Hellou

Nu kommer ännu ett värt inlägg här känner jag... Försöker underhålla mig själv medan lunchen blir lagad (hur det går med den är dock tvivelaktig... Men jag ska inte klaga, jag får lunch) och vad hittar man på annat än att blogga? Kan man hitta på någonting annat? Ah, okej det kan man visst... Planeringen inför imorgon går sådär... Av någon anledning känns det som att alla förväntar sig att jag har koll. Okej?! Jag kan ju bara såga att det har jag inte... Varför jag nu skriver om detta? Typ... ett rop på hjälp? Lovisa, om du läser detta: hjääälp!

Tack för att ni tog er tid att läsa och ha en bra dag...!


Kvällens filmtips

För flera år sedan läste man boken som denna är löst (väldigt löst tror jag? Utifrån vad jag kommer ihåg frångick de handlingen ganska rejält ibland i alla fall...) baserad på. Sedan kom den ju på bio nu i sommras men då var jag aldrig iväg och såg den. Den verkade faktiskt lite väl fjantig för att vara värd ett biobesök. 

Men nu ikväll när vi var till Konsum för att hyra film (lite credit till dem för att de börjat hyra ut filmer!) så verkade denna vara bästa alternativet och den överträffade mina förväntingar riktigt ordentligt. Stundom var den mycket rolig och allt som allt var det en trevlig film. Sen att den sågs i så trevligt sällskap, som dessutom satt och höll på med mitt hår (det är mycket pluspoäng där!) nästan hela filmen gjorde den ju inte sämre direkt. Men det är väl en annan historia. Filmen är att rekomendera i alla fall!

Gårdagskvällen i bilder





Pulkaåkning (en finare omskrivning för snökrig) i Bryngfjorden med diverse söta människor blev det igårkväll. Till och med jag (som har något instinktivt emot själva åkandet) åkte lite pulka och det blev en sjukt kul kväll i backen. Som sedan avslutades hos Jesper med en massa koppar varmt te åt de stackars små förfrusna satarna som var naiva nog att tro att man kunde befinna sig i en pulkabacke utan att både frysa ihjäl och dränkas i snö.


Hockey

Ja, ni hörde rätt. Hockey. Amanda var på en hockeymatch igår! Visserligen förlorade (vilket jag måste säga var lite dåligt utav dem!) Färjestad trots att jag stod och hejjade på dem men jag var i alla fall där! Vilket förvånar till och med mig själv. Antalet gånger jag varit och sett hockey live kan väl nämligen räknas på ena handens fingrar.

Men nu har jag ju sagt hela hösten att jag skulle följa med Madde på någon match, så för ett par månader sedan så spikade vi igår och sagt och gjort så masade vi oss dit och tittade på när de hängde upp Jörgen Jönssons tröja (? tydligen säger man å trots att det inte var någon egentlig tröja? knäppt...) i taket och förlorade mot Rögle. En mycket intressant upplevelse.

Såhär såg det alltså ut igår. Om någon undrar. Han försöker göra mål alltså. Och han andra försöker rädda målet alltså. För det är typ det hockey går ut på alltså. Fick jag klart för mig. Att göra mål liksom. Madde förklarade så snällt och svarade på alla mina avancerade frågor så. Vilken tur att jag har så kunniga kompisar.

Ja, bilden är snodd. Från nwt.

Hämtar andan en smula.

Imorse gick jag upp lite efter sju. Vilka idéer man kan ha alltså... Men då var jag i alla fall jättepigg. Och så tog jag och bilen en tur upp till Kronoparken vid åtta, vilket blev en riktigt mysig start på dagen och även då var jag jättepigg. Sedan kom jag tydligen hem precis i tid för frukost vid tio. Då var jag jättepigg. Sedan gjorde vi lillebror till viljes och öppnade ett par julklappar. Då var jag fortfarande jättepigg. Sedan kom faster förbi på besök. Då var jag jättepigg. Sedan gick vi iväg till mormor och morfar en sväng och åt lunch med gammelmormor. Då var jag jättepigg. Efter det kom vi precis hem i tid för lite glögg framför Kalle Anka. Då somnade jag i soffan... (efter att självfallet ha sett "i jultomtens verkstad". Kronan på verket när det gäller Kalle Anka.) Tänk vad ansträngande det kan vara med julafton alltså.

Nu sitter jag och samlar krafter inför kvällen (som lyckligtvis inte infaller förrns om en timme) och självklart kan man ju inte låta bloggen förbli ouppdaterad när man ändå sitter vid datorn. Så om någon mot förmodan läser detta nu mitt i julfirandet så God Jul på er!


Nackdelen med jul

Jag vill titta på film. Ikväll. Med alla mina fina kompisar. Som har annat för sig. Som att befinna sig tusentals mil härifrån. Eller hitta på någonting med hela tjocka släkten. Eller stänga in sig i något rum med panikångest i väntan på att julen ska ta slut.

Det känns med andra ord som att det är rätt lönlöst att, med så god framförhållning som några timmar, försöka dra ihop till en oplanerad filmkväll ikväll bara för att jag har fått för mig att det vore en trevlig idé.

Att ägna morgondagen åt pulkaåkning verkar inte heller genomförbart. Kvällen har jag själv redan uppbunden (och med tanke på vilken dag det är gissar jag att det är fler som skulle ha svårt att komma ifrån...) och under dagen vill folk tydligen sistaminuten-handla julklappar. Eller fixa julmat. Eller umgås med hela tjocka släkten. Eller vara tusentals mil härifrån. Eller bara sitta i något rum med panikångest över julen.

Jag erkänner mig besegrad. Ett-noll till Jesus.

Istället har jag fått för mig att bryta nyårstraditionera som har funnits så länge jag kan minnas och träffa allt folk då istället. Riktigt hur det ska gå till har jag bara lite lösa planer på än så länge. Men nu har jag och Yi i alla fall bestämmt att det ska gå till.

Nu är det jul igen!


Mamma har gravat lax, pappa har bakat julkaka (eller kaka förresten? två delar torkad frukt, tre delar whisky och en halv del smet) och jag och småbröderna är skapare av konstverken ovan (ni kan ju gissa vem som gjort vilka...). Igår var vi och högg gran.

Nu är det jul på riktigt.


Goderafton :)

Såhär mitt i natten sitter jag just nu på kronoparken och fascineras utav det otroligt fascinerande spelet assassins creed II. Om jag har förstått det hela rätt så går det ut på att man ska hoppa från ett tegelfärgat tegeltak till ett annat tegelfärgat tegeltak och sedan vidare till nästa tegelfärgade tegeltak. I vilket fall som helst så är det bra grafik på tegeltaken så då måste väl spelet vara bra?

Innan dess så var jag och såg på Avatar, som hade premiär idag. Riktigt bra film! Helt underbar faktiskt. Träffade på en del folk innan som tydligen också skulle se den. Först Olivia och sedan så kom Isa och skrämde halvt om halvt livet ur mig när jag satt och åt. Så det blir onekligen intressant att se vad de har att säga om filmen sedan.

Dock konstaterade någon (som själv inte verkar det minsta trött, absolut inte) just att jag verkade en smula trött (kasta sten i glashus?), och jag kan nog inte annat än att hålla med. Den tidiga morgonen efter den sena kvällen har nog satt i alla fall lite spår och jag ska inte överanstränga mig genm att försöka formulera mig tjusigt utan avslutar istälet med ett godnatt.

Hoppas att det är bra med alla människor där ute i vida världen!

Idag är det tydligen onsdag

Vilket innebär att det tydligen är torsdag imorgon. Vilket innebär att det tydligen är dags för julfest, som jag i söndags, efter en facebook-konversation, fick för mig att jag ska gå på.

Och tja, idag när jag satt på bussen hem smsade Paulina om det och när jag väl kom hem ringde Elin om samma sak. Och jag kom på att jag, förutom att försöka övertala Helena om att hon borde följa med (hör du det Helena?), inte ägnat det en tanke sedan jag fick för mig att skaffa en biljett.

Jag och Elin beslutade i alla fall att vi ska ha förfest här, äta pannkakor och så liksom. Vilket mamma förövrigt skrattade gott åt. För pannkakor är inte något jag frivilligt brukar äta annars. Pannkakor är nämligen ungefär det enda min mor brukar laga (okej, nu överdriver jag kanske lite, men i princip!) eftersom det är en av de få saker mina bröder äter. Vilket innebär att jag är gruvligt trött på det. Men efter någon drink och i sällskap med Elin så blir det säkert bra. Hon lovade förövrigt att kasta upp pankakorna i taket när hon ska vända på dem. Tummen upp för det!

Dock får det nog bli lite lugnare imorgon än det blev förra gången... Fredagen sedan är nämligen fullspäckad. Först är det lite mys med klassen och julavslutning, otroligt tidigt (varför?!) på morgonen och sedan blir det fredagsbrunch som vanligt. Jultema denna gång. Efter det så tyckte Lovisa tydligen (dagens favoritord?) att vi skulle åka till IKEA och leka kurragömma, men det får vi väl se då hur det blir med det och på kvällen sedan så har Christoffer bjudit hem mig. Så om jag är vid liv sedan på lördag så gissar jag på att det blir en ganska så seg dag det.

Trots föregående inlägg så tänkte jag förövrigt passa på att tillägga att den gångna dagen varit trevlig. Många tårar blev fälla på fysiken, då jag och Madde verkligen inte kunde sluta skratta åt en nyckel som inte låg i Jespers tröja och dessutom har jag imorgon en riktigt lång sovmorgon så den gångna morgonens bekymmer är redan glömda.


Motsträvigt

Att gå upp på morgonen känns sådär lagom kul. Helst vill man bara stänga av klockan och somna om igen. Sova några timmar till och vakna utav sig själv, pigg och utvilad.

Ändå plågar man sig själv med att varje (okej, överdrift, men nästan varje i alla fall) morgon sätta alarmet på mobilen och tvinga sig upp (Är det några sjuka masochistiska tendenser som ger sig till känna?). Försöka vakna till liv fast man mycket väl vet med sig att man är halvdöd. Till råge på allt så är jag en smula förkyld och har ont i huvudet. Vilket självklart gör mig otroligt mycket mer motiverad att gå upp... Eller inte. Jag längtar tillbaka till sängen!

 

Jag vet att så fort jag kommer till skolan så finns där massor av trevligt folk som piggar upp mig, men fram tills dess är det en gåta för mig hur jag ska överleva morgonen. Bara tanken på att förflytta sig ifrån laptopen för att klä på mig och kanske få i mig en kopp te känns främmande. Tänk vad trevligt det vore att gå och lägga sig igen istället.


Pepparkaksbak går lätt över styr...

Efter att ha bakat pepparkakor hela dagen (modifierad sanning, men i alla fall någon halvtimme bakande. Hela dagen har i alla fall gått åt) så sitter jag just nu ganska utslagen här med Pernilla. Men vad har vi haft för oss idag då?

Förutom att mot alla kloka vuxnas inrådan åka till bergvik (och biltema, och wallinders) mitt i lördagsrushen för att hitta den perfekta tomteluvan (vi dog inte i rusningstrafiken och vi hittade parkering, är vi bäst eller är vi bäst?), ha julmustprovning, faktiskt baka någon varsin plåt pepparkakor och fotografera en del så bakade vi små pepparkakshus i miniatyr. Och gjorde marsipantomtar...
'
När Pernilla efter mycket trixande med marsipanen (den var ytterst osammarbetsvillig!) fällde kommentaren "Min tomte vill inte stå!" och mamma kontrade med "Då blir det ju inga nissar..." var katastrofen ett faktum.

Vi började fundera på detdär... är det så det går till för tomtar också?

Tja, nio månader senare...

Lite bilder från middagen

Jag tror jag kan låta bilderna (för en gångs skull orkade jag ladda upp några, woho!) tala för sig själva när jag säger att middagen jag nämnde i förra inlägget var mycket god.
 
Förrätten: Griljerade musslor (och självklart lite champagne...)


Huvudrätten: Baconlindan tornedo med stekt potatis, grönsaker och rödvinssås
(och även rödvin i glasen)


Och avslutningsvis chokladmousse med passionsfruktskärnor på
(fjärkontrollen i bakgrunden gör hela bilden!)


Efter denna enorma ansträngning känner jag dock att det börjar bli läggdags. Samtalen på msn halkar in på allt underligare banor. Som hurvida en kompis (eftersom jag lovade honom att hemlighålla alla intressanta detaljer så ska jag nog inte hänga ut honom här, även om han knappast läser ändå...) blivande (ja, efter att ha umgåtts en hel dag med människor som håller på att skriva bröllopstalet till ett par som inte på långa vägar ens är tillsammans än så inser jag vad kul det är att ta ut saker i förskott) tjej borde göra en piercing i septum (jag är emot, för även om jag inte har en aning om vem tjejen i fråga är så är det klart att jag har sjukt mycket med det att göra!). Eller det faktum att röda stringkalsonger är otroligt hett på killar (jag är ju så otroligt seriös om nätterna liksom). Eller ett samtal om varför/varför inte tomten borde flytta till ett tält i Kambodja (sjukt relevant fråga!).

Over and out! Nu är det sängen som gäller.


Åh, så mysigt!

Är precis hemkommen från mormor där jag tillbringat tid med ett par utav kusinerna sedan skolan slutade. Vi har julpysslat en del, fikat en del och självfallet pratat (hallå, tre tjejer och en mormor som inte kan hålla munnen stängd i två sekunder, någon som blir förvånad?) en hel del. Trots att det inte är långt till kusinerna så blir det ju tyvärr allt för sällan (även om senaste gången just nu var i lördags... men annars!) att man träffar dem så vi hade en hel del att ta igen.

När jag sedan kom hem så möttes jag av Puffs skrik från köket "ska vi elda snart? ska vi elda snart!?" eftersom pappa tydligen lovat honom att flambera hamburgarna (?!). För andra närvarande gäster vid denna lilla sammankomst med anledning (som om pappa behöver en anledning till att bjuda på middag... haha) av nobelmiddagen blir det nog något mer avancerat i matväg och nu ska jag tydligen kila för nu bjuds det på apéritif här. 

Dagsrapport

Imorse ställde jag klockan på sju, men inte sjutton kom jag upp då. Istället låg jag och snoozade i en timme och fyrtio minuter (vilket är en smula värre än vanligt...) och kom upp vid tjugo i nio (det är inte okej Amanda!).

Trots detta lilla missöde har dagen varit helt okej. Jag tog tag i mig själv och kom iväg och lämnade plasma (hör jag några spontana applåder...?) på lunchen, vilket jag tänkt göra ett tag nu eftersom det började bli länge sedan förra gången. Efter det så var det tillbaka till skolan som gällde, för att faktiskt inmundiga lite lunch samt ha fysiklektion (jippie!) innan det var tack och adjö för dagen.

Bara att ta sig från skolan (man vill ju helst inte lämna den...) sedan tog väl dock drygt en halvtimme och efter det blev jag stående med Emma och Lovisa i en korsning (vi konstaterade senare att det kanske hade varit en smula mer behändigt att kila hem till Lovisa istället och slippa de förfrusna fötterna) påväg in mot stan i över en timme och skvallrade om diverse intressanta ämnen och mer eller mindre genomförbara kuppförsök. När jag inte längre hade någon känsel i fötterna var det dags att vandra vidare in till stan, där jag förutom att inhandla välbehövlig hårfärg (nu har jag utväxt så att det skriker om det) och få julklappsångest (vilken skjuts upp tills på fredag) blev bjuden på varm fika (tack, tack, tack!) vilket var otroligt mysigt (jag skyller det helt och hållet på sällskapet...) såhär i vinterkylan.

Nu funderar jag på att gå och färga håret (om jag orkar?) och sedan sätta mig med min bok (det vill säga sjunde Harry Potter-boken) och en kopp te. 

Dagens I-landsproblem

Efter noggranna iaktagelser av vädret här i staden så kan jag dra (den otroligt långsökta...) slutsatsen att det om sommaren brukar vara relativt varmt här. Men under vintern däremot, då är det oerhört kallt (på torsdag är det jag som tar emot nobelpriset för denna revolutionerande upptäckt)!

På grund utav detta har vi inget varmvatten (som att jag kan hjälpa att duschen är det enda stället i huset där temperaturen överstiger 10'c?!) här hemma och mor och far är väl sådär lagom glada över det. Men det är smällar man får ta. Jag har i alla fall inte frusit ihjäl än och det är väl ändå viktigare än att uppvärmningskostnaderna av huset stannar på en rimlig nivå? Precis! De borde vara tacksamma över att deras dotter har en sådan otrolig överlevnadsinstinkt och inte bara går och fryser ihjäl helt plötsligt! Vid närmare eftertanke förstår jag inte att de inte tackar mig på sina bara knän för det?

Efter att ha tagit slut på allt varmvatten har jag nu i alla fall bäddat ned mig i soffan med några (typ... tre... vilket är oerhört nödvändigt!) filtar och en kopp varmt kaffe. Det enda som saknas är lite värmande sällskap men så länge inte kaffet tar slut så tror jag att jag klarar mig undan att bli kylans nästa offer ändå.

Godmorgon!

Efter att ha fått en sådan otrolig kritik (...) efter att inte ha uppdaterat bloggen sedan i lördags (vilket är sjukt länge sedan...) så tänkte jag att jag skulle göra ett försök nu. Tänkte skynda mig lite innan datorns ägare kommer tillbaka, men då jag rent spontant inte kommer på någonting att skriva om kanske det blir svårt...

Sitter i alla fall här och tittar ut över vänern (nu tänkte jag skriva medelhavet här... önsketänkande så att det skriker om det) vilket väl låter poetiskt och bra? Nu måste jag kila. Hejsvejs!

Att hoppa i vattenpölar är otroligt underskattat!

Det bevisade en av mina småkusiner för mig förut idag. Vi var nämligen hos en annan kusin och åt lite födelsedagsfika och sedan så skulle hon förbi mig eftersom hennes pappa skulle hämta något här. Det är inte alls långt att gå, så hon och jag gick hela vägen och längs hela vägen så fanns det då alltså vattenpölar. Första vattenpölen ledde till en hel massa hoppande och jag tackar gud (mitt sunda förnuft) för att jag inte hade dragit på mig ett par tygskor då vattnet stänkte hej vilt.

Sedan skulle den lilla tokfian bestämt åka vagn. Och jag skulle bestämt springa. Dessutom skulle jag bestämt ta vägen genom varenda vattenpöl på gatan. Bestämd liten tös detdär.


Det är förrädiskt...

Trots att jag är otroligt trött och trots att jag helst vill lägga mig i sängen och fortsätta läsa i min bok (Harry Potter och Halvblodsprinsen, för lite Harry Potter slår aldrig fel) så sitter jag här. Men vad ska man göra? Datorn stod ju på när jag kom in i rummet! Då går det ju bara inte att låta bli...

Jag ska inte bli långrandig i alla fall, de ursprungliga planerna var att jag skulle sova direkt jag kom hem, efter att ha varit ända nere till busshållplatsen (vilken promenad alltså! hur långt som helst...) och sagt hejdå till det enda som hindrade mig från att falla i djup sömn redan tidigare (ja, jag vet att det låter otroligt, men jag är faktiskt trött!), men nu är jag så otroligt sugen på apelsinsaft (okej!? bara sådär mitt i natten? normalt Amanda...) och tror bestämt att jag ska gå och hämta ett glas sådan innan jag går och lägger mig.

Godnatt!


Just dance

(Ja, titeln refererar till en Lady GaGa låt som jag inte ens tycker är speciellt bra...)

Efter att ha suttit hemma hos Nea i några timmar igår kom Lovisa på den excellenta idéen att vi borde gå och träna till kvällen. Jag kunde inte annat göra än att skratta avfärdande då klockan var kvart över sex och vi hade för oss att danspasset vi tänkte gå på började klockan sju (vådan av att bo så långt från centrum är att det tar lång tid att ta sig hem från folk...) men då vi kollade upp saken visade det sig att det faktiskt var halv åtta som gällde och dessutom passade mamma lägligt nog på att ringa och erbjuda mig stjuts hem (?!) så vi kom faktiskt iväg.

Dessvärre blev det bara vi två, för även om vi jobbade hårt på att övertala Jesper att det skulle vara kul att följa med (dessutom lovade Nea att följa med i så fall...) så lyckades vi inte särskilt bra. Men jag tror att Lovisa faktiskt fick ett löfte om att han skulle följa med nästa gång vi får för oss att ge oss iväg på någonting sådant´och där tycker jag i så fall att han föregår med föredömligt exempel (som vissa, icke specificerade alls, personer borde följa...!)!

Nu sitter jag i biblioteket (överraskande nog...) eftersom vi inte börjar förrns klockan tio (viket jag tyckte var en strålande idé förra veckan när vi bestämde oss för det, men en mindre strålande idé nu när jag inser att jag lyckats glömma det totalt). Dagens schema består först av några timmar i skolan, innehållandes mestadels svenska och utöver det lunch och sedvanligt otroligt seriös (...) håltimme och sedan blir det ett biobesök ikväll (eftersom jag otroligt nog faktiskt kommer iväg på "Luftslottet som sprängdes" trots att jag misslyckades med de förra två...) och vad som händer för att fördriva tiden innan det återstår väl att se.

Jävla datorhelvete...

Finns det något bättre ställe att blogga på än från skolbiblioteket? Av erfarenhet kan jag medela att det finns det. Tyvärr så är det ju lite långt att dra hem under lunchen, så nu sitter jag här i biblioteket med Lovisa och Jesper som skriver otroligt fashinerande kemilabbar. Det är nästan så att jag inte kan koncentrera mig på att blogga på grund av det otroligt intressanta excelbladet som Lovisa håller på att göra...

Jag skrev faktiskt ett helt, otroligt intressant, inlägg jämt nyss och sedan raderade denna snälla, vänliga och ytterst sympatiska dator halva inlägget genom att stänga ned internet... Vådan av att inte spara saker varannan minut. Så nu följer jag Jespers exempel och lägger patiens istället...

RSS 2.0