Logistik så att det skriker om det!

Igår morse lämnade jag hemmet en stund innan åtta på morgonen för att åka upp till universitetet och plugga en stund innan vår föreläsning vid tio. Plugg, föreläsning, medhavd lunch, grupparbete och ännu mer plugg senare åkte jag sedan hem till mor och far, bytte om och mötte upp Patrik och så åkte vi ut till stallet. Efter ridningen - hem till mor och far igen, ducha och byta kläder och sedan blev det en hastigt planerad utgång med början uppe på campus, dit jag fick stjuts av Patik, i mors och fars Volvo, som sedan lämnade av min cykel inne i stan. Jag å andra sidan han med att titta in en liten stund på studentpuben, förfesta lite hos en kompis, åka ned till stan och sedan sitta en stund på The Leprechaun, dansa många timmar på Ankan och sedan käka lite hamburgare på BK innan jag vinglade hem på cykeln.

Vid tre var jag hemma. 19 timmar efter det att jag åkte hemmifrån utrustad endast för lite plugg och en tur till stallet. Och jag kan inte låta bli att bli lite imponerad! Men, nästa gång tror jag att jag försöker planera det hela lite bättre ändå.

Ikväll blir det dock lugnare, Patrik gick precis iväg för att ställa in en flaska vi i kylen och jag har marinerat en fläskfilé som ska tillagas senare. Efter det blir det bra film och en myskväll i soffan - välbehövligt!

När alla vännerna gått hem...

Sitter och pluggar för fulla muggar uppe på universitetet just nu. Väldigt effektivt och allt. Har ett pågående grupparbete just nu och efter dagens föreläsning (och en stunds matlåde-lunch, vi är ju studenter) så satt min grupp ett bra tag i biblioteket och tog hand om detta. När de andra sedan skulle gå så tänkte jag i min enfald att jag skulle få ytterligare litte till pluggat, och dessutom vara fan så mycket effektivare utan distraherande prat runt omkring mig. Funkade inte. Känner mig bara ensam och uttråkad och kan verkligen inte förmå mig att plugga effektivt alls.

Nu hinner jag dessutom inte åka hem innan jag ska till stallet lite senare, utan jag har inget annat val än att sitta kvar här och hålla tummarna för att mitt ineffektiva ensampluggande leder till i alla fall någon smula användbar kunskap.

Oh, think twice...

It's just another day for you and me in paradise.

Sitter och lyssnar på musik och vaknar till. Just nu är det Phil Collins som rullar ut ur högtalarna och jag kan inte förstå varför all fin musik dessutom ska vara så otroligt sorglig? Men träffande. För måndag till trots så är det för min del faktiskt bara ytterligare en dag i paradiset, till skillnad från allt för många andra. Livet leker och jag svävar på små rosa moln. Har världens underbaraste pojkvän, en hur fin familj som helst, en nyligen påbörjad utbildning som får det att kännas roligt att sitta och plugga en söndagskväll, på ett universitet som svämmar över av söta människor. Och dessutom har jag haft en underbar helg, roliga fester, en myskväll med Patrik, shopping i massor, fika och hur mycket snack som helst att ta igen med fina vänner som jag inte sett på alldeles för länge och till sist en söndagsmiddag hos familjen.

Nu ska jag i alla fall ta och komma iordning för dagen, packa ned matlådan och träningskläder (gymmet ligger ju så praktiskt på vägen hem sedan) och sedan cykla iväg upp till universitetet om en liten stund.

Kräftskiva och krogbesök

Tror inte att det riktigt finns några bra ord för att sammanfatta gårdagen, men helt kort kan jag i alla fall säga att hela kvällen var galet rolig! Eftersom jag var ute även på torsdagen (studentliv, jag säger då bara det...), och sedan hade föreläsning klockan åtta igår morse så var jag sådär lagom trött på eftermiddagen sedan och tog därför en liten tupplur... som visade sig varit väldigt lång när jag flera timmar senare vaknade lite för nära inpå tidpunkten då jag var tvungen att åka. Halvstressad och utan att ha ägnat den obligatoriska timmen åt att välja kläder och förkasta hela garderoben kom jag i alla fall iväg upp till campus på utsatt tid och allt.

Där hade några klasskompisar styrt upp en kräftskiva för vår nollningsgrupp, våra faddrar och nollningskommittén och i efterhand har jag inget mer att säga än att det var ett grymt bra initiativ! Kräftor, snapsvisor, massor av improviserade uppträdanden, dans och hur trevligt sällskap som helst innan vi drog vidare ned till stan och styrde kosan mot Koriander. Mer dans och ytterligare flera galet roliga timmar blev det där, innan vi avslutade med den obligatoriska hamburgaren.

Idag har jag varit sådär lagom seg, men ska ta och gaska upp mig lagom till Patrik kommer hem så att vi kan ta en tur ut till Bergvik. Nu när hösten kommer, och med den studentlivet med massor av trevliga sammankomster lite titt som tätt, så har jag insett att jag definitivt behöver fylla på min garderob. För även om jag visserligen har massor av kläder i den så uppstår det klassiska "jag har ingenting att ta på mig" varje gång jag ska någonstans. Började i torsdags med en hyfsat enkel topp som jag fick titta på flera gånger innan jag insåg att den var något att ha men som jag, efter användning är riktigt nöjd med. Och det konceptet ska jag köra på idag också, inte gå på det som sticker ut och tilltalar mest i affären, utan det som jag faktiskt tror att jag kan matcha med något för en snygg outfit. Om nu bara Patrik kan masa sig hem någon gång så att vi kan gå iväg!

Skippade soppan

Jag och Patrik har varit så otroligt duktiga de senaste veckorna, skrivit veckomatlista och varit och storhandlat varje söndag. Igår kom vi dock inte ifrån flyttandet som höll på för full rulle fram till niosnåret och alltså fick vi skjuta upp handlandet tills idag. Inte nog med det, trots att de hade extrapris på ungefär allt vad rotfrukter heter så lagade jag inte alls den där rotfruktssoppan som enligt matsedeln skulle lagas idag utan istället föll vi för en kartong med fryst färdigmat.

Hur skulle man kunna motstå liksom?

Tror egentligen att det var en portion, och meningen att ätas som en rätt som det var, utan något till. Men lite ris, sallad och varma grönsaker gjorde det hela mycket roligare och dessutom blev det ju praktiskt nog två portioner av det hela.

Soppa får det bli imorgon istället och efter att ha suttit på universitetet hela dagen och sedan varit och storhandlat direkt på det så var det väldigt mysigt att lyxa till det med lite god mat och (enligt Patriks önskemål) ett avsnitt av Star-Trek.

Kartonger, kaffe och snorhala stenar

Har under helgen hjälpt Patriks bror att flytta. Både under lördagen och söndagen kördes otaliga flyttlass mellan lägenhet och hus och trots att flytten redan pågått i två veckor och mycket redan var flyttat (var även där en heldag för ett par helger sedan, när första lassen gick) så fanns det hur mycket saker som helst att flytta. Sista vändan fick vi knöka in i ett förråd på baksidan, dit vi i mörkret fick ta oss i regnet, på snorhala stenar som skulle föreställa en söt stig men mer gav känslan av att vi var på någon öde ö, en kulen natt och smugglade diverse olagliga substanser.


Liten, liten bråkdel av det vi kört omkring med i helgen.

Nu är det i alla fall bara de stora tunga möblerna kvar och dem skulle inhyrd personal hjälpa till med nästa helg. Men hur en familj på två och en halv person, som bott i en inte överdrivet stor trea kan ha möbler och saker nog att kunna möblera hela vita huset med förundrar. Helgens träning är i alla fall avklarad med råge och till på köpet har vi haft det riktigt kul under tiden.

Laddar för första tentan

Detta med att sitta och plugga hemma har aldrig riktigt varit min starka sida, behöver ett bibliotek eller liknande eller i alla fall någon att sitta med som pluggar för fulla muggar. Annars är det så lätt att koncentrationen halkar iväg, att man bara ska göra det och det först. Men idag har det faktiskt gått riktigt bra, om än kanske inte lika strålande, med åtta timmars konstant plugg (möjligtvis med undantag för lunch) som jag hade tänkt mig.


Kontoret... och de två små lurvbollarna som hjälper mig att plugga.

Har i alla fall suttit ett bra tag med bokföringen som vi har tenta på imorgon, och nu känns det riktigt bra. Uppgiften jag suttit med nu den sista timmen visade sig vara helt korrekt löst när jag tittade igenom den och de småsakerna jag missat på andra uppgifter tror jag nog att jag ska komma ihåg imorgon om jag bara tänker på det. Så paniken inför detta med att skriva min första universitetstenta är inte så stor, för det känns som att jag borde kunna det nu. Lite ångest möjligtvis för att jag ska missa något superlätt bara för att jag är så dålig på att kolla igenom saker ordentligt (med det ska det bli bättring på!).

Nu ska jag i alla fall lägga ned pluggandet, stänga av datorn och bege mig till stallet. Har inte varit där på två veckor nu på grund av att det varit full rulle med nollning, men nu börjar livet återigen återgå till det normala, så nu ska det bli trevligt att komma ut och hälsa på hästarna igen!

Blöt tvätt och fika på stan

Jag kommer inte överens med torktumlaren i vår tvättstuga. Jag gör det bara inte. Vet inte hur många gånger jag misslyckats med att torktumla tvätten, men det är definitivt några gånger för mycket. Nu hänger det således halvfuktig tvätt i hela lägenheten och min dröm om att den skulle ligga prydligt vikt i lådor och garderober redan tidigt i eftermiddags gick i krasch.

Nedslagen efter mitt grava misslyckande kastade jag vid tvättidens slut i alla fall bort alla tankar på allt vad tvätt heter och begav mig ned på stan istället. Fikade med- och fick de senaste nyheterna av- min mor och yngsta lillebror (som tydligen hade studiedag) tills lillebrors längtan efter datorn därhemma blev allt för stark och det där med att gå på stan alldeles för tråkigt och mor fick finna sig i att åka hem med honom.

Då gick jag istället ut på jakt efter en höstjacka, vilket slutade med provande av en hel massa klänningar... och en hel del suckar över klänningar som nästan var perfekta.

Denna hittade jag till exempel på H&M, och jag vill bara påpeka att den inte var det minsta rosa utan vinröd. Och hur jäkla snygg som helst till skillnad från hur den ser ut på bilden. Inte speciellt dyr heller, och framförallt inte svart som flertalet av de klänningar jag äger råkar vara. Problemet? Den är ju för tusan så gott som axelbandslös! För någon som inte klarar av axelbandslösa BHar så är det tyvärr ett väldigt irriterande problem.

Så någon klänning blev det inte idag, och definitivt ingen höstjacka, som ju egentligen var det jag var ute efter. Lite hårfärg, en pojkvän som tog vägen genom stan efter jobbet och en bit kött att ha i kvällens wok blev det i alla fall. Men det stillade inte riktigt mitt shoppingbegär och nu kommer jag med all säkerhet gå runt och sukta efter klänningar i en halv evighet... tills jag kommer på någonting annat jag också behöver (ehm... vill ha). Tröstar mig i alla fall med att varje plagg som jag ännu inte köpt är ett plagg jag ännu inte behöver tvätta. Alltid något!

Dagens lärdommar

Var och handlade med Patrik förut och ingen av oss var särskilt sugen på mat överhuvudtaget. Lyckades skrapa ihop det som stod på shoppinglistan, men när det kom till något att faktiskt äta ikväll så tog det stopp. Många om och men (Hmm... vad är du sugen på? Vet inte? Du? Ingen aning? Detta kanske? Näe... eller kanske? Nej?) senare så lyckades vi i alla fall plocka på oss en burk räkor och lite aioli som sedan avnjöts på rostat bröd och med te i soffan framför ett avsnitt av House som Patrik var så söt och spelade in i torsdags när jag hade annat för mig.

Och vad har jag då lärt mig utav detta?
  1. Tvärtemot vad alla säger - Var gärna hungrig när du går och handlar. Annars är risken stor att kylen står tom kommande vecka...
  2. Sitt inte och ät räkor vid tv-bordet om du har katter och vill se vad som utspelar sig på tvn. De kommer oundvikligen att vara ivägen...

Tequilashots i ölglas

Två veckor efter terminsstart och jag sitter för första gången på lika lång tid hemma, ensam. Efter ett par veckor med föreläsningar, nollning och konstant festande så måste jag säga att det känns helskummt. Lite miserabelt nästan... Vore det inte för att en myskväll med pizza och film är inplanerad senare ikväll så skulle jag nog inte klara av det utan bryta ihop här i min tristess och ensamhet.

Hur som helst har de senaste veckorna varit hur kul som helst och att de avslutades med gårdagens fest på Nöjesfabriken känns lite vemodigt även om kvällen i sig var helt galet rolig. Lika galet rolig som resten av de senaste veckorna varit. Även om det kanske var lite mindre roligt i tisdags... när jag, i ett ganska onyktert tillstånd, blev medsläpad ut från studentpuben, fick stränga (haha) order om att ringa efter skjuts eller ordna omedelbar sovplats på campus, och sedan hemkörd innan klockan elva. Gissa om jag har fått höra det efteråt? (å andra sidan tror jag gruppens rekord på att bli hemburen dyngrak ligger på 21.11 eller något sådant, bra jobbat där!)

Kan i alla fall trösta mig med att våra faddrar varit hur jäkla söta som helst och såg till att jag kom hem ordentligt och att de dessutom har varit hur grymt roliga som helst att ha och göra med de senaste veckorna (trots (eller på grund av?) romanlånga sms där viktig information ändå lyckas glömmas bort och konstant inmundigande av alkohol som tydligen är i särklass till och med för att vara i karlekon). Men som sagt, efter att ha avslutat nollningsveckorna med ännu en förfest uppe på campus och sedan en galet rolig kväll/natt på Nöjes med en jäkla massa dansande, en hel del bra musik (bland annat Melody Club spelade), massor av tuggummi (fråga inte mig?), tequilashots i ölglas (shotglasen var tydligen slut...) och sedan en promenad genom stan (haha, nu börjar den låten spelas i mitt huvud...) till BK och en halv hamburgermeny innan hemfärd så känns det ganska tomt. Kommer sakna de milslånga smsen och att springa runt i orange tröja och att bara ha sådär allmänt jäkla kul!

Vad gör man på en timme?

Hade bara en föreläsning idag, som till råge på allt började 14.15. Sovmorgon hade man ju kunnat tro men så värst mycket med det blev det inte. Istället gick jag upp (ungefär... man måste ju få dra sig lite!) samtidigt som Patrik, fick en kopp te av min söta pojkvän, vaknade sakterligen till liv framför ett avsnitt av "ensam mamma söker" (det och "bonde söker fru", det är grejer det!) och renskrev sedan hela två sidor anteckningar...

Sedan bjöd älsklingen på lunch (okej, jag vill bara poängtera, jag har världens bästa sambo!) innan jag begav mig upp till universitetet där jag satt i biblioteket ett tag innan föreläsningen och pluggade. Nu sitter jag återigen i biblioteket, men pluggandet går det sådär med... men det blir ju så när man inte bor på campus och det tar ett tag att ta sig hem, att man blir ju sittande här när man inte har något bättre för sig. För i skrivandets stund har jag suttit här nästan en halvtimme, och om en halvtimme ska jag möta upp min nollningsgrupp här, och på den tiden finns det liksom inte en chans att jag hade hunnit hem och tillbaka. Än mindre fått ut något av det.

Tröstar mig i alla fall med att när jag fått in litte pluggrutiner så kommer jag att vara fan så mycket mer effektiv när jag sitter här! Fast då kommer i och för sig alla dessa trevliga kvällar med nollningsgruppen vara över, så då kanske jag inte blir kvar här lika ofta ändå... om det inte vill sig så att vi har en föreläsning på morgonen och en på eftermiddagen i och för sig... intressanta spekulationer så att det skriker om det!

Godmorgon världen!

Det har varit en hektisk vecka... och nu börjas det igen! Hade eventuellt tänkt ta det lite lugnt i helgen och ladda. Men att ta det lugnt blev inte av. I lördags flyttade Patriks bror... och i fredags var vi, och ytterligare inkallad flyttpersonal, ute och dansade med Patriks brors fru. Så av sju flyttgubbar hade fem varit ute och festat sent kvällen innan, men ack så effektiva vi var ändå!

I går när jag således äntligen hade en dag att vila upp mig på så hade vi bokat tvättid 10-14, 10-14 var jag uppe på campus och åt brunch med några av mina nollekamrater samt den ansvariga kommittén och när jag kom hem låg tvätten prydligt ihopvikt i en kasse på golvet. Lite plugg och en storhandling, och lite sovande i soffan han jag i alla fall med och nu på morgonen har jag läst dagens föreläsningsmaterial och laddat för den kommande veckan. Vad gör vi? Nu kör vi!

Något sliten, men nu kör vi!

Kom hem vid halv tre igår (ehm... imorse...) och idag börjar pluggat på allvar med introduktion i tre (om jag inte fick något om bakfoten?) olika delkurser vid kvart över nio. Vilket betyder att jag måste cykla iväg strax. Pigg och glad naturligtvis (men det hade kunnat varit värre!)! Höll faktiskt helt nykter igår, eftersom det både spöregnade och åskade när jag skulle ge mig av och jag inte direkt fann någon som helst anledning att cykla i det vädret när det ju faktiskt fanns en bil att tillgå. Så bakfyllan som jag kan tänka mig att många av mina klasskamrater drog på sig lyser med sin frånvaro, och det känns ju skönt.

Efter allt dansande och hoppande har jag dock lite ont i fötterna, halsen protesterar lite efter allt skrikande och huvudet protesterar lite på grund av sömnbrist. Så helt nådigt mot kroppen är det tydligen inte att vara ute och festa, trots avsaknaden av alkohol.

RSS 2.0