Packlista

Ska ut och campa med klasskamraterna ikväll, vilket blir starten på ett par veckor med ytterst lite skolarbete och ytterst mycket annat kul att göra. Anyway så fick jag för mig att börja dra fram grejer redan nu på morgonen eftersom jag hade lite tid över. Än så länge har jag kommit såhär långt:
  • Filt (i fall det blir kallt)
  • Varm tröja (se ovan nämnda anledning)
  • Paraply (i fall det börjar regna)
  • Extra strumpor (i fall de jag har blir blöta och kalla)
  • Bok (i fall kvällen blir tråkig)
  • Sovsäck (se ovan nämnda anledning)
Jag känner mig otroligt optimistisk måste jag säga!

Mors dag

Nu har jag varit iväg och hyrt film. Köpt lakritskritor (mammas favoritgodis...). Skurit upp lite grönsaker och gjort dipp till. Ska fixa en kanna te. Sedan blir det filmkväll med mamma. Är jag inte en otroligt snäll dotter som fixar i ordning allt detta på mors dag?

Att jag själv mest vill sjunka ned i en soffa framför en film med en kopp te och lite tilltugg har ju absolut inget med saken att göra... Men jag tycker ändå att det ska bli skönt att ta det lite lungt efter en lång och slitsam dag som började med en sån där riktigt ansträngande sovmorgon bredvid den där otroligt fina killen jag har. Den fortsatte sedan med att vi gick ut och köpte glass och satte oss vid en solvägg, vilket också var mycket jobbigt! Efter det tänkte jag promenera hem, men han var gentlemannamässig nog att skjutsa mig istället, vilket ju självklart också tog rejält på krafterna och väl hemma blev det sådan där riktigt krävande solning med en bok ute på gräsmattan.

Skämt åsido promenerade jag faktiskt iväg och tränade en sväng på eftermiddagen också, så jag vill poängtera att jag i alla fall har lite anledning att känna mig sliten.

I've Had the Time of My Life

Soundtracket från Dirty Dancing och en sådan låt man bara inte kan låta bli att småle åt.

Nu är det i och för sig inte den filmen jag sitter och ser på, utan Dirty Dancing 2, som inte har någonting att göra med första filmen egentligen. Lite smårolig är den i alla fall och det är otroligt skönt att bara få sjunka ned i soffan och göra ingenting. Näst följande på schemat är Heartbreak Kid och jag håller tummarna för att även den är bra.

Om en timme

Har bara en lektion idag, efter lunch. Men jag åkte glad i hågen till skolan på förmiddagen ändå. Var tvungen att skriva ut lite saker och vi hade tydligen inga papper i vår skrivare, defenitivt inte de femtio A4 ark jag behövde. Efter att ha fixat ut allting och lämmnat in till de berörda lärarna så tänkte jag att jag kanske skulle försöka få i mig lite mat också. Hittade ett par klasskompisar i matsalen och satte mig och åt en bit och umgicks med dem. Lite stressad var jag dock, vi började ju liksom tio över. Och klockan var när jag kom dit ungefär fem i. Men vi hann gott och väl och stosade iväg från matsalen. Jag slängde en extra blick på klockan och insåg att den var tio över elva. Vi börjar tio över tolv... 

Så nu sitter jag i en datasal med en annan kompis och gör inget som helst vettigt alls.

40 timmars arbetsvecka, släng dig i väggen!

Nämnde ju i föregående inlägg att, för att citera, schemat börjar glesna såhär framåt slutet av terminen. Onekligen så ser det ju lite tunnt ut när jag tittar på vad vi egentligen har för lektioner den kommande veckan.

Men sådana petitesser som att vi då kommer bli otroligt sysslolösa låter klassen sig absolut inte nedslås det minsta av. Nej, vi ser till att kompletera schemat med diverse andra aktiviteter istället.

Madde antecknade tack och lov allting...

Av någon anledning tror jag inte att vi kommer hinna ha tråkigt speciellt mycket i veckan. Vi kommer vid närmare eftertanke nog inte hinna med så värst mycket alls i veckan vid närmare eftertanke. Speciellt inte om man har i åtanke om att vissa av aktiviteterna dessutom kräver omständiga förberedelser. Som att shoppa badkläder till exempel.

Sedan följer ytterligare en vecka, med ett, om möjligt, ännu mer späckat schema och jag funderar över när jag ska ha tid att äta och sova egentligen?

Oj, vad fort tiden går...

Sista lektionen idag blev det ingenting av (schemat börjar glesna såhär framåt slutet av terminen) och lektionen innan dess var kortare än vanligt. Toppen! Tänkte jag. Då hinner jag hem och kan skriva klart arbetet vi ska lämna in imorgon, och fixa allt annat som också ska vara klart då. Well, nu sitter jag här, ska snart iväg och träna och är egentligen en smula stressad för att jag måste leta fram träningskläder och sådant där innan dess. Något skolarbete har jag absolut inte gjort och inte något annat vettigt heller egentligen. Vilken tur att jag inte har några planer för ikväll då!

Semifinal?

Pappa bläddrade lite i tidningen förut och konstaterade att det var semifinal på gång. Mamma jublade glatt (?) över att ha något att se på under kvällen. Jag stod frågande och undrade vilken sport det gällde och kunde inte för mitt liv förstå varför den frågan möttes av gapskratt. Det var tydligen semifinal i sjungning på gång. Jaha? Nu står alltså tvn på nere i källaren och spyr musik ända ut i köket.

Själv målar jag naglarna röda, sitter och samlar kraft nog att göra en kopp te (ytterst ansträngande) och konstaterar att vi har dans på schemat imorgon. Vad har man på sig då egentligen? Funkar jeans? Ska man ha någon slags skor på sig? Borde man fixa till håret så man inte iderligen får det i ögonen? I don't know!

"Sol och 24°c"

"Nu frammåt kvällen en sådär 22°c varmt."

Mamma sitter och kommenterar vädret i le Lavandou. En liten stad vid medelhavet, i södra Frankrike. Nära huset vi brukar bo i när vi befinner oss i la France. Mor, far och bröderna ska dit i sommar och får jag tid över åker jag nog också ned en sväng. När jag kontrar med regn och 10°c känns det extra mycket som att jag nog definitivt har lite tid över, det finns nog ingen tvekan om saken vid närmare eftertanke.

För att inte försjunka allt för djupt i deppighet över rusket utanför fönstret vill jag dock nämna att picknicken i förmiddags med Lovisa och, vilket jag inte visste innan, även Madde bjöd på riktigt härligt väder. Några moln på himmlen gled förbi och då blev det lite kyligt bland kakorna och chokladen i gröngräset, men på det stora hela var det soligt och varmt och riktigt mysigt. Att inte Sverige bjuder på sådant väder oftare?

Picknick

Sitter hemma hos Christoffer, äter müsli och försöker skriva lite på en filosofiuppgift. Med tanke på att jag sitter och bloggar istället är det kanske ganska uppenbart hur bra det går? Herrn i huset (eh, lägenheten) flydde fältet för flera timmar sedan och jag ska snart följa hans exempel. Jag ska bara stänga fönstren, som av någon dum anledning (typ som att jag öppnade dem...) står öppna och blåser kallt, och avsluta filosoferandet först.

Sedan ska jag promenera hem och hämta min, numera hela, cykel för cykeltur mot Wallinders där jag ska möta upp Lovisa så vi kan kirra lite fika. För sedan har vi nämligen tänkt oss att ha picknick. På gräsmattan utanför skolan. Närmare bestämt precis utanför skrivsalen där våra små vänner sitter och skriver matteprov. Så att vi kan skratta lite åt dem och känna att vårt eget pluggande, om vi nu får något gjort, inte är så hemskt ändå.

Mission Impossible

Om jag någonsin gifter mig så ska jag absolut göra det i slutet av sommaren eller eventuellt början av hösten. Att bli brun nog att kunna bära upp en vit klänning till början av juni känns helt enkelt inte som en rimlig idé.

Jag jobbar dock på det (solbrännan alltså, inte bröllopet) och har därför tillbringat eftermiddagen i trädgården med att gräva upp maskrosor. Mamma lovade yngre versionen lillebror 50 öre för varje uppgrävd maskros i morse men vägrade ihärdigt att sluta ett liknande avtal med mig. När lillebror tröttnade efter två maskrosor och jag gick runt och såg uttråkad ut lovade pappa mig dock pengar att gå och köpa glass för om jag hjälpte lillebror en smula på traven (och dessutom lovade att köpa glass även åt min far). Så nu har vi en mycket tjusig gräsmatta full av svarta hål, varsin glass i magen och förhoppningsvis så har jag i alla fall lagt grunden för att bli lite brun.

Om inte annat så skaffade jag mig i alla fall väldigt snabbt otroligt bruna/svarta händer när jag först plockade maskrosor och sedan monterade isär min punkterade cykel.

Another Day In Paradise

Träffade några supergulliga tjejer igår kväll. Först blev det naturligtvis sådan där obligatorisk uppdatering om vad som hänt sedan senast, lite skvaller över varsin drink med andra ord. Efter ett tag samlade vi sedan mod till oss och fortsatte vidare för att konfronteras med en bowlingbana. Hur det gick där ska jag inte ens uttala mig om...

Sedan, ja, sedan blev det glass. Glass. Ni vet sådandär kall grejs som man äter på sommaren. Och jag kan ju meddela att det var allt annat än sommar igår kväll. Regn och rusk om än en helt okej temperatur. Men glass blev det ändå, vilket faktiskt trots mina betänkligheter visade sig vara en bra idé.

Så kortfattat så, så hade vi en mycket mysig kväll (så..). Vilket jag förövrigt ska försöka komma ihåg, och glädjas över, nu när jag istället ska sätta mig ned och plugga.

Godmorgon!

Jag börjar vid tjugo i två idag. Ändå har jag redan varit vaken en halvtimme nu när klockan inte ens är åtta. Varför? Jo, för att lämna lillebror i skolan. Måste dock få honom att slita sig från tvn för att sätta på sig kläder, slita sig från tvn för att äta frukost, slita sig från tvn för att faktiskt gå till skolan. Och så vidare... Inte en särskilt lätt uppgift som ni kanske förstår.

Själv ska jag försöka slita mig från datorn nu, för att slita honom från tvn så att vi kan promenera iväg.

Sommaren är på besök!

Ligger på en filt på den nybyggda altanen. I solen. I shorts och t-shirt. Utan att frysa.

Te & Chokladmuffins

Med riktigt efterlängtat kvällste, en nybakad chokladmuffin och det mesta på dagens "att göra"-lista avprickat så ligger jag nu i soffan med datorn i knät och bara tar det lungt.

Att jag förut hade så ont i ryggen att jag mest ville rulla ihop mig till en liten boll och gråta är nästan bortglömt efter en varm dusch och nu lite avkoppling i soffan.

Att jag har en del att göra i skolan kan jag faktiskt tänka på imorgon istället, när jag har förmiddagen ledig på grund av att kemi-delen av klassen har ett prov schemalagt då.

Att jag om mindre än en månad är arbetslös i en värld där jobb som inte kräver att man är 24, har tio års arbetslivserfarenhet och sju års högskolestudier i bagaget, är beredd att jobba ideellt och flytta till norge verkar lika sällsynta som flygande grisar med kohuvuden orkar jag inte riktigt bry mig om dygnet runt.

Kort sagt är livet rätt härligt just nu.

Kvällen i bild

När jag kom hem förut blev jag ombedd (tvingad...) att springa till affären - där det visade sig att de hyrde ut film för tio kronor. Efter lite om och men enades jag och min mor om en film vi båda kunde tänka oss att se och följden blev att kvällen har spenderats framför tvn.

Need to say more?


Vilket väder!

Och vilket otroligt orginellt samtalsämne!

Anyway, jag kan inte sluta förundras över hur snabbt det växlar. Idag har det i och för sig varit grått nästan konstant, med bara lite små förändringar i temperaturen och bara någon enstaka regnskur under dagen, men igår? Jag var iväg och dansade Zumba (faktiskt riktigt kul) på förmiddagen och kunde knappt ta mig till bilen torskodd. Ställde in mig på att inte grilla på kvällen men kom ändå iväg till Borgmästarholmen sedan. Då hade det hunnit bli strålande sol och fint väder som hängde i hela kvällen/natten (ja, inte solen då, den gick ned...) under tiden som vi grillade torrt påskgodis, spelade brännboll i mörkret och mest satt runt elden och pratade. I fredags var det likadant, förutom solen. Det regnade inte ibland, passade på att spöregna just när jag var ute på långpromenad med kusinernas vovve som var på besök och slutade sedan regna igen lagom tills jag kom hem. Typiskt!

Pälsbollen jag var ute och gick med stannade en stund för att beta.


Lite tid över

Det är lustigt. Helt plötsligt har jag inte en vecka full av prov framför mig utan istället flera dagars ledighet. Så vad gör man när man inte pluggar fysik längre då? Jo, man passar på att upplysa världen om diverse saker som äro av yttersta vikt att den vet om.
  • Jag lagade ytterst delikat middag förut.

Kycklingspett med ris och jordnötssås och till detta sallad och fyllda champinjoner (som dock var mammas verk) rosé (som dock senare ersattes av riesling), vatten och så eh... ja, det är ju inte så att jag hade kunnat låta bilden tala för sig själv eller så...

 

  • Finns det något som får tycker är godare än hö så är det regnkappor

Vi åkte ut en sväng till Väse förut. Gick på marknad i ungefär två minuter. Fikade i ungefär två timmar. Blev uppätna av en hel flock ondsinta får.


  • Min pojkvän är faktiskt inte en hemsk person
Tydligen så framställde jag den där människan jag är tillsammans med i dålig dager i föregående inlägg. Oklart ännu om det var för att jag råkade skriva att han är söt eller om det var för att jag kommenterade hans tv-spelande. I vilket fall som helst så vill jag, för att undvika att han blir arg på mig, passa på att dementera att han skulle vara särskilt hemsk eller så.

  • Jag sitter och lyssnar på musik

Affirmation, helt klart värt att lyssnas på.

  • Min pojkvän är faktiskt riktigt trevlig
Okej, min något ironiska humor mitt i natten får mig att framstå som allra minst ett offer för grov misshandel eller så. Well, I'm not, kan jag ju lugnt säga. Är däremot en smula förundrad över att någon kan vara sådär jäkla charmig som han lyckas vara hela tiden. Dessutom är jag en smula förundrad över att jag liksom träffade denna underbara kille. Det är ju nästan så att man blir religiös alltså.

Kompleterar med bild på den där typen som jag liksom har fallit totalt för.



Somebody help me?!

Sitter bredvid någon som med glad och lycklig röst annonserar hur många han har dödat, följt av ett litet skratt. Är det kanske nu man ska bli rädd och fly fältet? Fösöka smyga till dörren lite obemärkt?

Eller kanske inte ändå. Han är ju faktiskt jäkligt söt även när han spelar Tv-spel. Så istället för ett flyktförsök så tror jag att jag satsar på en räd in på facebook. Se vad som har hänt i världen under de cirka två minuter som jag varit borta därifrån. Så att jag sedan med gott samvete kan logga ut och lägga mig och läsa en stund.

Borttappad cykel...

Eller ja, tappad och tappad är den ju då inte direkt. Att lyckas tappa en cykel verkar faktiskt ganska avancerat. Däremot har jag lyckats ställa ifrån mig den på okänd plats utanför sjukhuset. Cyklade dit med en kompis i spöregnet för att hälsa på en annan kompis och för att undvika att bli mer dränkta än vi redan var så ställde vi ifrån oss cyklarna vid närmsta lilla anonyma ingång innan vi skyndade oss in för att gå vilse i källaren litegran och sedan faktiskt hitta rätt tillslut. Han försökte sedan förklara för mig att vi ställde cyklarna mellan två busshållplatser (jaha!?) och jag planerar att möjligtvis åka dit och leta imorgon om halva jordens sötvattentillgångar slutat falla ned över våra huvuden vid det laget.

Skulle vilja vrida fram tiden några timmar.

Filosofiprovet jag skrev igår kändes helt okej. Slutprovet i Fysik B som är på gång nu känns däremot inte okej. Jag kom precis fram till att jag inte kan någonting om fysik. Jag borde ha pluggat mer igår. Borde ha sprungit iväg och köppt en chokladkaka att tröstäta på under provet. Men vad gjorde jag? Jag gick och flög av en häst istället. Nu är jag ganska öm och mörbultad och är dessutom jättestel i nacken. Känns som bra uppladdning inför provet måste jag säga.

Äntligen!

Jag har precis skrivit klart ett tal på franska som jag har filat på hela helgen. Det är inte särskilt långt, särskilt avancerat eller ens särskilt bra, men det är klart! Dessutom har jag bakat en kladdkaka som är tänkt att distrahera mina åhörare under tiden jag pratar så att de inte lägger så stor vikt vid vad jag säger.

Nu är det nästan så att jag längtar tills imorgon så att jag får detta överstökat. Eller ännu hellre tills onsdag eftermiddag då jag dessutom kommer ha hunnit gjort tisdagens filosofiprov och onsdagens fysikprov och istället har en stundande långhelg framför mig.

Åhh!

Hittade en så otroligt snygg skinjacka när jag var på stan idag med Yi. Gick omkring i flera timmar och letade efter en liknande i bomull innan jag provade ovan nämnda jacka, som förövrigt var ungefär den första jackan jag såg på hela dagen (så typiskt...). Den kostade runt 650 spänn och jag var ganska övertygad om att det är lite över min budget, men så kommer jag hem och berättar detta för mamma och får responserna:
  • Åh, vad billigt!
  • Köpte du den inte direkt?
  • Jag kanske inte kan betala hela, men vi kan ju prata om det.
Nu funderar jag på att dra med min mor ned på stan imorgon direkt när affärerna öppnar (klockan tolv alltså... haha, här är ingen speciellt morgontidig) och köpa den. Men först ska jag promenera iväg till Kronoparken och krypa ihop bedvid den där underbara pojkvännen jag har och försöka förtränga allt som händer i skolan den kommande veckan.

Lördag förmiddag.

Ska strax ned på stan för lite kvalitetstid och shopping med en viss liten kines. Vi konstaterade, efter lite mailande på facebook, att vi aldrig ses bara vi två utan liksom alltid hela gänget. Så det ska bli trevlig. Dessutom får hon ju ett helt utmärkt smakråd med sig på sin shoppingrunda nu...

Bestämde igår, eftersom hennes mobil inte fungerar, att vi skulle ses klockan ett nere på torget och jag var helt fascinerad av att man kunde stämma möten på det sättet. Inte ringa när man kom fram, inte bestämma tid lite ungefär över sms, vara tvungen att leta (!) efter varandra när man kom fram till på förhand uppgjort ställe. Var det så man gjorde för i världen? Fascinationen avtog dock när hennes pojkvän smsade och undrade om det var okej att skjuta upp det en halvtimme. Tekniken återvände till världen och jag blev rätt lättad över att få lite extra tid på mig. Dock ska jag nu vara där om 22 minuter (32 eller dylikt enligt Yis tidsuppfattning...) och sitter just nu i mjukisbyxor med en skål müsli och en kopp te... Hmm...

Jag blöder... i huvudet.

Vilket kanske inte låter så kul, men jag kan inte annat än skratta åt det...

Förutom att ha lyckats bloda ned mitt otroligt snygga hårruffs är hela jag även lite täckt av isoleringsludd sådär. Det har med andra ord varit en riktigt rolig dag i skolan. Det började med en filosofilektion, fortsatte med nudelwok till lunch och sedan begav vi oss upp i taket där jag lyckades slå i huvudet i ett utstickande metallrör medan vi kröp i någon slags ventilationsgång. Vi recognicerade uppe på taket (soligt och fint men lite väl blåsigt) inför möjlig picnic innan vi begav oss ned i källaren och bläddrade i skolkataloger från åttiotalet. Sedan började kamraternas håltimme dra sig mot sitt slut och jag cyklade istället hem i motvinden för att nu sitta här och samla mod nog att öppna fysikboken...

Konsekvenser av att inte kunna sova...

Klockan är strax efter åtta och jag börjar om en sådär två timmar. Vaknade när pojkvännens alarm började tjuta vid 20 över fem och har varit vaken sedan dess. Nästan tre timar kan ju alltså den som är haj på huvudräkning (eller har en miniräknare till hands...) räkna ut. Försökte somna om lite halvhjärtat när jag blev lämnad för en buss skull vid sextiden men det gick uppenbarligen inte så bra...

Nu kan jag istället konstatera att pojkvännens diskhög krympt betydligt (jag hoppas att han inte blir allt för besviken när han komer hem och inser att han gått miste om sitt planerade fredagsnöje...) liksom även som antalet olästa sidor i boken jag håller på att läsa. Jag har dessutom hunnit med att te en riktigt frukost (dvs. en kopp te och en macka) och kolla av precis allt som hänt på facebook. En promenad till skolan är inplanerad om sådär en timme men fram tills dess vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Tänk vad mycket tid man får över när man kommer upp lite för tidigt.

Trötta fötter

Och en trött Amanda.

Eftermiddagen har bestått av shopping på stan med mamma. Vi har bland annat besökt ungefär varenda skoaffär i hela staden (vilket faktiskt gav resultat, i form av ett par inhandlade skor, tillslut!), lite snabbt tittat in i en väskaffär fem minuter innan stängning och roffat åt oss första bästa väska samt inhandlad en axelbandslös BH. Detta på mindre än två timmar och jag är helt stum av häpnad över effektiviteten.

När vi slutligen anlände hem kastade jag i mig en halv skål yoghurt med äpple och müsli innan det bar iväg för att dansa. En helt klart underskattad motionsform! Börjar förstå ungefär hur man ska göra för att hänga med någolunda i svängarna och det går helt klart inte att inte tycka det är roligt.

Nu sitter jag här med tunga ögonlock och värkande fötter. Pratade för ungefär en och en halv timme sedan i telefonen en stund med en väldigt trött pojkvän som var på väg att gå och lägga sig. Tyckte att det lät som en otroligt bra idé och var glad att han, som äldre och klokare förebild, föregick med så gott exempel (eh? det var en bra idé i alla fall...). Men ändå så sitter jag här nu och sover fortfarande inte...

Fail

Jag och mamma var ju iväg och köpte müsli igår.

Självklart hade vi varken fil, yoghurt eller dylikt hemma i morse så det fick bli rostbröd till frukost trots en full müslipåse i skafferiet.

Jag måste erkänna att det kändes sådär lagom surt.


Plugga var det ja.

Förutom några timmars pluggande i solen i eftermiddags, då effektiviteten kan ifrågasättas (kan möjligtvis ha vänt upp ansiktet mot solen och slumrat till...) så blev det inte riktigt lika mycket pluggat som jag tänkt mig. Att provet jag pluggar inför är redan imorgon gör ju inte saken bättre direkt.

Vad som istället upptog tid var en promenad iväg till Välsviken för att köpa müsli (helt klart värt 30 minuters promenerande enkel väg...) och... eh... ja? Vart tar tiden vägen egentligen? Alla de där timmarna som var kvar utav dagen bara försvann. Helt plötsligt. Nu sitter jag här med en säng som måste bäddas innan jag kan gå och lägga mig och inser att lite sömn (och imorgon bitti lite nyinköpt müsli!) i kroppen kanske leder till ett något bättre provresultat än om jag sitter och somnar över inskrivningspapprena imorgon...

Igår: Godis - Idag: Träning

Som uppföljning på gårdagens inlägg så vill jag bara påpeka att jag faktiskt var och tränade förut. Jag och mamma åkte iväg till varsitt pass direkt efter kvällsmaten (vilken fantastisk planering!) och sedan tog vi en promenad runt lambergstjärn innan vi satte oss i bilen och åkte hem. Nu sitter jag och dricker te, pluggar lite och suckar, som varje söndagskväll, över att det är måndag i morgon.

Men att det är måndag imorgon innebär ju i alla fall att det har varit helg, och en riktigt trevlig helg dessutom!

Idag åkte jag, mamma och småbröderna ut till morfar och tittade på hans söta små lamm.


Igår
så gjordes inte så mycket annat än att slappa. Åt godis (det kanske framgick?), såg på film, badade bastu, åt hamburgare, passade på att klänga lite extra mycket på pojkvännen (som liksom har fått för sig att spendera de närmsta veckorna ute i ingenstans), läste, såg på tv och åt chips.
Detta förevigades inte.

I fredags
var jag ledig. Passade på att skaffa mig en rejäl träningsvärk inför helgen genom att gå på ett skivstångspass och sedan bar det av till Kristinehamn på 70-års fest.


Igår: Fest - Idag: Godis

Igår var det 70-års fest i Kristinehamn. En förövrigt väldigt trevlig tillställning!

Idag tog sig hela familjen på ett eller annat sätt hem därifrån.

Innan vi nådde hemmets trygga väggar insisterade dock mamma på att vi skulle stanna och köpa lite lakritskritor för att lindra huvudvärken.

Nu har vi en hel påskhelgsförbrukning av godis för ett mindre samhälle hemma.

RSS 2.0