Nybakat

Inte varje dag man hittar sin pojkvän i köket, bakandes bröd, när man kliver upp om morgonen. Nu brukar han i och för sig baka någon gång i veckan, så att vi ska ha frukostbröd, men det brukar ske om eftermiddagen eller i samband med att vi lagar kvällsmat. Att få helt nygräddat bröd till frukost är ju ren och skär lyx!
Bröd i uppstartningsfasen, åh vad jag vill att de ska vara klara nu! (hälsar hungrig tjej)

Nagellack+Katthår=Dålig kombination

Tänkte göra naglarna lite fredagsfina såhär till helgen och satte mig ned för att måla dem. Inte en katt i närheten och en relativt nydamsugen lägenhet och ändå så sitter det nu katthår i varenda nagel. Uh vad trött man blir på långhåriga katter ibland!

Fast... de är ju så jäkla söta!

Topplesst trauma

Har ni någon gång ena sekunden suttit säkert i sadeln på en trevlig promenad i det fina vädret för att sedan, i nästa sekund, stå på en grusväg mitt i ingenstans, helt jävla toppless?! Nej, jag tänkte väl det.
 
Vet inte vart jag ska börja... Tänkte ta med kameran ut på ridturen, och mobilen som alltid är med hade jag ingen ficka till, så den fick också åka med i kameraväskan, i ett litet ytterfack. Inte så farligt kan man ju tycka, förutom att ytterfacket inte gick att stänga...
 
Rätt som det var hade där jäkla mobilen ramlat ur väskan och låg på vägen och jag hade inget annat val än att hoppa av och hämta den. Inte så farligt det hellar kan man ju tycka om det inte hade varit så att jag fastnat med tröjan i sadelknappen när jag hoppade av. Drog och drog, men den där jäkla tröjan satt fast och Dina blev bara otåligare och otåligare så till slut insåg jag att det inte fanns någon annan utväg än att ta av hjälmen och dra tröjan över huvudet. Inte heller det hade väl varit så farligt om det inte vore för att BHn också följde med.
 
Så där stod jag, med tröja och BH i ena handen, en häst som undrade vad fan jag höll på med i andra handen, hjälm, mobil i flera bitar (den överlevde, om någon undrar), spö och kameraväska utspritt över hela vägen och var enormt lycklig över att trafiken inte var så tät mitt på dagen...
Bovarna i dramat

Så jäkla tidigt

När jag har vaknat på morgonen, gått upp och ätit frukost med älsklingen innan han åker till jobbet och sedan börjar fundera på vad jag ska hitta på så brukar inte klockan vara mer än strax efter sju. Helt klart för tidigt för att sticka ut och hitta på någonting. Istället brukar hamna framför datorn eller liknande en stund.

Sen blir klockan åtta och det är ju också rätt tidigt, så det är ju ingen ide att hitta på någonting då. En bok är på sin höjd en bra ide liksom.

Klockan far iväg mot nio och vid det laget kanske man kan hitta på någonting tycker man. Man ska bara läsa lite mer i boken först, och kolla datorn lite...

Och innan man vet ordet av är klockan tio, hela förmiddagen har i princip gått och man har ändå inte hunnit hitta på något vettigt...

Skäms på mig! Nu blir det bara att byta om lite snabbt och så ska jag kasta mig ut i det fina vädret sedan!

Amanda - professionell hemmafru

Har ägnat dagen åt att städa, diska, tvätta, bädda rent (och i detta nu hänger halva sängen till och med ute på balkongen och vädrar) och nu så står maten på spisen och puttrar. Har dessutom suttit flera timmar på fik i stan och druckit varm choklad (med marsmallows!) tillsammans med Helena.
 
Tänker att det är ungefär så hemmafruarna därborta på andra sidan Atlanten har det (bortsett från att de mer välbeställda säkert har hemhjälp som gör det mesta åt dem)(hmm... och att kanske varm choklad inte ingår i veckans diet). Ja, jag känner mig faktiskt så extremt hemmafruig att jag funderar på att skriva in "professionell hemmafru" på mitt CV. Så att jag i alla fall har någonting att skriva där.

Typiskt Sverige

Såhär såg det ut utanför mitt fönster hela dagen igår. Regnigt. blött, kallt, grått och trist. Trots det så masade jag mig ut och red en tur i regnet. Iförd regnjacka ovanpå säkerhetsväst, flera storlekar förstora regnbyxor, gummistövlar och över alltihop en reflexväst på grund av det regniga mörkret så måste jag och Dina varit det snyggaste ekipaget på flera mils avstånd.
 
Idag, när förmiddagen borde ägnas åt att plocka i ordning lite här hemma, så lyser dock solen. Motivationen för att stanna inne då är väl inte riktigt på topp kan man ju lätt konstatera. Ska i alla fall ned på stan och fika sedan, så man får väl hoppas att solen håller i sig, så blir det kanske till och med uteservering (ta i trä).

Midsommar i bilder

Årets midsommar firades med några vänner i huset där jag växte upp. Med sill och potatis, jordgubbstårta, blommor och bin, störtade kungar, grillning och studsmattehoppande. Och inte en droppe regn förrns framåt fem på morgonen. Fantastiskt!
Sedan har helgen flutit på i samma fullspäckade tempo och nu sitter jag och väntar på att Patrik ska komma hem från jobbet (!) så blir det ännu mer äventyr strax.

Godmorgon och glad midsommar!

Sconesfrukost
 
Insåg det besvärliga i att behöva montera på en hel liter jordgubbar på midsommartårtan sen, så i ren självbevarelsedrift (...) så fick jag och Patrik uppofra oss lite och äta några redan nu... Kändes hemskt jobbigt.
 

Baka, baka liten kaka

Antar att det är en vedertagen norm, någonting allmänt accepterat, att man absolut inte kan genomleva en hel (alla tre timmarna...) svensk sommar utan en och annan jordgubbstårta. Så idag drog jag mitt strå till stacken och svängde ihop en tills imorgon.
 
Ännu ej dekorerad jordgubbstårta
 
Till pojkvännens stora lättnad var det dock mer städat i köket när han kom hem, och för att lugna morgondagens sällskap så kan jag dessutom försäkra er om att innehållet burken bakom tårtan fortfarande flyter omkring i sin burk och alltså inte råkade bli en av ingredienserna (lätt hänt annars...).

Mardrömmar

Blev dumpad av min pojkvän inatt... Tydligen var jag omogen och jobbig och han stod bara inte ut med mig längre (i och för sig kan jag inte klandra honom för det, delar den uppfattningen emellanåt jag också). Inte nog med det så skulle han följa med mina föräldrar till Frankrike (!?) men jag fick inte följa med (???), det skulle tydligen vara alldeles för outhärdligt att tvingas umgås med mig under några veckor vid medelhavet. (Den jäveln!)
 
I alla fall så vaknade jag nyss, föräldrarna borde vid detta laget sitta på sitt plan till varmare breddgrader, och älsklingen låg och sov sött bredvid mig utan några planer alls på att lämna mig och åka till Frankrike (vad jag vet i alla fall). Efter att han har pussat och kramat på mig hela morgonen, och varit sådär söt som bara han kan vara, så har jag nästan förlåtit honom för det bryska intrånget i mina drömmar. Nu hoppas jag bara att han inte fick några dumma idéer när jag berättade för honom om det hela, för det var faktiskt inte det minsta roligt att bli dumpad kan jag ju tala om.

Godnatt

Har suttit och degat i soffan i ett par timmar nu. Älsklingen serverade nybakat bröd och te vid soffbordet och sedan så har vi mest slötittat på TV. Inte ett helt tokigt sätt att varva ned efter dagen på!

Dock skulle jag ju gärna vilja påstå att dagen varit fullproppad med massor av olika saker och att jag är helt slut och har en helt acceptabel anledning att bara sitta här och dega, men så är inte riktigt fallet, för ansträngande har inte min dag varit.

Ägnade förmiddagen åt att slipa en (1) stycken bordsskiva med slipmaskin ute på balkongen (hoppas att inte grannarna har semester än, hur som helst var det ändå inte balkongväder!) och eftermiddagen gick åt till en tur ut till stallet. Tog en lång skrittur på Dina, med hennes matte på annan häst och en annan tjej i stallet som körde med på en av shettisarna. Eftersom vi hade ekipage med vagn med oss så blev det mest på riktiga småvägar och jag och matte kunde konstatera att Dina nog behöver skor, omgående. Stackars tjejen linkade fram på asfalten så nu får det nog bli en del skogsturer tills hon blir skodd.


Mattes ponny
(som f.ö stått på KRK en period)

Barnslig förvaring

Förutom allt annat som vi klämde in i hegen, jag och Patrik, så hann vi även med en tur till IKEA. Förvisso inte särskilt svårt att hinna med när butiken i fråga ligger på promenadavstånd... Denna gången blev det dock ingen promenad och vi fann oss stå på parkeringen säkert tio minuter innan de öppnade, för en gångs skull ute i god tid.

En IKEA-frukost senare var vi laddade för shopping pch förutom kuddar till Patrik, glödlampor och lite sådant så gjorde jag mitt fynd på barnavdelningen:


Nämligen en koffert att ha i stallet (bilderna är klickbara).

Katterna gav den väl godkänt efter en grundlig undersökning, men kunde inte förstå varför i hela fridens namn någon skulle kunna tänkas vilja ha hästsaker i deras nya lekplats...

Snart slut på helgen...

...men vad gör väl det när man har sommarlov ;)

Har haft en mysig helg med pojkvännen, som tyvärr inte har sommarlov och därav fortfarande noterar skillnaden mellan helg och vardag (fast snart blir det semester i alla fall, då jäklar!) och diverse vänner som återvänt till metropolen Karlstad från diverse avkrokar (som Uppsala, och lilla bonnhôlan Stockholm till exempel).

Igår så satt vi ett gäng på en väns altan och myste tills det mörknade och idag har jag, pojkvännen och pappa varit ute i skogen i omväxlande spöregn/solsken och tagit en hel hop med kontroller i Friska Karlstad- tävlingen innan jag och Patrik återvände hem och med gott samvete kunde sätta i oss en romantisk raclette-middag såhär på söndagskvälen.


KKK on tour... ;) Iklädda regnponchos från Clas Olssons så överlevde vi dagens strapader.

Sista lektionen på KRK

Ja, som rubriken säger så red jag i torsdags min sista lektion (i alla fall för denna gång, hoppas kunna återvända i framtiden!)Karlstads Ridklubb. Som student så är det liksom inte riktigt ekonomiskt genomförbart detta med att rida lektion varje vecka (är jättetacksam mot både pappa och Patrik som sponsrat hittills, men nu fick det räcka).

Hur som helst så var sista lektionen dels lite vemodig, men framför allt riktigt lyckad! Var sådär oförklarligt jättenervös när jag åkte dit, satt nästan och skakade i bilen och oroade mig för att jag skulle få en hemsk häst, att lektionen skulle vara urtråkig samt att det skulle gå helt uselt för mig. Som sagt en helt oförklarlig nervositet, för risken för i alla fall de två första alternativen var liksom minimal. Speciellt med tanke på att vi önskat både aktivitet och hästar själva...



En sista lektion på lilla söta Diana<3
Åh vad mycket jag har utvecklats på den hästen!

Passade på att dra med mig kameran och knäppa lite kort sådär sista gången och nu när jag tittar igenom dem så önskar jag att jag knäppt i alla fall dubbellt så många...


Torsdagar 18.00, Det vill säga min ridgrupp. I alla falll de av oss som var med i torsdags.

Och så Ann Cha, vår helt fantastiska ridlärare! Har ridit för henne i ganska många år nu och är helt övertygad om att vi inte hade kunnat få en bättre ridlärare. Jag har lärt mig så otroligt mycket av henne genom åren så det var riktigt sorgligt att konstatera att detta troligtvis var min sista lektion för henne.
En mysig uteritt inledde lektionen, innan vi gick in i ridhuset och kämpade en stund där.
Diana gick jättetrevligt hela lektionen så jag var grymt stolt! Kunde inte ha avslutat ridskoletiden på ett bättre sätt!

Lär titta förbi KRK någon gång då och då i framtiden också, klappa lite på hästarna och kanske titta på när "min" grupp rider, speciellt som det faktiskt ligger på vägen till det stall där min medryttarhäst står. Men hejdå så länge KRK, och tack för en fantastisk tid!

(Bilderna, plus några till ligger f.ö här)

Skolavslutning för två små troll

Igår var det studentande för hela slanten här i Karlstad och visst kan väl det vara kul, men i år så hade jag inte direkt något eget intresse i det hela. IDAG däremot så har en riktig snygging slutat trean, om än i grundskolan, så idag så har jag varit iväg på skolavslutning (är fortfarande lite bitter över den uteblivna jordgubbstårtan, hör inte det till?!).

Dessutom så passade min andra bror på att gå ur tvåan på gymnasiet, så när båda bröderna skolavslutat klart, mamma återvänt till jobbet, och solen sken från en klarblå himmel (okej, det sista kanske eventuellt bara var önsketänkande...) så var det dags att fira med lunch på stan. Och självklart fick pojkarna välja vart vi skulle äta...

Vi var tydligen inte de enda som tänkt i samma banor dock...


Studentande

Nu var det ju ett par år (bokstavligt talat) sedan man själv tog studenten, men när det begav sig så kan jag inte säga annat än att det var hur kul som helst! Blir lite nostalgisk och önskar så smått att jag fick göra om det (bara ett par år till i gymnasiet... kanske vore någonting... Eller kanske inte...).

Hade egentligen inte tänkt att bry mig om några studenter idag, men tji fick jag. Min fina vän Maja hörde av sig och innan jag visste ordet av så var jag nere på stan bland tjoande studenter på tutande lastbilar. Maja hade varit och uppvaktat vid ett utspring, men själv nöjde jag mig med att le lite åt alla lastbilsflak innan vi satte oss på en uteservering, drack kaffe och tog igen det faktum att vi inte setts på säkert ett halvår. Tack gode gud för att folk kommer "hem" över sommaren!
Jag, när det begav sig.
Maja spanar in studenterna...

Saknade bloggen

Efter att inte ha bloggat på säkert ett halvår så snubblade jag plötsligt över ett gammalt inlägg jag skrivit. En vän på facebook (finns det någon annan slags vänner nu för tiden...? ;) hade länkat till en hemsida (om ett ridläger med tillhörande uppvisning som jag brukar pallra mig iväg och titta på) som i sin tur sedan inehöll en länk till det där gamla inlägget jag skrev. Ibland blir man allt bra förvånad över hur saker slumpar sig...

Helt plötsligt vällde nostalgin över mig och jag var bara tvungen att titta till min lilla blogg för att se hur det var med den. Och tja, det verkar ju bara vara bra, så nu lär jag väl bli fast här i tid och evighet framöver ;)


Förrymd bloggerska tillbaka på banan igen

RSS 2.0