Mörkret sänker sig ned över jorden...


Brukar ta tillfället i akt att få lite gratismotion och cykla till skolan. En nätt liten tur på en knapp trekvart och faktiskt ett riktigt bra sätt att starta dagen på. Dessutom blir det ju inte sämmre över att Karlstad faktiskt är rätt fint när solen lyser och man själv är på bra humör.

Efter lunchande med några fina klasskompisar och sedan tre timmars föreläsning såg det dock väldigt annorlunda ut på vägen hem. Och var dessutom i alla fall 110 grader kallare, minst. Varför kan inte dagarna vara lite längre, och varmare, även på vintern för?

Gardinerna med det där lilla extra

Egentligen skulle jag vilja byta ut gardinerna i hela lägenheten. Något nytt fräscht och roligt vore inte så tokigt. Men jag tröstar mig med att det snart är dags för julgardiner ändå, och då kan man ju alltid passa på att hitta något nytt och roligt lagom tills man ska plocka ned alla röda gardiner igen.

Å andra sidan kanske jag borde nöja mig med de vi har, för ärligt talat, hur många kan skryta med att ha gardiner med svans hemma?



Varrierar mig stort

Dagens frukost:

Till skillnad från igår så har jag skippat basilikan med mosat ned en halv avocado i keson. Tror eventuellt att jag fastnat i keso-macka träsket... Men till mitt försvar så måste jag ju påpeka att det är så otroligt gott! Bra start på dagen helt enkelt!

Annat som gör att jag tycker att starten på dagen varit bra är att jag redan hunnit tvätta så att vi nu har högar med ren vikt tvätt liggandes i lägenheten. Jag känner mig så duktig! Dessutom så passade jag på att ta en rask promenad (kunde inte förmå mig att jogga när det var så kallt...) runt omgivningarna medan kläderna torktumlade och det var verkligen ett mysigt sätt att vakna till på.

Ny vecka, nya tag

Efter att förra fredagen (den för lite drygt en vecka sedan alltså) skrivit min sista tenta för den perioden så hade vi uppe på universitetet en ganska lugn kom-igång vecka för de nya kurserna förra veckan. Det gillar vi! Har inte direkt funnits något att plugga på utan istället har jag hunnit träna, gå på bio (Tintin i 3D, med Patrik och sjutioelva små ekonomer, vi dominerade helt klart biosalongen), äta lunch (åh, Vero! Åh, currypasta med kyckling!) och sedan ta en lång shoppingtur i stan (länge sedan vi hann med det!), ha shotkväll uppe på campus följt av en kvarts utgång, vara på Mårten gås-middag med familjen hemma hos morfar (mysig tradition!) och till sist mysa med tjejerna och Patrik över glögg, pepparkakor med ädelost, saffransskorpor, clementiner, tända ljus, julmusik och diverse annat när vi tjuvstartade julen lite smått igår kväll.

Nu är planerna för dagen att äta upp min egengjorda lyxfrukost och sedan läsa lite inför dagens föreläsning (i kursboken som jag fortfarande inte rivit av plasten på...) innan jag ska laga mig en matlåda och cykla iväg till universitetet för lunch (alltid mycket roligare än att äta själv) innan föreläsningen börjar vid ett. Låter inte som att det blir särskilt svårt att hinna med måste jag säga...

Lingongrova med keso, tomat, basilika och lite flingsalt. I'm in heaven!

Övergav stan för några timmar

Idag blev det en tur ut på landet, kela med katter, leka med hund, klappa får, andas frisk luft och äta massvis av kakor och tårta. Morfar fyllde nämligen år och hade bjudit in oss på födelsedagsfika, och det tackar man ju inte nej till! Dessutom fick jag en chans att träffa småbröderna som jag som vanligt inte sett på alldeles för länge (går det mer än en vecka mellan gångerna har de ju hunnit växa en decimeter var!), moster med en halv familj och såklart morfar med fru. Att det ska vara så svårt att hinna träffa folk som ändå bor såpass nära!
Blommor till födelsedagsbarnet

När vi sedan skulle åka hem frågade jag lite snällt om jag inte kunde få dra upp ett par av purjolökarna som fortfarande stod och grönskade på åkern (som i övrigt var väldigt tom, purjolökar är tydligen extremt tåliga mot kyla och kan växa i princip tills snön faller om någon undrade). Men det kom jag inte undan med utan att dessutom få med mig ett par kilo potatis, morötter, lök och palsternackor i massor. Så nu blir det närproducerat hela veckan!

Istället för bakispizza

Mår inte så dåligt som jag nog egentligen förtjänar efter igårkväll. Däremot har jag otroligt ont i benen, träningsvärk som tusan i låren och ont i benhinnorna efter fredagsförmiddagens löptur. Att, efter att inte ha sprungit utomhus på över ett år, börja med en lång joggingtur på asfalt och sedan ha så bråttom till en tenta att man inte hinner stretcha ordentligt är nog ingen bra idé...

Well well. I morse var i alla fall huvudvärken där och knackade på, och har man inte värdens sötaste pojkvän om han går upp och fixar frukost, i amerikansk stil med pankakor (med glass och sirap, mums!), bacon, stekta champinjoner, apelsinjuice och såklart kaffe lagom tills man själv vaknar?

Yummy!

Efter att ha piggnat till lite så blev det sedan en tur till Bergvik, storhandlade massor av småkrafs på Ikea och har nu nya lampor i nästan hela lägenheten känns det som. Passade även på att slinka in på Ica och fixa lite snacks inför ikväll, då vi tydligen är värdar för kvällens förfest och där fick en lycklig tjej plocka ihop en sallad i salladsbaren. Livet är inte så tokigt alltid!

Laddad för tenta

Har städat hela lägenhetet. Hela. Och varit ute och sprungit. Srungit. I 25 minuter (mycket för att vara mig!). Sen har jag duschat länge och ätit kålsoppa och nu ska jag förstöra allt genom att gå och packa ned en massa choklad i väskan. Försvarar mig med att det är riktigt djävulsk tenta som ska skrivas och att jag behöver något att trösta mig med. Dessutom så har jag inte gjort annat än att äta fika/godis och sitta stilla typ den senaste månaden, när vi tentapluggat nästan konstant, så en dag till lär ju inte skada.

Men sen så, klockan fem i eftermiddag har jag officiellt ett liv igen och efter tre inplanerade fester/kalas i helgen så ska jag minsann ta tag i det igen. Längtar något så enormt efter att ha tid (och ork, tentapluggande är krävande!) att gå till gymmet igen!

Glatt humör - check

Snart dags att rulla iväg och nu är väskan snart packad.
  • Matlåda - check
  • Kaffe i termos - kokar
  • Fruktsallad - ska bara...
  • Alla miljoner papper - check
  • Utöver papprena även böckerna  - check
  • Hörlurar - check
  • Mobilladdare - check
  • Vattenflaska - check
Dessutom :
  • Shoppingsug - check
  • Presentkuponger att shoppa för - check
  • Ett hum om passande utklädnad -check
Man skulle ju kunna tro att det är en femveckorstur till alperna som är på gång om man dömmer utifrån storleken på min väska just nu... men det är bara ännu en dag på universitetet (med en lite eftermiddagspaus för en shoppingtur på stan och middag hemma innan det bär av tillbaka igen) som är inplanerad. Funderar på att skaffa väska på hjul. Lättare än att bära!

RSS 2.0