Robin Hood

Hade tänkt att gå på maskerad igår kväll, men orkade inte riktigt med att ta mig an ett sådant stort projekt. Istället så blev det filmkväll hos Linnéa, människan som för övrigt har ett utav de mysigaste köken i hela världen. Det är tillräckligt stort för att en ganska stor matplats ska få plats i själva köket, det är ljust, luftigt och jättemysigt inrett och framför allt så är det alltid liv och rörelse där. Det är nästan alltid någon som bakat eller lagat något att äta och oavsett vem som är där så är det alltid en sådan mysig och positiv stämning.

Igår så tog vi en promenad till Casablanca för att hyra film bland det första vi gjorde på kvällen, och när vi kom tillbaka hade Linnéas mamma lagat risgrynsgröt. Att det överhuvudtaget är fysiskt möjligt att göra det innan i alla fall första advent gjorde mig en smula chockad, men när jag väl kommit över den första förvåningen så kunde jag konstatera att hemmagjord risgrynsgröt är riktigt gott och att det var lika mysigt som vanligt med lite kvällste i Linnéas kök.

Efter att ha avnjutit det så pallrade vi oss sedan upp till tvn och såg på Robin Hood, som alltså var filmen vi kom hem med från Casablanca. Med lite avbrott för taxiverksamhet, vilket utökade antalet filmtittande ungdomar, och sedan faktiskt även en väldigt oplanerad maskerad. Nu i efterhand kan jag konstatera att Robin Hood var en hejdundrande bra film som får en fyra utav fem av mig.

Nu syns jag!

Ända sedan diebarnsålder har jag fått inpräntat i mig hur viktigt det är med reflexer när man går ute i mörkret. Efter det att jag skaffade körkort förstår jag verkligen anledningen till det dessutom. Alla dessa siluetter som är ute och rör sig om kvällarna syns ju knappt när man kommer körande!

Sedan lever man ju inte alltid klokt och förnuftigt bara för det, men när vi var nere på stan förut så tog jag i alla fall ett steg i rätt riktning och shoppade, förutom ett par jympaskor och ett nagellack (men dock inga vinterstövlar, trots timmar av idogt letande...), ett trevligt litet väsksmycke.


Kan konstatera att det faktiskt fungerar som det ska...


Småstadsshopping

Efter att ha varit i stallet i torsdags (och förövrigt blivit helt såld på en häst efter två lektioner på henne, som båda gått käpprätt åt helvete... logiskt? nopes) såg jag att jag hade ett missat samtal från huvudstaden. Ringde upp den otroligt fina lilla kines som ringt och fick följa med henne på en tunnelbanetur från förorten och in mot cheerleadingaktiviteter närmare centrum. Fick ta del av de senaste dagarnas inköp mellan utropen från högtalarna i vagnen och kunde enbart kontra med ett par jeans. Vinterskor/stövlar som jag varit på stan i alla fall ett halvdussin gånger och letat efter har jag fortfarande inte hittat några och jag suktar avundsjukt efter Stockholms affärsutbud.

Konstaterar att då det snart börjar närma sig den tid då alla vänner från när och fjärran dyker upp här igen för att fira jul, och jag dessutom vet med mig att vissa av dessa vänner har besök här planerade innom närmare framtid än dess, så är det kanske inte läge att planera in ytterligare någon weekend i Stockholm. Men till våren (eller efter nyår i alla fall) blir det definitivt shopping och sånntdär i huvudstaden. Så länge blir det en dag i Karlstads centrum, med besök i varenda en av stadens skobutiker (hmm... tar kanske inte så lång tid direkt...) vilket sedan följs av nedvarning på något trevligt fik. Och kanske lite andra affärer också, då jag kanske inte är den enda som vill få något shoppat.

Omdebatterat pizzatilbehör

Att ha eller inte ha ost på pizzan... det är frågan.

Kan inte riktigt förstå att hela världen dessutom är emot mig i denna självklara fråga. Förutom att vara onyttigt (but hey, det spelar ingen roll, för jag var på gymmet flera timmar idag...) och dessutom dyr i förhållande till annat man kan ha på en pizza så är ju smält ost inte heller det minsta god. Att man kan förstöra en pizza genom att ha på något så vedervärdigt klibbigt och äckligt övergår faktiskt helt mitt förstånd.


Usch och fy säger jag bara!

Den hembakta pizza som fick bli kvällens middag här avnjöts istället med mängder av ananas, champinjoner, squash (eller zucchini if you prefer), tomat, lök och tomatsås och blev riktigt, riktigt god!

Efter att således ha varit på jobbet hela dagen, åkt direkt efter det och tränat och handlat, kommit hem och duschat, bakat pizza och ätit middag i soffan framför nyheterna (vänta nu? nyheterna? orsak till det är ännu oklar...) så känner jag starkt för att bara gå och lägga mig. Dock känns det inte riktigt legetimt att göra det redan vid nio en fredagskväll...


Ojdå...

Nu har jag visst glömt bort att blogga igen. Å andra sidan har det inte hänt så mycket spännande de senaste dagarna att skriva om. Jag har jobbat och inte jobbat, tagit det lugnt och tagit det mindre lugnt, tränat och dessutom besökt gymmet såpass mycket jag nu ligger i soffan, oförmögen att röra mig på grund av träningsvärk.

Dessutom har jag bytt ut nästan alla galgar i min garderob mot snygga, färgglada barngalgar från IKEA. Mamma tittade på mig som om jag vore dum när hon fick höra det, men garderoben är faktiskt mycket roligare att öppna nu! Dock tog de (galgarna alltså) slut innan kläderna gjorde det så det får väl bli ett nytt besök på Sveriges mest folkkära möbelvaruhus snart.


Det blev ingen glass igår :'(

Halvdag på jobbet, besök på gymmet och sedan hem för att hoppa in i duschen och piffa till sig lite. Det var så min fredag började. Efter det blev det after work med tjejerna på jobbet (känns som att jag hamnat i bra sällskap där!) på Blue moon Bar. Det var tacobuffé, dricka och på scen sändning av Karlstads Nya Radio, följt av coverbandet Frabror Fläsk (never heard of before). Vi dök upp där strax efter fyra, då de andra tjejerna hade slutat jobbet, och sedan drog en trevlig kväll igång direkt.

Efter att ha börjat kvällen så tidigt kände vi oss dock rätt nöjda runt niosnåret sådär, då hade två av tjejerna redan åkt hem och vi andra bestämde oss för att gå till Harry's och ta varsin glassdrink. Till och med jag fick för en stund överge min skepticism mot glass om hösten/vintern och erkänna att det lät som en riktigt bra idé, men tyvärr delade inte en enda bartender på varken Harry´s eller Pitchers vår uppfattning. Istället traskade vi glatt iväg mot Burger King, där det, tidigt om kvällen som det var, var ganska folktomt. Glass gick dock inte att frambringa där heller och vi gav således upp. Blev istället upphämtade av pojkvän till en av tjejerna och jag fick skjuts hela vägen hem till dörren.

Väl innanför dörren då? Jo, då möts jag av min lilla bebis (aka 8-årig lillebror) som kommer hoppande och skuttande och flyger upp i famnen på mig. Hade nog trott att han skulle sova redan då, eftersom klockan var runt tio och det egentligen är efter läggdags. Men nejdå, eftersom han blivit barnpassad av sin storebror (aka min andra lillebror) hade de ägnat kvällen åt att spela dator istället, vilket han glatt berättar när jag frågar hur kvällen varit. På andra frågan, dvs, "har ni ätit någon middag då?" så blev det givna svaret makaroner och chips. Vilken tur att fler än jag hade en trevlig kväll...

Uppe i varv

Inser plötsligt vad mycket man hinner med på en dag om man bara jobbar 5 timmar på förmiddagen. Ännu mer än om man hade varit ledig hela dagen till och med... Hade jag varit ledig hela dagen hade jag liksom börjat den med att ta det lugnt, kanske hittat på något litet under dagen och sedan åkt till stallet på kvällen.

Som det såg ut nu var jag uppe i ottan, jobbade fram till lunch, gick till farmor, tog en långpromenad hem. Fick något konstigt ryck och ägnade flera timmar åt att ihärdigt vända upp och ned på hela huset för att det var så dammigt och äckligt. Åkte till stallet. Och nu har jag kommit hem från stallet, duschat och insett att huset behöver vändas rätt igen... Men det får nog vara tills imorgon för efter att ha hållt igång hela dagen så är det nog välbehövligt att ta en kopp te, varva ned lite och sedan sova.

Även om det får ske utan mina fem miljoner sjuhundraelva filtar (det är sjukt kallt här i huset!) som jag tydligen råkade slänga in i tvättmaskinen när jag var igång förut.

Allvarliga sömnproblem...

Ikväll har det svenska vädret visat på exakt hur nyckfullt det kan vara. Skulle åka och hämta upp en kompis för en tur till stallet förut. När jag åkte hemifrån var det uppehåll. När jag kommit halvvägs efter någon minut så duggade det och när jag sedan hämtat upp henne och vi kommit iväg så kan jag avslöja att det gick i under 70 km/h... på 110 väg. Med en stabil volvo och en förare som inte riktigt gillar att sakta ned är det illa. Anledningen till det var att vattnet stod som en kompakt vägg utanför bilen. Som tur var hade det lugnat sig i alla fall lite när vi kom fram och när vi skulle hem igen för en liten stund sedan så hade det upphört helt.

Nu väl hemma hade jag tänkt att gå och lägga mig på direkten, för att ta igen en hel del förlorad sömn. Men istället har jag redan varit vaken en halvtimme efter hemkomsten och planerar att vara vaken minst en halvtimme till. Vilket jag helt och hållet skyller på TV4!


Anledningen till att jag inte kan sova...

Bäst att passa på

Man har ju gratis tandvård här i Sverige fram tills det år då man fyller 20, vilket i mitt fall betyder fram till årsskiftet. Och visst vore det väl otroligt dumt att inte ta vara på något som är gratis och allt? Så därför passade jag på att bita av metalltråden som sitter på insidan av mina tänder (sedan jag hade tandställning på högstadiet) i helgen, för att få en anledning till att besöka tandläkaren en gång till i år.

Väl nere på stan har jag dessutom passat på att titta in på arbetsförmedlingen lite snabbt, säga hej och skriva på lite papper, köpa hårfärg (insåg i morse att färgen jag har nu är både hemsk och utvuxen), ladda busskortet och sedan ta en promenad hem. Varför jag gjorde det sistnämnda med ett nyladdat busskort i fickan är dock fortfarande ett olöst mysterium och jag får nog åberopa tillfällig sinnesförvirring eller något liknande i det fallet.

Stöd rosa bandet
Passar på att göra dagens goda gärning.

Är alldeles rödgråten

Söndag som det är så kände jag för att bara ta det lungt idag, även om det blir middag med några vänner ikväll. Det är för övrigt välbehövligt med en lugn dag, efter lördagskvällen, då jag, Maja och Hanne gick till nöjesfabriken, tittade på Bara på Låtsas som spelade, förlorade Hanne och sedan bestämde oss för att åka hem. Allt innan halv tolv på kvällen...

Innan vi drog skulle jag och Maja dock bara ta en kort sväng upp på dansgolvet vilket sedmera ledde till att vi stannade i princip till stängningsdags istället. Imorse blev jag sedan väckt redan innan klockan åtta, när resten av huset fortfarande soj ljupt, med en huvudvärk och ett illamående som helt lyste med sin frånvaro... Konsekvenserna av att dansa såpass mycket att man bara hinner ta ytterst lite att dricka.

Trött och oföretagsam efter att ha blivit väckt såpass tidigt är jag ändock och det är där det rödgråtna kommer in. Tyckte att det skulle vara mysigt att bara sjunka ned framför en film istället för att göra något ansträngande och kom på att Elin tursamt nog glömt en hel hög med filmer här. Plockade en av dem och det råkade bli PS. I Love You, en ytterst sorglig film om den nyblivna änkan som försöker gå vidare efter att ha förlorat sin man. Och som gör det med hjälp av brev som han skrev innan han dog och som levereras till henne vid olika tillfällen under det första året efter att hans bortgång.

Inte en film som rekomenderas om man bär mascara...
...men annars var den trevlig!

Höstfärger

Var på en liten utflykt till Arvika förut, på höstutställning på Rackstamuseet.
Museum i all ära, men det var världen utanför som fängslade.

Mitt bland höstlöven

Kaxig liten sötnos bestämde sig för att förklara krig.

Ibland är en tråkig kväll bara så efterlängtad!

Har inte sett ett enda avsnitt av årets Idol, men ändå kändes det så rätt att krypa ned i soffan och titta på det igårkväll. Att hela fredagskvällen således inte spenderades med något mer avancerat än att först äta god middag med ett par glas vin till och sedan bara sjunka ned i soffan med ugnsbakad frukt, glass och kaffe och inte röra sig ur fläcken på flera timmar kändes också väldigt rätt. Att jag var riktigt trött efter att ha gått upp vid 05.20 en vecka i sträck kändes och likaså att jag kombinerat ett jobb som innefattar en hel del rörelse med att träna varenda eftermiddag/kväll hela veckan. Efter en lugn kväll och sovmorgon i morse så känner jag mig nu i alla fall pigg och utvilad även om magen och benen fortfarande lider en smula av träningsvärk.

Idol var dessutom rätt okej ändå, trots allt.

Korvstroganoff

Var ute och gick med ett par stavar och Elin (också hon med ett par stavar) förut och när jag kom hem kröp jag ihop i duschen och gjorde slut på ungefär allt varmvatten som fanns i huset. För även om det inte märktes medan vi gick så var det kallt ute och det kändes verkligen när vi stod och pratade efter avklarad promenad. Inte är det mycket varmare innomhus heller så nu sitter jag här påbylsad med både luddiga strumpor och tjock stickad tröja.

Mellan det att jag kom ut ur duschen och att jag hamnade i soffan med datorn i knät så fixade jag dock lite kvällsmat, mest för att ha något att äta till lunch imorgon. Det var tänkt att bli helt vanlig mesig korvstroganoff eftersom jag hittade en bit falukorv i kylskåpet. Men efterhand som kylskåpet inventerades så hittades även till exempel squash, vitkål och lite andra grönsaker, en halv crème fraîche, tomatpure och en slatt vitt vin. Kryddat med lite ingefära och diverse vanliga kryddor blev det ett riktigt gott hopkok.

Kvällens middag

Livets svåra val...

Velar mellan att gå och lägga mig nu på en gång (vilket vore välbehövligt) trots att håret är blött eller att blåsa det torrt nu och lägga mig och sova sedan. Blåser jag det nu kommer jag bara behöva ägna en halv minut imorgon bitti åt att dra en borste genom det för att känna mig presentabel. Struntar jag i det får jag visserligen sova gott nu, men kommer vakna vid 05.20 imorgon bitti, med hår som står åt alla håll och som är totalt omöjligt att få ordning på.

Alternativt kan jag också sitta här en stund till, skjuta upp sovandet ännu mer, låta håret självtorka och vara jättetrött imorgon. Känner jag mig själv rätt så är det faktiskt något jag skulle kunna göra... Men jag kör nog istället på alternativ ett, enligt devisen varför göra något idag, som du kan skjuta upp tills imorgon?

Godnatt

Sådan jäkla tur! Eller?

Hade tänkt mig att gå på ett step-pass nu under kvällen men var inte förutseende nog att boka det redan igårkväll. Följdaktligen var det ju naturligtvis helt fullbokat när jag kom hem från jobbet och loggade in för att boka en plats. Trots det åkte jag dit, och fick faktiskt en plats i sista minuten, då någon inte dök upp. So long, so good. Men väl inne på passet började jag undra om det verkligen varit en bra idé att åka någonstans överhuvudtaget och när passet avslutades någon timme senare så kännde jag mig som ett spöke, kritivt i ansiktet och kallsvettig.

Trots det var det riktigt härligt att komma iväg och träna, men nästa gång jag har riktigt hemsk mensverk så tror jag nog att jag tar ett par ipren och sätter mig och tittar på film istället.

Höstlöv och dopfuntar

Har varit på dop för lillkusinen utanför grums. Hela resan dit kantades av röda och gula skogar och den vita kyrkan där dopet hölls låg så otroligt vackert bland höstfärgade träd och ängar. Att hela jag dessutom var klädd i stickat och skotskrutigt förstärkte ytterligare känslan av att hösten är en riktigt mysig årstid trots allt.

Nu har jag i alla fall kommit hem igen, efter högar av kakor och tårta, umgänge med kusiner och övrig släkt och dessutom lite handlande. Så nu sitter jag och väntar på ett gäng kompisar, som skulle dyka upp här vid sju för att spendera kvällen i soffan, med varm choklad framför någon mysig film. Räknar dock kallt med att ingen dyker upp förrns i alla fall vid halv åtta, så att jag hinner fixa och dona och eventuellt göra något åt högen med smutstvätt som bara växt och växt den senaste tiden.

Företagsekonomi?

Låter det spännande eller? Det är i alla fall kursen som just nu ligger överst på min ansökan till universitetet i vår. Annat som också finns med är engelska, socialpsykologi (det läser kusinen just nu, och det verkar helt okej!), sociologi, nationalekonomi och literaturhistoria. Man kan ändra relevansen på de sökta kurserna (dvs, vilken kurs man vill ska ligga högst upp på listan osv) fram till den 15e och det kommer jag säkert göra i alla fall ett dussintal gånger, men det känns i alla fall bra att ha skickat in en ansökan. Sedan kanske det slutar med att jag tackar nej till alltihop och inte läser något alls, men nu har jag ju i alla fall ansökt, så om jag står där i vår och inte vet vad jag ska hitta på så har jag ju i alla fall möjligheten att läsa någonting.

Sedan känner jag att orden i alla fall måhända har använts lite överdrivet mycket i detta inlägg. Men nu har jag ju i alla fall skrivit ett inlägg.

Dans, dans, dans!

Efter en stavgångspromenad i de stora skogarna på det natursköna Rud, med Elin igår så konstaterade hon tydligen att jag var en värdig träningskompis. Vi bestämde således att det skulle bli någon form av motion även idag och länge lutade det åt ett jympapass på Friskis, där Elin bestämmt sig för att skaffa kort.

Efter lite om och men bestämde vi oss dock istället för ett sent danspass, och dans blev det också! Osynkroniserat som sjutton (i mitt fall beroende på högst bristfällig kordination, i Elins fall premiärnerver) men riktigt roligt och fick oss båda att studsa ut därifrån fyllda av possitiv energi. Dessutom träffade vi på Samuel och Robin där borta, eftersom de tydligen också slagits av idén att gå och dansa. Ett lite roligt sammanträffande, och absolut inte ovälkommet!

Träningsvärk på schemat imorgon månne?

Idag har jag varit inne i centrum och städat trappuppgångar. Trappuppgångar innehåller som bekant en hel del trappor. Trappor kan, som alla vet, vara en smula påfrestande för lårmuskulaturen. Speciellt om det är många av dem. Att de sedan följs av långpromenad hem (på grund av låst cykel vars nyckel tydligen låg hemma...) och en massa stavgående med Elin låter defenitivt benen jobba. Att det hela sedan kompleterades med ett ridpass där stor del av tiden tillbringades stående i stigbyglarna gör väl inte det hela bättre när det kommer till hur mina lårmuskler känner sig just nu, för att inte tala om hur de kommer må imorgon...

Måndag morgon

Nu, när jag börjar skriva detta (när jag avslutar har tiden säkert rusat iväg) är klockan halv sex - och jag är vaken! Ska iväg och jobba om någon timme och fram tills dess ska jag nog mest försöka vakna till, äta frukost, kanske eventuellt dra på mig något annat än mjukisbyxor och sovt-shirt och dessutom göra något åt håret som är sådär lagom morgonrufsigt. En rätt ordinär morgon med andra ord, bortsett från att den infaller så tidigt (fast, jag börjar - tro det eller ej - vänja mig...).

Hemma igen

Vaknade nyss - i min egen säng. Torsdag-Fredag sov jag nämligen i Yis säng, som är stor nog att fylla upp halva hennes (i och för sig minimala...) rum, men som har ett tillhörande täcke som inte är lika stort. Vaknade på morgonen och frös - när hon hade tagit hela täcket. Fredag kväll sedan så sov vi hemma hos Jesper, jag i en soffa längst in i rummet som var omöjlig att ta sig till i mörkret utan att trampa på både Helena och Jesper på vägen.

Frågan är dock om min egen säng verkligen är så mycket roligare. Vaknar ju till exempel inte upp till väckarklockan som ringer och säger att vi borde somna om en stund istället för att plugga (eller i mitt fall titta på, medan söt kines pluggar) eller av att Helena väcker oss för att det är dags att börja bruncha.

Här vaknar jag istället av mig själv, kokar lite te i min ensamhet, tar en skål fil och müsli och ska strax iväg och träna för första gången på flera dagar.
(I och för sig har mina fötter gått omkring, och för den delen även dansat, tills de värkt, så det kanske kompenserar lite för träningsbristen i Stockholm?)

RSS 2.0