktiskt sova tidigt. Fast tänkte är nog precis rätt ord. Började fixa och dona med olika saker på rummet, med olika saker på datorn och med en kanna te. Och så var det den där boken jag började läsa förut också förstås... Nu är klockan plötsligt över elva även fast den var åtta nyss.

Sommarens första vattenkrig

Småbröderna sprang omkring ute i trädgården med varsin vattenpistol förut och jag kunde ju naturligtvis inte låta bli att gå ut och sno en och skjuta lite på dem jag med. Dock insåg jag snabbt att vattenpistoler är en smula klena, men turligt nog stod pappa och tvättade bilen just då. Snodde lite diskret vattenslangen som han använde och sedan antar jag att det inte direkt är svårt att lista ut vem som vann...


Not good enough

Lördag

Nu är det då äntligen (inte för att det gör någon skillnad för min del direkt...) helg!

Tittar ut genom fönstret, regnet öser ned, termometern står på 14 grader. Jag känner mig jätteinspirerad att måla mina tånaglar sådär somrigt röda och dra på mig den korta (dock svarta, men ändå) sommarklänningen jag köpte igår och sedan åka iväg till kusinerna för att sitta ute i deras trädgård och äta middag. Eller kanske inte. Av någon anledning så hoppas jag att kusinernas far (som förövrigt råkar fylla år) även han har insett vad hemskt det vore att vistas utomhus idag och flyttat in hela tillställningen (dvs kalas för honom framför storbilds-tv med... hör och häpna... prinsessbröllopet) till någonstans inomhus.

Parkettgolv

Att vara modebloggare kanske inte riktigt är min grej inser jag vid närmare eftertanke.

Därför har jag kommit på ett nytt koncept för bloggen...
Jag tänkte nämligen förvandla den till en inredningsblogg!

Jag tänkte börja med ett litet tips.
En enkel förvandling utav ett rum.
Helt enkelt ett steg mot ert nya hem!

Det är nämligen så att parkettgolv inte längre är lika inne som för tio år sedan. Mitt tips är att placera en stor klädhög över hela golvet istället. För den budgetmedvetne så kan man skaffa denna chicka lilla klädhög genom att rensa ur garderoben. Den som vill kosta på sig lite mer kan istället gå till närmaste klädbutik.


Bild tagen från mitt eget välinredda krypin.

Vita T-shirtar

Jo. Jag tänkte börja modeblogga. Det är ju nämligen lite populärt nu har jag hört...

Hur som helst så var jag ute hela dagen och åkte båt med morfar och bättrade på brännan i solen. När vi efter fyra timmar nått vårt avlägsna mål, och dessutom hunnit äta och slöa i solen lite till så kom mamma och hämtade mig. Det avlägsna målet låg passande nog bortanför Bergvik så vi passade på att smita in där och kika i några affärer. Mamma skulle ha skor, jag skulle ha avokado. I slutänden hamnade vi dock på H&M istället och jag fick för mig att en vit T-shirt nog skulle vara trevligt.

Här ser ni resultatet (i klassisk modebloggarpose dessutom!)

vit T-shirt, H&M, 99:- (inkl. svart T-shirt)

Innan jag bestämde mig för denna så provade jag fyra andra vita T-shirtar. Kändes en liten smula överambitiöst, men då fick jag ju i alla fall chansen att nobba de fyra andra t-shirtarna, som visade sig ha en gräslig passform allihop!

Återigen måndag

Det har inte varit måndag på ett par veckor nu. Inte annat än i kalendern i alla fall. Den där sedvanliga måndagsångesten och det jobbiga i att gå upp på måndag morgon har varit som bortblåst när de senaste måndagarna bara varit fyllda av roligheter.

Men i morse... Ja, i morse så var det verkligen måndag så att det skrek om det igen. Jag är arbetslös och numera inskriven på arbetsförmedlingen. Jag har inte direkt något hopp om att få ett jobb inom den närmaste framtiden och tycker att finanskrisen och nittiotalets stora babyboom kunde gå och dränka sig.

Men det faktum att jag tillbringade över fyra timmar utav dagen på arbetsförmedlingen känns faktiskt inte så hemskt, eftersom jag gjorde det i gott sällskap. Jag vandrade dit i sällskap med Yi i morse och när vi pratat med en sådär en femtedel av jordens befolkning som vandrat dit för att agera jobbcoacher så träffade vi på Frida, tjejen som ständigt funnits där under alla mina grundskoleår.

Vi har knappt setts alls de senaste åren utan verkligen tappat kontakten trots att vi gått på samma skola och sett varandra rätt så ofta där. Men i eftermiddags, när vi äntligen var klara på arbetsförmedlingen, vandrade vi (eller ja, jag vandrade till Yi och Fridas stora förtret, medan de cyklade...) hem till Frida och gjorde slut på en stackars låda vaniljglass som hon hade ståendes i frysen. Inte helt fel!

I'm not alone

Efter den jäkligt roliga, men dock otroligt hektiska, vecka som varit så har jag ägnat mig åt att ta det lugnt i helgen. Pojkvännen föreslog att vi skulle mysa framför någon film igår kväll, vilket lät jättebra tills han kom på att det var fotboll på TVn (det är tydligen någon slags kupp i Afrika eller något sådant?). Sådär lagom kul när jag hade ställt in mig på att titta på film och jag var faktiskt en smula knäckt där ett tag måste jag erkänna...

Nu i efterhand inser jag att jag inte alls hade behövt bli det, vi hann faktiskt med att titta på en film också. Att den sågs på bredvid honom, att han är helt underbar och att kvällen följdes upp av scones och en sjukt mysig förmiddag gjorde ju inte direkt saken sämre och hela helgen har liksom visat sig bli sådär synnerligen trevlig som man önskar att alla dagar vore. 

Nu är ju alla dagar dock inte det, för vissa dagar är måndagar. Som imorgon till exempel, då jag tänkte kila iväg till arbetsförmedlingen och skriva in mig. Det är verkligen inte något jag ser fram emot, snarare något jag helst skulle slippa. Men, jag behöver i alla fall inte gå dit ensam! Får sällskap utav Yi och då kan det ju omöjligen bli hur hemskt som helst...

Sova ut!

Inatt sov jag i en sådär tio timmar, och jag kan inte förneka att det verkligen behövdes.

Men trots sömnbristen den senaste veckan så har jag haft en helt underbar vecka!

Den inleddes med en dag på stan med finaste kinesen ever i måndags.


Picknick vid sundstatjärn blev det också!

Lägg förövrigt märke till de snygga, nyshoppade skorna!


Sedan följde en tisdag med studentbal på nöjesfabriken.


En onsdag då hela klassen gick ut och åt.

Tacobuffé på Glada Ankan

En torsdag då jag tog studenten



En fredag då denna snygging blev examinerad sjuksköterska


Och nu ska jag ägna helgen åt att ta det lungt innan jag går och skriver in mig på arbetsförmedlingen på måndag...

För vi har tagit studenten!

Finns det någonting mer att tillägga?

Tror fan inte det.

Det var en helt underbar dag igår vill jag bara säga!


I-landsproblem så att det skriker om det.

Trött och sliten, det är vad man är idag. Men kvällen igår var riktigt otroligt kul!

Nu är dock mitt stora dillemma: ska jag ta bort mitt nagellack?

Jag tror aldrig jag haft så snygga naglar som jag har nu, och hade igår kväll. Men jag tänkte ju ha vita naglar imorgon till studenten. Ska jag ha det så måste jag måla dem ungefär nu, för ikväll blir det middag med klassen och innan dess har jag ärenden på stan. Imorgon ska jag vara hos Lovisa halv sju på morgonen så då blir det inte av.
Åh, så besvärligt!

Bal på G

Fixade naglarna förut, så nu är jag helt och hållet handikappad. Ingenting vågar jag göra förrns de torkat ordentligt.

Snyggt blev det i alla fall, om jag får säga det själv. Påklistrade blommor är tydligen grejen. Att jag inte kommit på det innan.

Nu ska jag kila och fixa resten. Ciao!


Nu var det länge sedan...

...men av någon anledning har jag inte riktigt hunnit sitta vid datorn så mycket.

Det kan möjligtvis bero på att solen har lyst konstant hela helgen och att vistas inomhus har känts överflödigt (Mysigt biobesök med pojkvännen på sevärda Prince of Persia var undantaget). Det kan också bero på att jag tar studenten om bara några dagar och har spenderat massor av tid med klassen den senaste veckan.

Helgen som gick var vi iväg till Sunne. Bilresan dit var utan tvekan mycket intressant. När vi skulle fara iväg från Lovisa, där jag hämtade upp henne och de andra medresenärerna, visade GPSn i bilen fel väg redan när vi skulle ut från uppfarten och vi valde istället att förlita oss på en gammal hederlig kartbok. Av någon anledning visade den oss vägen till skåre och även till förbriksförsäljning av godis där och vi kunde ju inte annat än att gå in och handla lite. Sedan följde mycket skratt, lite förtvivlan och en väg som bara blev smalare och smalare ju längre vi kom. Innan vi slutligen anlände till rätt ställe, stolta över att ha klarat oss till en så avlägsen plats helt utan hjälp utifrån och i stor stil med ljudet på högsta volym och en Emma kikandes ut genom takluckan.
Inte riktigt autobahn

Jag har även hunnit med att bada för första gången i år, något jag är mäkta stolt över och jämfört med det känns de svåra pärser som väntar, så som bal och studentfirande, inte riktigt lika skrämmande längre. Dock känns det lite konstigt att balen är redan imorgon och i skrivandets stund sitter jag och målar naglarna lila inför morgondagen.

Livet leker

Igår: Glass i solen med alldeles underbar ung herre. Fixande och donande med flaket innför studenten med helt underbar klass. Tacos på verandan med mycket underbar familj.
Idag: Picknick och stekande på borgmästarholmen med samma underbara klass och lite senare blir det bio med samma unga herre.

Jag har äntligen hittat en bikini, som visserligen var så långt ifrån svart det går att komma men ändå helt fungibel och för att matcha det har jag nu skaffat vita ränder efter den. Är lite röd och så, men dessutom lite brun, vilket jag trodde var långt ifrån möjligt!
Nu är det dessutom mindre än en vecka kvar till studenten...

Fastnat

Skulle ju liksom sova lite tidigt ikväll tänkte jag, så att jag skulle orka upp och gå på stan relativt tidigt imorgon, för det är ganska mycket som står på min shoppinglista just nu. Är det såhär fint väder vill vi ju dessutom hinna med att äta lite glass. Men sedan kom det så mycket annat ivägen. Jag fick för mig att åka och dansa till exempel, och efter det passade jag på att färga håret.

Under tiden hårfärgen satt i så slog jag på datorn och började ladda över bilder från kameran och gör man det så går det ju inte att låta bli att titta på bilderna... En mycket intressant upplevelse vill jag lova! Kameran innehöll nämligen en hel del kort som jag vet med mig att jag absolut inte har tagit, vilket gjorde det hela mycket mer spännande.
En av bilderna jag faktiskt har tagit. Spooky!

När man ändå lägger över bilder på datorn kan man ju desutom passa på att lägga upp dem på facebook också, i alla fall en liten bråkdel av alla hundra miljoner kort det har blivit de senaste dagarna. Men det där med att lägga upp kort på facebook går ju inte direkt snabbt... Så nu sitter jag fast här och kan inte stänga av datorn. Och vill inte riktigt gå och lägga mig medan datorn står på och surrar. Vilket dilemma!

Godmorgon världen :)

Solen lyser och fåglarna kvittrar. Ändå ligger jag på mitt rum med en dator i knät och orkar inte förflytta mig de tio metrarna ut till verandan. Tog i alla fall en promenad hem från pojkvännen förut och ska dessutom snart kasta mig upp på cykeln och bege mig till skolan ett slag, så helt bortkastad är kanske solen inte ändå.

Att jag är så trött kan möjligtvis bero på tältandet i måndags tills igår. Igår var jag inte ett dugg trött, men nu börjar det kännas, det blir nog en tupplur när jag kommer hem från skolan tror jag. Om jag kan sova trots nervositeten över andra saker som händer idag vill säga...


I det lilla silvriga tältet i mitten sov vi fem personer...

RSS 2.0