VÄstust vs. VÄrmland


Påskhelgen tillbringade jag, kidnappad av min mor och far, på en liten ö utanför Göteborg. Sol vind och vatten i stora mängder. Påskfirande. 20års-kalas för kusinen. Promenader över klipporna och en allmänt underbar helg blev följderna av det...


Igår kväll kom jag hem till Karlstad igen, där det snabbt blev att ladda om för nya resor.

Idag har Patrik tagit med mig upp till Ekshärad, där hans föräldrar bor. Lika vattennära och fint som i Göteborgs skärgård, men onekligen väldigt annorlunda. Stenarna lyser med sin frånvaro och istället kryllar det av svarta katter (oklart dock om de kan räknas som något typiskt för den Ekshäriska naturen eller ej).

Fångad i chokladträsket mot min vilja...

Jag hatar att springa. Hatar joggingrundor och löpturer och allt vad det nu heter. Förstår mig inte på folk som ger sig ut varje dag och springer milen, är totalt oförstående till att gymmet avfolkas så snart det blir springväder (i dubbel bemärkelse) ute.

Men just nu känner jag mig lika tung som en elefant, har spring i benen och kan inte sitta still, vill röra på mig och göra något roligare än att ta den där eftermiddagssiestan som alla andra verkar ha bestämt sig för att ta. Eftersom jag befinner mig på en ö, där jag varken vet om de har något gym, eller om där i så fall skulle pågå någon rolig verksamhet på påskafton så tänkte jag att en joggingtur kanske skulle kunna tänkas vara trevligt för en gångs skull trots allt.

Det är bara det att jag inte riktigt packat för något dylikt... Skor har i och för sig min mor ett par som jag kan låna, någon vanlig t-shirt kan jag ju alltid offra till ett så ädelt ändamål och ett par mjukisbyxor, om än inte optimala, har jag faktiskt med mig. Men den där jävla sport-BHn ligger ju hemma. Vilken tunn BH som helst skulle jag till och med kunna tänka mig att nöja mig med, sån panik är det, bara inte den jag har på mig just nu. Men det är tydligen helt omöjligt att få tag på, så jag får väll ligga kvar här och äta choklad istället.

Vår

Idag var mormor och morfar här och fikade, och passade på att kolla upp hur jag har det här borta på andra sidan stan. Till min stora glädje så fick jag därför möjligheten att testa balkongen, se om den var fikaduglig och avnjuta en kopp kaffe i solen. Helt klar godkänt!

Mamma skickade senare några våriga hälsningar och ett mms på blommorna i trädgården och jag fick akuta "vill ha-känslor" vilket jag för en gångs skull var ganska snabb med att åtgärda, istället för att bara sätta upp det på den mentala "att göra"-listan för att sedan skrota idén några månader senare. Jag och Patrik promenerade till plantagen, som bara ligger någon kvarts promenad bort, där vi införskaffade diverse blommor och ett litet träd som nu är inflyttade och planterade på balkongen. Rätt snyggt om jag får säga det själv, men givetvis kom jag ju inte på tanken att fota mitt dagsverke medan dagsljus fortfarande fanns, så bildbomben idag får bestå av dessa små solar som jag hittade på vägen hem:

Aprilväder till trots så skulle jag vilja hävda att det är vår i luften...

På besök

Har varit och hälsat på hos min familj, vilket om jag ska vara ärlig kändes en smula märkligt. Efter jobbet, som slutade strax innan lunch, så tog jag en promenad i det fina vädret, kom hem till huset där jag inte längre bor och fann det, föga förvånande, helt tomt.

Så vad gör man? Jo, man lagar lite nudelwok i köket som inte längre innehåller alla de där basala grejerna som man alltid var så noga med att se till att far köpte hem, sätter sig och surfar in på facebook på mors dator medan man saknar sin egen lilla laptop och så passar man på att fortsätta rensa lite i garderoberna. Trots alla saker som jag flyttade i förra veckan fick jag och Patrik ände med oss tre kassar med saker när vi sent om sider begav oss hemåt. Innan vi kom hem igen hann vi dock med både en tur förbi stallet, där jag hoppat och Patrik suttit och surfat/filmat med sin Galaxy tab, och en middag med min fina familj.

Man kan ju inte vara hur ambitiös som helst

Jobbar bara lite drygt halvtid i princip hela april ut, bara förmiddagar, vilket betyder att jag har eftermiddagarna över till annat, vilket är hur skönt som helst. Man kan ju dock tycka att det är då som jag borde ha tagit väl till vara på tiden. Kanske hunnit storstädat lägenheten, tvättat bilen, bakat en massa eget bröd, byggt en tidsmaskin och gått ut och sprungit en mil (eller glöm den sista punkten förresten... den var kanske lite väl orealistisk)? Men nej då, allt jag tänkt hinna med idag har reducerats till att lite snabbt smita förbi affärn och handla kvällsmat på vägen hem, diska lite, äta lunch och framför allt sova middag... Hur kunde det bli så?

Ska i alla fall massa mig iväg till gymmet alldeles strax, eftersom jag ska möta upp Patrik där vid fyra när han slutar. Hade tänkt gå i lite extra god tid för att redan ha hunnit träna lite när han dyker upp, men jag kom fram till att en timmes promenad dit, överdrivet mycket träning och sedan en timmes promenad hem igen kanske var att ta i lite väl...

Cheesecake och deklarationer

Min sambo (men visst serrni, har adressändrat, officiellt flyttat in nu och sådär) fyller år idag (man skulle ju kunna tro att hela han är ett aprilskämt) så imorgon har vi bjudit hit lite folk på fika/smörgåstårta och fika. Och bjuder man in folk på fika så har jag för mig att det hör till god ton att inkludera någon form av fikabröd i det hela, så att jag har enorma cravings efter cheesecake passar ju bra!

I förra helgen var vi nämligen ute på Bergvik med min mor och fikade lite där, och Patrik beställde en så otroligt god citroncheesecake som gav mersmak. Så idag har jag, förutom att jobba några timmar och sedan äta lunch med Patrik och hans bror, stått och bakat cheesecake. En med lime som jag tänkt garnera med färska jordgubbar, och en med lite vit choklad i, som jag tänkt ha hallontopping på, håller tummarna för att de blir ätbara fast jag aldrig bakat cheesecake förut och trots att jag inte riktigt följt något speciellt recept.

Under tiden de stått i ugnen så har jag dessutom hunnit med att deklarera, något som jag gladeligen gjorde efter att ha insett att jag får mer tillbaka på skatten än jag får ut en normal månad (även om det kanske säger mer om min månadsinkomst än om storleken på skatteåterbäringen...). Jag har utöver det även hunnit med att dammsuga... hela två rum. Sedan lät dammsugaren så mycket, katterna blev så vettskrämda och jag har fått för mig att åka och träna. Så då fick det vara...

RSS 2.0